Judith braveground woonkamer

Brave Ground voor een winterse make-over

Kleurvriendje Judith heeft haar eigen blog Juudithhome. Regelmatig gaat Judith aan de slag met Flexa. De stijl van Judith is Scandinavisch, naturelle aardetinten en bohemian. Klaar voor Kleur met Judith!

Een van de meest gestelde vragen die ik dagelijks krijg, via Instagram, is wat onze muurkleur is in onze woonkamer. Tot voor kort was dat Flexa Lively Kraft, maar inmiddels zijn alle muren in deze kleur vervangen door iets anders.

Want na twee jaar word het wel eens tijd voor iets anders hè? En met de komst van de Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground, begon het hier gelijk te kriebelen! Tijd dus om dit mooie warme kleurtje toe te voegen in onze woonkamer. 

Judith braveground makeover

Een winterse make-over

Dat Brave Ground hier perfect past tussen al onze naturel kleuren hoef ik jullie vast niet te vertellen. Maar toch besloot ik om alle muren inclusief plafond (en een aantal meubels) in onze woonkamer te gaan verven. De reden? Omdat ik graag een warmere uitstraling wil in de woonkamer tijdens de koude herfst-en wintermaanden. 

Judith braveground winters

Daarom ging ik aan de slag met het bijbehorende Flexa Trust kleurenpalet, beter bekend als Flexa Kleurentrends 2021. Naast de Kleur van Het Jaar komt Flexa namelijk ieder jaar ook met vier bijpassende kleurenpaletten. Waardoor het combineren van kleuren een stuk makkelijker wordt. Het Trust kleurenpalet bestaat uit warme aardse tinten. Perfect voor hier in combinatie met al onze natuurlijke materialen.

Moodboard

En zo kon ik gelijk aan de slag met het maken van een moodboard. Hiervoor gebruik ik altijd de Flexa Kleurtesters en een aantal samples van de materialen die hier terug komen in ons interieur. Zoals je hier kan zien: een stofstaaltje van de bank, pampasgras, rotan en licht hout. 

Judith braveground moodboard

Kleurgebruik

Judith braveground kleurgebruik 2
Judith braveground kleurgebruik 2

Tijdens het najaar en de winter maak ik vaak gebruik van accessoires in donkere kleuren. En daarom leek het mij juist leuk om dit contrast ook te gaan toepassen op de muur achter de bank. En zo kwam ik uit bij de warme bruintint Sweet Umber. Door gebruik te maken van één muur in een donkere (warme) kleur oogt de ruimte gelijk een stuk warmer. Daarnaast heb ik er voor gekozen om Brave Ground als basiskleur te gebruiken. Zo zijn beide zijmuren en de muur achter de schouw in deze kleur geverfd. Maar ik pakte ook nog even het wandkastje en de deur mee zodat het meer oogt als één geheel. Ook wilde ik een keer iets anders doen met onze witte schouw en tv-meubel. Om het geheel nog wel licht en fris te houden koos ik daarom voor Worthy Clay. Een subtiele taupe/beige achtige tint die we (spontaan) doortrokken op het plafond! Dat is ook gelijk een tip: want herhaling van kleuren zorgt voor een eenheid!

Styling

Judith brave ground styling

Voor het mooiste resultaat heb ik ook de accessoires aangepast aan de nieuwe kleuren. Zo ligt ons witte vloerkleed weer in de woonkamer zodat het geheel niet te donker oogt. Daarnaast heb ik de rotan hangstoel vervangen door onze teddy fauteuil, zijn de zomerse posters vervangen voor grafische posters waarin de kleur bruin ook weer terugkomt en heb ik gekozen voor een aantal sierkussens die perfect passen bij de muur achter de bank. Ik ben klaar voor de winter! En jullie?

Groetjes,

Judith

Judith brave ground woonkamer
Judith brave ground woonkamer
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.