low-budget-keuken-mirjam-1

Low budget keuken make-over met Flexa Mooi Makkelijk

Kleurvriendje Mirjam heeft haar eigen blog Een goed verhaal. Regelmatig gaat Mirjam aan de slag met Flexa. De stijl van Mirjam is creatief, kleurrijk en duurzaam. Klaar voor Kleur met Mirjam!

Wat nou als de keuken in de basis nog goed is, maar het geheel niet jouw smaak is? Dan geef je de keuken een low budget make-over! Dat kan heel gemakkelijk met Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten. Blogger Mirjam ging aan de slag met deze verf die je zonder grondverf op de keukenkastjes kunt aanbrengen. Lees hier haar tips hoe je met weinig geld de keuken een nieuwe look kunt geven.

 

Onze droomkeuken

De keuken in ons nieuwe huis was helemaal niet oud. De keukenkastjes zagen er nog prima uit, en afgezien van de vaatwasser, was de apparatuur nog lang niet aan vervanging toe. Toch wilde ik graag de keuken een kleine make-over geven. Het was namelijk echt niet naar onze smaak. En hoe meer wij in ons huis veranderde, des te meer stak deze ruimte af bij de rest van het interieur. Er was niet veel budget meer over na de verhuizing en de nodige klussen, dus mochten de veranderingen niet teveel kosten. Ik ging aan de slag met een low budget keuken make-over, wat heel gemakkelijk ging met Flexa Mooi Makkelijk.

Mijn vriend en ik waren vanaf begin van af aan eerlijk tegen elkaar: Onze droomkeuken zou dit simpelweg nooit worden. Daar was deze keuken te klein voor. Het huis waar wij in kwamen wonen zou dan ook een tussenstation zijn tijdens onze zoektocht naar ons droomhuis. Maar dat hoefde toch niet te betekenen dat we dit huis niet naar ons zin konden maken?

low-budget-keuken-mirjam-2

De keuken was een donkere hoek door de donkerbruine keukenkastjes. Terwijl we juist zo van een licht interieur houden!  De limegroene muren hadden we al aangepakt met basic wit en Flexa Creations Schoolbordverf Zwart. Het barretje had ik proberen op te knappen met restanten muurverf, maar dat bleek geen oplossing voor de lange termijn. Mooie tegeltjes wilde ik. En een mooie kraan. Mijn vriend had als enige wens een inductiekookplaat en het leek hem wel leuk om zelf eens aan de slag te gaan met beton ciré.

We hadden inmiddels goed voor ogen met welke kleine aanpassingen we de keuken een nieuwe look konden geven. Nu begon de zoektocht naar de juiste materialen.

 

Goedkoop de keuken opknappen

low-budget-keuken-mirjam-3

Ik vind het een sport om oud en nieuw met elkaar te mixen. Dat is bovendien dé manier om geld te besparen. Ik ging dan ook voor onze low-budget keuken make-over op zoek naar mooie tweedehands spullen. Via Marktplaats zocht ik naar tegeltjes. Aangezien de keuken niet groot van formaat is, was de kans groot dat we met een restant tegels van iemand anders precies genoeg hadden voor onze spatwand achter de kookplaat en het barretje.

Aanvankelijk ging ik op zoek naar zelliges. Maar tijdens mijn zoektocht stuitte ik op te gekke hexagon tegeltjes in mijn favoriete kleur: roze! We mochten ze voor een klein prijsje overnemen, wat ons natuurlijk goed uit kwam. Ook bespaarden we een heleboel geld door zelf het aanrechtblad te bewerken met beton ciré, in plaats van hier iemand voor in te huren. Een tweedehands inductiekookplaat in plaats van een nieuwe scheelde ook flink.

Maar waar wij ongetwijfeld het meeste geld mee hebben bespaard, is door niet te kiezen voor nieuwe keukenkastjes. Ook het wrappen of overspuiten van de deurtjes vonden wij te prijzig. Aangezien ik al een positieve ervaring had met Flexa Mooi Makkelijk Meubels, leek dit mij een mooie kans om Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten eens te testen.

Ik twijfelde tussen Flexa Mooi Olijfgroen en Mooi Wit, maar uiteindelijk vond ik witte keukenkastjes de meest veilige keuze. De roze tegeltjes zouden de blikvanger worden en wit is een mooie basis daarbij.

 

Flexa Mooi Makkelijk en Schoolbordverf

low-budget-keuken-mirjam-4

Voor ik aan de slag ging met Flexa Mooi Makkelijk, moesten de keukenkastjes ontvet worden. Daarna heb ik alles geschuurd en stofvrij gemaakt. Daarna was het tijd om te schilderen.

We hebben de te verven onderdelen zoveel mogelijk gedemonteerd en buiten plat gelegd. Met een roller kon ik zo eenvoudig de keuken schilderen.  Voor de hele keuken had ik drie 2,5 liter potten Flexa Mooi Makkelijk nodig. Ik heb hiermee zowel de buitenkant, als de binnenkant van de deurtjes geschilderd in 3 lagen.

Na een paar dagen hard werken hadden wij een splinternieuwe keuken, waarin wij ons helemaal thuis voelen.

Groetjes,

Mirjam

low-budget-keuken-mirjam-5
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.