Een kijkje in de hal geschilderd in de trendkleur Brave Ground™ met bloemenbehang op de voorgrond

Een groots entree met Brave Ground™

Kleurvriend Mirjam heeft haar eigen blog Een goed verhaal. Regelmatig gaat Mirjam aan de slag met Flexa. De stijl van Mirjam is creatief, kleurrijk en duurzaam. Klaar voor Kleur met Mirjam!

Na het zien van de Kleur van het Jaar en trendkleur van 2021 Brave Ground™ wist ik: Dit wil ik in ons interieur verwerken. Het past perfect bij de kleuren Tranquil Dawn™ en de perzikroze die we in ons huis hebben. Tweedehands vondsten hielpen mij bepalen waar de kleur zou komen, namelijk in onze hal!

Trendkleuren in huis

Tranquil Dawn™ in de woonkamer

Heel trendgevoelig vind ik mezelf niet, maar het valt mij wel op dat ik altijd heel enthousiast word van de nieuwe trendkleuren van Flexa. Zo nam ik al eerder onze oude woonkamer onder handen met Heart Wood™ en kreeg de babykamer Spiced Honey™ accenten. In ons nieuwe huis verfde ik de muren in de woonkamer Tranquil Dawn™ en nu is de Kleur van Het Jaar 2021 aan de beurt. Ik gaf de hal een make-over met Brave Ground™. Een mooie aardse kleur, die rust brengt in ons overwegend kleurrijke huis. 

Voorstrijk en plintjes

Een gestuukte muur voorstrijken voor het verven

Eerst moesten de muren opnieuw gestuukt worden. En om verf te besparen, behandelde ik de muren daarna eerst met Flexa Voorstrijk. Vervolgens heb ik eerst de plinten geschilderd met Flexa Mooi Makkelijk voor deuren & kozijnen. Toen de verf goed gedroogd en uitgehard was, ging ik alles afplakken. Daarna kon het verf feest beginnen!

Het plafond mee verven

Ik besloot niet alleen alle muren, maar ook het plafond van de hal te schilderen in de trendkleur. Het is een kleine ruimte en je zou zeggen dat daardoor de ruimte optisch kleiner wordt. Maar mijn ervaring is juist dat het meer eenheid brengt en in dit geval de ruimte een hele knusse sfeer geeft. 

Ik vind het mooi dat je in de hal deze mooie kleur nu overal ziet waar je kijkt. En ik wist dat het prachtig zou kleuren bij de lamp van bananenbladeren, die ik speciaal voor de gang heb besteld. 

Ook het plafond in de aangrenzende toiletruimte schilderde ik mee. 

Een lange kapstok maken

Bamboe kapstok in de hal

Bij het bekende Zweedse woonwarenhuis kochten we een heleboel kleine kapstokhaakjes. Onze klusjesman maakte deze vast op een lange plank, die hij ook in de kleur Brave Ground™ schilderde. De lange lat bevestigde hij aan de muur. Het voordeel van deze werkwijze is dat we zo veel minder gaatjes in onze pas gestucte muur hoeven te boren. Nu hebben we een handige lange kapstok, precies op maat gemaakt. 

Back to my roots

Indonesische maskers in de hal

Na het schilderen en het bevestigen van de kapstok kon wat mij betreft het allerleukste gedeelte van het karwei beginnen: de styling!

Zoals ik al zei in mijn intro heb ik de kleur van de hal bepaald door een tweedehands vondst. Ik kocht namelijk een prachtig masker uit Indonesië en wilde deze graag in de hal ophangen. Dat ene masker inspireerde mij en groeide uit tot een kleine verzameling. Deze zie je direct als je de hal binnenkomt.

Ik had dus besloten dat ik met het thema Indonesië (waar mijn vader is geboren) aan de slag wilde in de hal en Brave Ground™ past daar perfect bij. 

Thema Indonesië in de gang

Binnenkijker hal brave ground

Het fijne aan het werken met thema’s is dat het direct heel veel inspiratie geeft. Ik maak ook makkelijker keuzes, omdat ik sneller kan bepalen of iets bij de vooraf bedachte stijl past, als ik weer eens iets moois zie. Het functioneert in mijn hoofd als een soort moodboard.

Zo ging het bijvoorbeeld ook bij de lamp van bananenbladeren die door vrouwen in Indonesië met de hand gevlochten werd. 

Grappig detail: ook de melkbus hoort bij mijn roots. Mijn opa beschilderde deze melkbus zelf met Friese Hindeloopen dessin. Nu gebruiken we het als paraplubak. Een echte culturele mix in onze gang dus! 

Natuurlijke kleuren

Droogbloemen krans op een bruine muur

Je kunt mij echt een kleurvriend noemen. Door ons hele huis is kleur terug te vinden. Mijn favoriete kleuren zijn roze en groen. Ook ben ik dol op natuurlijke materialen. Zo sfeervol. 

Dat zie je dan ook terug in de hal. Met een bamboe kapstok, houten maskers en een leuke krans van droogbloemen. Brave Ground kleurt er perfect bij, vind je niet?

Voor en na foto’s 

Ben je ook zo dol op make-overs? Hier deel ik nog een aantal voor en na-foto’s van de grote opknapbeurt. Ik vind het veel gezelliger binnenkomen dan in die kale witte hal. 

En zie je daar een glimp van onze roze trap? Binnenkort zal ik daarover ook meer vertellen!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.