Souraya-pastelkleur-header

Van witte muren naar warme pastelkleuren in huis

Kleurvriendje Souraya heeft haar eigen blog Binti Home. Regelmatig gaat Souraya aan de slag met Flexa. De stijl van Souraya is Scandinavisch en modern met Arabische invloeden. Klaar voor Kleur met Souraya!

Souraya-pastelkleur-1

Een interieur een make-over geven is toch wel één van de leukste dingen om te doen. De kracht van kleur is zo goed zichtbaar tijdens zo’n make-over en dat laat ik je graag zien in deze blog.   

Witte muren

Ik mocht aan de slag met het interieur van Margot uit Utrecht. Ze woont in een prachtig oud huis met klassieke elementen zoals de houten vloer, hoge plafonds en de ornamenten op het plafond. Maar zoals je op onderstaande foto’s ziet was het interieur erg wit en toch wat onpersoonlijk. Misschien herken je het wel, je woont al een tijdje in jouw huidige woning maar je kijkt nog steeds tegen witte muren aan. Je wil heel graag met kleur werken maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken. Aan de hand van deze make-over zal ik je mijn stappenplan delen zodat ook jij kleur kan gaan toevoegen aan jouw interieur!  Bij Margot ging ik aan de slag met een palet vol pastelkleuren. Ik laat je graag zien hoe je roze met groen kan combineren.

 

Het plan

Allereerst ga je aan de slag met het plan. Het plan bestaat uit een moodboard en kleurenpalet voor de sfeer voor in de ruimte. Als je kijkt naar deze woonkamer staat er al een goede basis. De vloer blijft hetzelfde en ook meerdere meubelstukken blijven zoals de bank, de antieke kast en verschillende woonaccessoires waaronder o.a. het vloerkleed. Door te kijken naar de items die er al staan heb je al een eerste uitgangspunt voor jouw kleurenpalet. Margot gaf aan dat ze erg weg is van pastelkleuren en vooral warmte wilde creëren in huis zodat ze zich echt thuis zou gaan voelen. Warmte creëer je al gauw door met een kleurenpalet te werken maar ook de keuze voor de materialen hierin mee te nemen.

Ik besloot om met de kleuren mintgroen en roze te werken. Twee kleuren die best contrasteren doordat de ene kleur koeler is en de andere kleur warmer. Maar toch versterken ze elkaar. Het belangrijkste is dan de kleuren goed verdeeld worden over de ruimte zodat er een balans ontstaat. Ik ging aan de slag met het moodboard: de stijl werd een combinatie van modern, klassiek en Scandinavische invloeden. 

Souraya-pastelkleur-palette

De kleuren

Voor de kleuren koos ik dus voor mintgroen (Flexa Mengcollectie J0.05.75.) kleur, een off white warmere wit Gentle Stone van Pure by Flexa ColorLab en oudroze ofwel Flexa Pink Nudity. Deze zijn geïnspireerd door het vloerkleed in de eetkamer. Omdat Margot dit vloerkleed graag wilde houden besloot ik te kijken welke kleuren hier mooi bij staan. Dit is dus meteen een tip hoe jijzelf ook de kleuren kan kiezen voor jouw (nieuwe) interieur. Kijk naar de items die je al hebt, waar word je blij van? Welke kleuren vind je mooi? Dit kan een inspiratie zijn voor jouw kleurenpalet. De kleuren Flexa Pink Nudity en mintgroen staan prachtig bij elkaar, ze geven een subtiel contrast. Je kan deze tinten ook verder doorvoeren in materialen, denk aan hout, koper accenten én veel groen dat terugkomt in o.a. de planten, zo ontstaat er een sfeervol geheel. 

Souraya-pastelkleur-voor-en-na
Souraya-pastelkleur-voor-en-na-2

Balans

Uiteindelijk is het dus belangrijk dat de ruimte in balans is. Zo liet ik de kleuren van de muur terugkomen in verschillende accenten in de ruimte. Zo komen de kleuren al terug in het vloerkleed maar ook de eetkamer stoelen, de kussens op de bank, de wanddecoratie en de vazen. Goed om te weten dat je niet altijd precies dezelfde kleur als de wand hoeft te kiezen. Je kan voor een tint donkerder en een tint lichter gaan voor een speelse uitstraling. Deze kleuren combineren goed met elkaar en zorgen voor een levendig palet.

Ben jij nou ook weg van deze kleuren? Bestel dan Flexa Pink Nudity of Gentle Stone als Flexa Kleurtester. Van Flexa J0.05.75 is geen Flexa Kleurtester maar kleuren die in de buurt komen zijn Gentle Tundra van Pure by Flexa ColorLab, Tranquil Dawn en Midden Harsteen,  Het is belangrijk om de kleuren bij jou thuis te zien met het lichtinval. Een kleur kan in ieder interieur er net even anders uitzien. Maar de Flexa Kleurtester gaat je daarbij helpen. Ga jij ook aan de slag met Flexa Pink Nudity of een andere kleur geïnspireerd op deze make-over? Deel dan zeker een foto online met #Klaarvoorkleur #PinkNudity @FlexaNL @BintiHome, dat vind ik hartstikke leuk om te zien!

Souraya-pastelkleur-resultaat
Souraya-pastelkleur-na
Souraya-pastelkleur-na-2
Souraya-pastelkleur-na-3
Souraya-pastelkleur-na-4
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.