kastje kinderkamer kleuren Tranquil Dawn Lush Indigo

Van rommelhoek naar ruimte hoek

Kleurvriendje Mirjam heeft haar eigen blog Een goed verhaal. Regelmatig gaat Mirjam aan de slag met Flexa. De stijl van Mirjam is creatief, kleurrijk en duurzaam. Klaar voor Kleur met Mirjam!

Onze twee jongste kinderen, Eli en Filou, hebben in ons nieuwe huis de zolder gekregen. Een grote ruimte waar nog behoorlijk verbouwd moet worden. Toch wilde ik er al graag een gezellig hoekje maken. En aangezien Eli het thema 'ruimte' in de kinderkamer wil, ben ik met oude meubels en verfrestanten aan de slag gegaan om er alvast iets leuks van te maken. 

Van rommelhoek naar chill plekje

De zolderruimte is heel groot en we hebben het plan om aan beide zijdes van de kamer bedden en kasten in te bouwen. Helaas laat budget en tijd dit nog niet toe. Toch wilde ik alvast iets gezelligs maken van deze kinderkamer voor mijn zoon van 5 en dochter van 3, maar dat mocht niet teveel kosten. Daarom bedacht ik dat het wel leuk zou zijn als ik alvast in een hoek van de kamer met het thema ruimte aan de slag ga en daarbij een oud meubeltje een make-over geef.

Witte speelgoedkast tweedehands

Een tweedehands opknapper

Dit kastje heb ik al jaren en heeft al vele functies gehad. Ik kocht het zelf tweedehands en gebruike het onder andere als schoenenkast in de hal, als voetenbankje bij het bed en ook mijn moeder heeft het kastje een tijdje in huis gehad. Sinds de verhuizing staat het bij ons op zolder en gebruiken we het als speelgoedkast. Je kunt je vast voorstellen dat het kastje inmiddels wel een opknapbeurt kon gebruiken.

Moodboard kinderkamer thema ruimte

Creatief met restjes verf

Met resten verf in de kleur Tranquil Dawn die ik nog over had van onze woonkamer, schilderde ik het muurtje in deze hoek van de kamer. Het kastje wilde ik dezelfde kleur geven, gecombineerd met een andere kleur die ook goed zou passen in het thema 'ruimte'. Het werd de kleur Lush Indigo. Een diepblauwe kleur, die perfect matcht bij de Kleur van het Jaar van 2020. Na een grondige schoonmaakbeurt met Alabastine Verfreiniger en het opschuren van het hout, kreeg het kastje eerst een laagje grondverf. Daarna verfde ik de bovenkant en de binnenzijde van het kastje in de kleur Tranquil Dawn. Na 2 laagjes verf en voldoende droogtijd plakte ik de randen af, zodat ik aan de slag kon gaan met Lush Indigo uit de Pure by Flexa ColorLab collectie. Om te voorkomen dat de verf onder de schilderstape zou doorlopen, verfde ik eerst over de randen heen met Tranquil Dawn. Deze verf zuigt dan vast onder het tape en kan de donkerblauwe kleur niet doorlekken. Na twee lagen verf aan de buitenzijde en goudkleurige sterrenstickers is het kastje helemaal klaar voor de ruimte-kinderkamer.

Blogger Mirjam verft met Lush Indigo

Ruimte-kinderkamer

Na het kastje een kleur gegeven te hebben, bleven mijn handen jeuken. Ik had nog verf over, dus ook twee plankjes en een hexagon kastje dat ik bij de kringloop vond, moesten eraan geloven. Op deze manier oogt dit hoekje heel speels. Maar omdat bijna alles in dezelfde kleur is, oogt het niet rommelig. Ik kan niet wachten om met de rest van de kamer aan de slag te gaan. 

kastje kinderkamer kleuren Tranquil Dawn en Lush Indigo
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.