Kleur van het jaar 2016

Okergoud, een warm okergeel.


 

Kleur van het jaar F1.34.58

 

Nog helder genoeg om de aandacht te trekken, terwijl het ook subtiel verwijst naar het verleden en de kleur van de aarde, combineert het ook goed met andere tonen.

Bestel de kleurstaal

Nu verkrijgbaar als Flexa Kleurtester

img1

 

Toen we de exacte kleur wilden vastpinnen die het concept Looking Both Ways moest vertegenwoordigen, viel ineens op dat in alle belangrijke trends voor 2016 iets met goud voorkwam. Van de trend Dark & Light, die het gouden uur tussen dag en nacht verbeeldt, tot het goud dat voorkomt in de trend Heritage & Future, zowel in schilderijen van Oude Meesters als in hedendaags design. Uit het brede palet aan geeltinten dat uit de brainstorm naar voren kwam, kozen we precies dat ene geel dat de invloed van goud op deze kleurtrends het best vertegenwoordigt. Een okerachtig geel; in termen van verf een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel van historie op te roepen en natuurlijk te ogen. Een geel dat, met andere woorden, goed te combineren is.

img1

 

Goud en goudtinten zijn alomtegenwoordig binnen de designwereld. Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. Ons inziens is het een mooie volgende stap, een natuurlijke ontwikkeling vanuit het koperoranje dat in 2015 Kleur van het Jaar was. Met het kleurpalet dat we eromheen hebben bedacht, is de Kleur van het Jaar 2016 op allerlei manieren te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.