img1

Kleuren muurverf

Is het tijd voor een nieuw kleurtje op de muren in huis? Flexa heeft voor jou een aantal tips om de muren een nieuwe look te geven. Lees het hier!

 

Het kiezen van de juiste kleur op de muren in huis kan lastig zijn. Er zijn ongelofelijk veel kleuren denkbaar om mee aan de slag te gaan. Daarnaast wil je ook nog rekening houden met de kleur van het interieur en daarom denk je al snel: waar moet ik eigenlijk beginnen? Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste kleuren muurverf, heeft Flexa een aantal inspiratietips op een rij gezet!

Felle kleuren muurverf

Als je in huis een energiek gevoel wilt creëren, dan kun voor de muren met felle kleuren werken. Felle kleuren muurverf zorgen voor een vrolijke sfeer in huis, zodat thuiskomen altijd fijn is! Je kunt hiervoor het beste aan de slag gaan met kleuren als rood, blauw, groen en geel. De kleuren van Flexa waarmee je goed kunt werken zijn Vibrant Red, Vol Zee, Oceaan Groen en Puur Sorbet. Vervolgens kun je deze kleuren combineren met witte tinten, zodat je de ruimte lichter en helderder maakt.

img1

Ruimtelijk effect van muurkleuren

Door met de juiste kleuren te werken, kun je het ruimtelijk gevoel beïnvloeden en dus de ruimte groter of kleiner laten lijken. Dit is heel handig als een kamer te hoog, te laag of te smal is. Is bijvoorbeeld een kamer klein en smal? Geef dan het plafond en de muren dezelfde kleur. Hiervoor kun je het beste lichte tinten gebruiken. Als je een kamer kleiner wilt laten aanvoelen, dan kun je het beste de muren een lichtere kleur geven dan het plafond. Daardoor lijkt het plafond lager te zitten, zodat de leefruimte ook meteen kleiner aanvoelt. Zo maak je een kamer nét even wat knusser en gezelliger! Tip: bekijk ook eens het Flexa Kleurenpalet om verschillende muurkleuren en muurtinten te vergelijken. Ideaal om de juiste kleuren uit te kiezen voor de muren!

img1

Witte muren

Witte muren in huis zorgen voor een hele toegankelijke en vertrouwde uitstraling. Met deze lichte muren kun je eindeloos aan de gang gaan om jouw huis te stylen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hier de juiste verf voor kiest. Om de muren in huis een egale, witte kleur te geven, kun je het beste kiezen voor witte verf van Flexa Expert. De verf van Flexa Expert wordt gekenmerkt door een speciaal ontwikkelde technologie waardoor het bestand is tegen alle dagelijkse invloeden, zoals spelende kinderen en rondlopende huisdieren. Zo behouden de pas geschilderde muren hun perfecte resultaat!

 

Ben je benieuwd welke kleur het best bij jouw muren past? Download dan de Flexa Visualizer app! Zo kun je met de camera van je smartphone of tablet kijken hoe de verfkleuren van Flexa er op de muur uit zien. Als je al meteen wilt beginnen met verven, kun je aan de slag gaan met de Flexa Kleurtester! Met de tester kun je alvast een klein oppervlakte verven om een idee te krijgen van het eindresultaat.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card