img1

Kleuren combineren

Stel, je wilt een nieuwe look in huis creëren. Welke kleuren wil daarvoor gebruiken? Flexa geeft jou tips om kleurencombinaties te maken die bij jou passen. Lees het hier!


 

Kleuren zijn het belangrijkste middel om in huis een bepaalde sfeer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een kamer een energiek gevoel geven door veel felle kleuren te gebruiken. Echter kun je door zachtere kleuren een ruimte rustgevender laten voelen. Het is daarbij super belangrijk dat je kleuren met elkaar weet te combineren. Zo geef je een kamer de look die bij jou past. Lees hier de tips van Flexa hoe je het beste kleuren met elkaar kunt combineren!

img2

Contrasterende kleurencombinatie

Hou je van een energiek en levendig gevoel in huis? Dan kun je het beste kleurencombinaties maken met contrasterende kleuren. Op deze manier geef je jouw huis een opgewekt karakter. Door bijvoorbeeld de keuken te voorzien met felle, contrasterende kleuren, maak je van deze ruimte de gezelligste plek van het huis! Kleurencombinaties die een levendig gevoel geven, zijn bijvoorbeeld rood-groen en blauw-rood. Door gebruik te maken van lichte of donkere tinten, kun je zelf bepalen hoeveel energie de ruimte uitstraalt!     
 

Toon-op-toon kleuren combineren

Ben je van plan om meer rust en regelmaat te creëren in huis? Dan kun je beter aan de slag gaan met toon-op-toon kleuren. Deze kleuren vullen elkaar juist aan, om zo een het gevoel van eenheid te geven. Je kunt deze toon-op-toon kleuren makkelijk met elkaar combineren. Je kiest een basiskleur, zoals rood, blauw of groen. De kleur combineer je vervolgens met lichtere of donkerdere tinten. Zo kun je bijvoorbeeld de slaapkamer een kalme uitstraling geven. Dat is natuurlijk heerlijk wakker worden!

img3

Harmonieuze kleurencombinaties

Als je houdt van een neutraal en huiselijk gevoel, dan passen harmonieuze kleurencombinaties het beste bij jou. Harmonieuze kleuren zijn kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel. Voorbeelden hiervan zijn rood-oranje en groen-geel. De kleurencombinatie die bij jou past, combineer je vervolgens met neutrale tinten. Hierbij kun je denken aan wit of grijs. De woonkamer is een perfecte plek om aan de slag te gaan met harmonieuze kleuren. Op deze manier kom je met een uitgerust en voldaan gevoel thuis na bijvoorbeeld een lange werkdag!


Tip: Wil je checken hoe jouw kleurencombinatie eruit zou zien in huis? Download dan de Flexa Visualizer App! Met deze app van Flexa kun je via je smartphone een indruk krijgen of de kleurencombinatie bij jou past. Als je direct aan de slag wilt gaan met verven, kun je ook de Flexa Kleurtester gebruiken! Met de testers breng je kleine lagen verf aan op een oppervlak, zodat je verschillende kleurencombinaties met elkaar kunt vergelijken en goed kunt zien hoe de verschillende kleuren op jouw muur staan.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card