Goede lakken en muurverven van Flexa Strak

Flexa Strak

Met de muurverf en lak van Flexa Strak krijg je een meer dan mooi resultaat. Ook voor de juiste verfkleur biedt Strak een kleurenpalet voor de beste kleurcombinaties.

Met een goede verf aan de slag? Kies dan voor de hoogwaardige lakken en muurverven van Flexa Strak. Je hebt dan een uitstekende kwaliteit in handen en ben je sneller klaar dan je denkt: met een perfect strak eindresultaat! Tevens is Flexa Strak jouw toegang tot kleur. We helpen je eenvoudig met kleuren kiezen én combineren.

Flexa Strak biedt producten voor muren en houtwerk zowel voor binnen als voor buiten.


 

Een muur verf je met Strak op de Muur

Flexa Strak op de Muur

Flexa Strak op de Muur is een kwaliteitsmuurverf die in één keer dekt met een matte finish. In een handomdraai geef je al je muren en plafonds een prachtige, nieuwe look in iedere gewenste kleur.

 • 1x dekkend
 • Egaal resultaat
 • Minder verf nodig
 • Anti-spatformule = makkelijk aanbrengen
 • Verkrijgbaar in mat
 • Kant-en-klaar in 2,5L en 10L
 • Op de mengmachine in 0,5L, 1L, 2,5L, 5L en 10L 
Hout verf je met Strak in de Lak

Flexa Strak in de Lak

Met Strak in de Lak geef je je deuren, kozijnen en overig binnen houtwerk (m.u.v. vloeren en trappen) een frisse nieuwe uitstraling. Deze kwaliteitsverf dekt optimaal, geeft een mooi strak eindresultaat en biedt jarenlange bescherming.

 • Kras- en stootvast
 • Vergeelt niet
 • Optimaal dekkend
 • Hecht op iedere verfsoort
 • Op basis van water
 • Verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans
 • Kant-en-klaar in 0,25L, 0,75L, 1,25L en 2,5L
 • Op de mengmachine in 0,5L, 0,75L, 1L en 2,5L 
Muurverven en lakken voor buiten

Flexa Strak voor buiten

Flexa Strak is er voor binnen maar ook voor buiten. De muurverven dekken optimaal en zijn zijdemat. De lakken zijn speciaal ontwikkelt om het buiten houtwerk van je huis jarenlang te beschermen.

 

 

Goed voorbereid aan de schilderklus beginnen


Voordat je kunt schilderen dien je het een en ander voor te bereiden. Hieronder een kort overzicht zodat je niets vergeet.

Voorbereidingen voor het schilderen van de muur
 • Niet zeker over de kleur? Gebruik de Flexa Kleurtester. Dan kun je vooraf aan schilderklus de kleur in je ruimte beoordelen. Onder andere lichtinval kan een kleur namelijk iets anders doen overkomen.
 • Op een vers gestuukte wand heb je een voorstrijk nodig. Twijfel je of je een voorstrijk dient te gebruiken, doe dan de volgende test: Spray met een plantenspuit wat water op de muur. Trekt het water in de muur, gebruik dan voorstrijk. Rolt het water eraf, dan is een voorstrijk niet nodig.
 • Leg altijd wat afdekfolie neer zodat de vloer beschermd is.
 • Gebruik kwalitatieve afplaktape. Wil je een baan aanbrengen op de wand, gebruik dan een tape voor poreuze ondergronden. Je wilt uiteindelijk de bestaande verf niet van de muur trekken.
 • Kies voor een goede kwalitatieve muurverfroller. Daarnaast heb je ook een eenvoudige kwast nodig. Deze laatste heb je nodig om de hoeken van verf te voorzien.
 • Je kunt een verfrooster in een bak gebruiken of een verfbak waar een vergelijkend rooster al in zit. Je hebt speciale inlegbakken zodat je de verfbak zelf meerdere malen kunt gebruiken.
 • Tot slot, vergeet niet een gezellig muziekje aan te zetten.
Voorbereidingen voor het schilderen van hout
 • Als je hout gaat schilderen dan dien je dit eerst goed te ontvetten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Alabastine Verfreiniger gebruiken. Je maakt hiermee een sopje en je kunt met een schuursponsje het hout schoonmaken. Kijk goed naar de mengverhouding. Teveel verfreiniger kan namelijk je schilderresultaat beïnvloeden.
 • Na het schoonmaken kun je schuren, met de hand of machinaal. Net wat je fijn vindt en hoe groot het oppervlak is. Vergeet ook niet tussen de verflagen te schuren. Met de schuurpapiergrofte ga je steeds fijner naar mate dat je met de klus naar het einde werkt.
 • Is het hout kaal of heeft het beschadigingen? Gebruik dan eerst Flexa Strak in de Lak Grondlak. Deze zorgt voor hechting en een mooi eindresultaat. Ook als je reparaties uitvoert dien je eerst grondlak te gebruiken alvorens af te lakken.
 • Leg altijd wat dekfolie neer zodat de vloer beschermd is.
 • Gebruik kwalitatieve afplaktape.
 • Kies voor een goede kwalitatieve kwast en ook een kwast speciaal voor watergedragen lakken. Dit maakt je eindresultaat nog mooier. Zijn de oppervlakten groot, gebruik dan een lakroller. Gebruik nooit een schuimroller want die geven een lelijk resultaat.
 • Je kunt direct uit de pot schilderen of een verfbakje gebruiken. Als je ook een lakroller gebruikt, heb je altijd een verfbakje nodig. Ook voor de kleinere verfbakjes heb je speciale inlegbakken zodat je de verfbak zelf meerdere malen kunt gebruiken.
 • Tot slot, vergeet niet een gezellig muziekje aan te zetten. En schilderen maar!

Strak op de Muur met biobased grondstoffen geproduceerd

Flexa Strak op de Muur wordt geproduceerd met biobased grondstoffen

Het vernieuwde Flexa Strak op de Muur is nu gedeeltelijk gemaakt van biobased grondstoffen. We hebben hiervoor het REDcert2-certificaat behaald, dit uiten wij op onze verpakking door middel van ons eigen bio based logo. Het resultaat: dezelfde kwaliteit, maar een lagere COuitstoot en dus beter voor het milieu (ten opzichte van de oude formule). Daarnaast bevatten de Flexa verpakkingen, die van plastic zijn, gerecycled materiaal. Mooi meegenomen.

Wat is biobased?


Verf bestaat uit verschillende grondstoffen zoals bindmiddel.  We noemen iets biobased als een bindmiddel (gedeeltelijk) gemaakt wordt uit hernieuwbare grondstoffen die ook nog eens terug kunnen groeien binnen de levensduur van een product.  Kan een grondstof niet terug groeien dan wordt dit een fossiele grondstof genoemd. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan aardolie.

Maar hoe toon je biobased aan?


Daar hebben we een methodiek voor, namelijk de Biomassa balans methodiek. Hiermee bepaal je de mate van het biobased gehalte over het gehele productieproces van onze bindmiddelen leverancier. De leverancier mengt namelijk zowel fossiele als hernieuwbare grondstoffen in hun productieproces. Hierdoor produceren ze dus zowel fossiele als biobased bindmiddelen. Deze twee bindmiddelen voegt Flexa aan haar verf toe. Dit heeft als gevolg dat er geen exact percentage biobased grondstoffen bepaald kan worden in het eindproduct.

 

Geen eenvoudig verhaal daarom een snelle vergelijking met groene stroom. Dat is namelijk ook een mix van groene en grijze energie. Waarbij de eerste opgewekt is door bijvoorbeeld windenergie en tweede door fossiele brandstoffen.

 

Wat zijn de voordelen van Biobased?


Er zijn twee voordelen:

 • Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen put de aarde niet uit: het groeit gewoon weer terug;  
 • Er wordt minder CO uitgestoten als je het vergelijkt met het gebruik van fossiele grondstoffen. Een goed voorbeeld is dat als bijproducten hout (denk aan pulp) worden gebruikt.

Flexa Strak helpt met kleur

Flexa helpt je bij de juiste kleurencombinaties

Kleuren kiezen en combineren wordt een stuk eenvoudiger met dit kleurpalet speciaal voor jou gemaakt. Het kleurpalet is te vinden onder Flexa Strak én Flexa Easycare. Het Strak kleurpalet is actueel en moeiteloos te combineren. Flexa helpt je om een makkelijke kleurkeuze te maken.

De kleuren in het palet zijn:

 • Verticaal te combineren binnen de kleurfamilie (ton-sur-ton);
 • Horizontaal te combineren met de naastgelegen kleurfamilie.

Daarnaast biedt het de juiste neutraal bij jouw favoriete kleur.

Thuis vooraf aan het schilderen de kleuren uitproberen? Bestel dan de gekozen kleuren als Flexa Kleurtester. 

TIP
Wil je voordat je aan de slag gaat de kleur in jouw kamer visualiseren?
Download de Flexa Visualizer App. De Flexa Productkiezer biedt hulp bij het kiezen van het juiste product. 

Per bouwmarkt is het verschillend welke kleur verkrijgbaar is in kant-en-klaar of bij de mengbalie.

Gouden en zilveren lak


Speciaal voor kleine accenten met een groots effect in het interieur is er Strak in de Lak Goud en Zilver. Een houten kandelaar, wandkastje of dienblad krijgt een metamorfose als je het schildert in goud of zilver. Net voor dat extraatje wat je interieur nodig had.

Goud en zilver combineren
Goud staat prachtig en rijk bij de warmere kleuren uit het palet zoals bij Hazelbruin en Leisteengrijs. Zilver geeft een moderne look met de koelere kleuren zoals Grijsblauw en Eucalyptusgroen. Zowel goud als zilver kunnen met alle kleuren gecombineerd worden. Wel elke keer met een andere sfeertje als resultaat. 

Flexa Easycare Kleurtester met twee kleuren op de muur

Flexa Strak op de Muur Kleurtester

Wil je graag Flexa Strak op de Muur, maar twijfel je over de kleur? De Flexa Kleurtester is een mini-roller en tester in één zodat je thuis de kleur uit kunt proberen. Zo gepiept dus! De Flexa Strak op de Muur Kleurtester is puur voor het testen van kleuren.

Hier worden Zandsteenbruin en Oudroze getest

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.