Kleurvriend Souraya zit voor haar pas gestylede hoekje op zolder met oriëntaalse invloeden en de kleur Bright Skies™.

Van vergeten hoekje naar een gezellige zolder met Bright Skies™

Kleurvriend Souraya heeft haar eigen blog Binti Home. Regelmatig gaat Souraya aan de slag met Flexa. De stijl van Souraya is modern, bohemian en oriental chic. Klaar voor Kleur met Souraya!

Dat je bij ons thuis nog een witte muur tegenkomt had je waarschijnlijk niet verwacht, haha. Want mijn eigen Flexa Binti Home Kleurencollectie vind je door heel het huis. Toch is er op zolder nog een vergeten hoekje dat wel erg wit is. Hoog tijd om daar verandering in te brengen met De Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™.

Het idee voor het vergeten hoekje

Kleurenpalet voor vergeten hoekje met Bright Skies

Ik vind het dus tijd om wat kleur aan te brengen in dit vergeten hoekje op zolder. De donkere vloer is de basis van deze ruimte. Echter door het schuine plafond lijkt het mij niet zo leuk om alleen de hele muur te verven. Ik wil een soort statement maken en de kleur Bright Skies™ combineren met een plantentafeltje van kurk. Ik zie het meteen voor mij, een rechthoek op de muur met een ronde boog aan de bovenkant. Weerspiegelt ook weer een beetje mijn Egyptische roots met alle ronde vormen uit de architectuur. Een ronde vorm staat daarnaast meteen erg vriendelijk en zacht. Ik wil de kleur Bright Skies™ graag combineren met Positive Blush voor wat warmte en Sandy Steps om het wat zachter te maken. Een warme mix samen met de donkere vloer.

Hoe schilder je een ronde boog?

Stappenplan om een ronde boog op de muur te schilderen

Om de rechthoek met ronde boog te tekenen, begin ik met het bepalen van de breedte van de rechthoek. Ik geef met tape de zijkanten aan. Vervolgens sla ik in het midden van het vlak een spijkertje in de muur en knoop hier een touwtje aan vast met een pen. Vervolgens meet ik, totdat ik de juiste afstand vind, waarmee ik de twee rechte lijnen tape met elkaar kan verbinden.

Een ronde boog in de trendkleur Bright Skies™

Een ronde boog in de trendkleur Bright Skies™
Aan de slag met een kwast voor de outline van de ronde boog
Schilderen met de trendkleur Bright Skies™
Schildertip: Schilderstape verwijderen als de verf nog nat is

Vervolgens begin ik eerst met de randen welke ik met een kwast opzet, daarna kleur ik de rest in met een roller. Een super gemakkelijk klusje en hoewel ik nog niet eerder ronde vormen op de wand heb toegepast, vind ik het resultaat erg gaaf geworden. De kleur Bright Skies™ geeft een hele frisse uitstraling aan de ruimte. Persoonlijk vind ik deze blauwe tint prachtig in combinatie met warme houttinten maar ook met kurk.

Een gezellig hoekje stylen op de zolder 

Metamorfose van wit vergeten hoekje naar een sfeervolle zolder
Styling met warme kleuren
Positive Blush in combinatie met Bright Skies™
Sandy steps als accent in jouw interieur
Een ronde boog met Bright Skies™

Eenmaal klaar met schilderen zet ik het bankje neer met hierop verschillende plantenpotten met natuurlijk wat planten. Ik heb de plantenpotten de kleuren Bright Skies™, Positive Blush en Sandy Steps gegeven. Dit zijn kleuren uit het Studio palet, een warm en toch fris palet die je op verschillende manieren kan toepassen in huis. Ik vind het zelf erg leuk om Positive Blush als accent te zien. Een prachtige warme kleur. En kijk eens wat een verschil! Een kleine verandering maar zoveel effect! Ik ben ontzettend blij met het resultaat en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt?

Wil jij ook met deze kleuren aan de slag? Bestel dan hieronder jouw Flexa Kleurtesters door op de kleurpastilles te klikken. Ik ben benieuwd wat jouw volgende project in huis is!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.