Keuken-schouwmeester-mirjam-1

Mooi makkelijke keuken make-over

Kleurvriendje Mirjam heeft haar eigen blog Een goed verhaal. Regelmatig gaat Mirjam aan de slag met Flexa. De stijl van Mirjam is creatief, kleurrijk en duurzaam. Klaar voor Kleur met Mirjam!

Eindelijk hebben we die grote leefkeuken waar we zo van droomden! Een plek met voldoende kastruimte, veel loopruimte en een kookeiland. En dat alles met uitzicht over onze groene tuin aan het water. Alleen over de kleur van de keukenkastjes waren we minder te spreken. Gelukkig wisten we nog van onze vorige keuken make-over dat een likje Flexa Mooi Makkelijk verf wonderen doet!

 

Kleur bepalen

Keuken-schouwmeester-mirjam-2

“De kleur valt wel mee in het echt”. Ik hoor het me nog zeggen bij de bezichtiging van dit huis. Dat is nu niet bepaald de omschrijving van je droomkeuken hè? Maar de locatie en de ruimte vonden we wel perfect. Het is het hart van het huis, dus besloten we om de keuken als eerste aan te pakken na de sleuteloverdracht.

De keukenkastjes zijn nog in uitstekende staat, dus ik vond het zonde om een compleet nieuwe keuken te plaatsen. Ook het massief granieten blad is te gek. Een goede basis om iets moois van te maken dus. Met Flexa Mooi Makkelijk verf ging ik aan de slag voor deze keuken make-over.

Keuken-schouwmeester-mirjam-3

Als inspiratie gebruikte ik onze eethoek. De antieke groene kast werd mijn uitgangspunt voor het bepalen van de kleur van de keukenkastjes. Ik koos voor de kleur Flexa 85% Salie: Een fris groene tint. De ijzeren greepjes vond ik niet zo mooi matchen bij het groen, dus kregen die dezelfde kleur als de tafelpoten van onze eettafel: roestbruin.

 

Verven met Mooi Makkelijk

keuken-schouwmeester-mirjam-4

Voor ik aan de slag kon met de Mooi Makkelijk verf moest alles vetvrij worden gemaakt met Alabastine Ontvetter. Daarna heb ik met een schuurmachine de kastdeurtjes opgeschuurd met een fijne korrel. Vervolgens alles even afgenomen met een droge doek en de muren afgeplakt met schilderstape. Daarna kon het schilderen beginnen!

Om te beginnen heb ik alle kastdeuren van de keukenkast gehaald, zodat ik als eerste de ombouw goed kon schilderen. Eerst alle randjes voorzichtig met een kwast en daarna de rest met een gladde roller. Na twee lagen (met een halve dag droogtijd ertussen) was dit gedeelte klaar. Toen kon ik aan de slag met de kastdeurtjes. Ik heb deze al hangend geverfd met een roller voor het beste resultaat. Ook de deuren kregen twee lagen Mooi Makkelijk verf.

Keuken-schouwmeester-mirjam-5

Het is belangrijk dat de verf voldoende tijd krijgt om uit te harden. We hebben dan ook zeker een week na het verven de keuken nauwelijks gebruikt. De greepjes heb ik overgespoten met roestkleurige lak. Hierna een laag doorzichtige lak, zodat de lak krasvast wordt. Wel zo verstandig, aangezien deze onderdelen tegen een stootje moeten kunnen. 

 

Droomkeuken?

Keuken-schouwmeester-mirjam-6

De keuken is nog niet klaar, maar een andere kleur op de kastjes doet al wonderen! Ik vind het heel fijn hoe het groene van buiten doorloopt in onze keuken. Met de juiste accessoires van natuurlijke materialen creëren we nog meer die “buiten-look”. Uiteraard mogen mijn kringloopvondsten zoals de gele weegschaal en het antieke bordje niet ontbreken in ons huis met vintage look. 

Keuken-schouwmeester-mirjam-7

Nu gaan we aan de slag met de rest van het huis, zoals het aanpakken van de trap in de woonkamer. Uiteraard gebruiken we hiervoor ook weer Mooi Makkelijk verf. Blijf je onze klusprojecten hier volgen?

Liefs, Mirjam

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.