Judith-meubel-verven-header

Een meubel verven is zo gedaan

Kleurvriendje Judith heeft haar eigen blog Juudithhome. Regelmatig gaat Judith aan de slag met Flexa. De stijl van Judith is Scandinavisch, naturelle aardetinten en bohemian. Klaar voor Kleur met Judith!

Judith-meubel-1

Opbergruimte in huis is hier soms nog wel eens een dingetje! Zo zitten alle kasten hier eigenlijk bomvol. Is het niet met kleding, dan is het wel met accessoires of beddengoed. Tijd dus om hier wat aan te doen! Je zal denken dat ik de kasten ga uitruimen, maar heel eerlijk? De kasten hier zijn eigenlijk al netjes! Daarom besloot ik om mijn nachtkastje te gaan vervangen voor een simpel houten ladekastje. Alleen dat blanke hout past net niet goed bij de rest van de kleuren in de slaapkamer…

Judith-meubel-2

Maar wat niet is, kan nog komen! Daarom besloot ik om de kwasten weer van zolder te halen en het kastje op mijn eigen manier te gaan pimpen. Normaal gesproken zal ik dat niet zo snel doen omdat het verven van meubel best een tijdrovend klusje is. Maar met de komst van de Mooi Makkelijk lijn van Flexa is het een stukje makkelijker geworden. Zo heb je namelijk geen grondverf meer nodig wat dus alweer een schuurbeurt en een laagje verf scheelt. Klinkt goed niet?

Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe ik te werk ben gegaan. Zodat jij straks met een gerust hart ook aan de slag kan gaan!

Judith-meubel-3
 1. Schoonmaken en ontvetten
  Belangrijk, bij elk meubel die je wilt gaan verven, is het voorwerk. En dat is en blijft altijd het schoonmaken en het ontvetten. Zo weet je zeker dat je al het viezigheid eraf hebt gehaald en dat de verf straks goed hecht. Voor het ontvetten maakte ik gebruik van de Alabastine Verfreiniger. Goed om te weten: deze stap herhaal je ook weer na het schuren.

 2. Schuren
  Ik had het er net al eventjes over: schuren. Dit doe je nadat je het meubelstuk schoongemaakt en ontvet hebt. Hiervoor kan je gebruik maken van een schuurmachine, schuurpapier of een schuursponsje. Ik maakte gebruik van de laatste.

 3. Verven
  En last but not least: het verven met de Flexa Mooi Makkelijk verf! Normaal gesproken zal hier nog een extra stap tussenin zitten voor het aanbrengen van de grondverf. Maar omdat deze verf een grondverf en lak inéén is, komt die stap te vervallen. Daardoor ben je dus veel sneller klaar met verven dan normaal. Voor dit kastje heb ik twee laagjes gebruikt. Laat de verf vervolgens goed opdrogen voordat je wilt gaan stylen. Weet ook dat een verf na een week pas echt uitgehard is. Dus niet te snel te zwaar belasten.

  Matchen met de accessoires
Judith-meubel-4

Voor dit ladekastje heb ik gebruik gemaakt van Mooi Gebroken Wit en Mooi Warm Grijs. Beide kleuren matchen namelijk zo goed bij de kleuren in onze slaapkamer. De grijze tint heeft zelfs de zelfde kleur als onze gordijnen! Goed om te weten is dat de Flexa Mooi Makkelijk lijn bestaat uit tien kleuren. En zit jouw kleur er niet tussen? Dan kun je hem gewoon laten mengen op de Flexa mengmachine.

Ik denk dat het pimpen van dit kastje geslaagd is. Niet alleen was ik er snel mee klaar, ook scheelt het weer dat je een meubelstuk zo makkelijk kan restylen. Nu nog twee gouden meubelknopjes en dan past het kastje ook met de kraanvogel. En alle kleine prulletjes die normaal gesproken op het krukje naast het bed lagen, kunnen nu mooi uit het zich opgeborgen worden in de lades. Ideaal!

Groetjes,

Judith

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.