ensuus-kinderkamer-header

Hoe richt je samen met je kind een kinderkamer in?

Kleurvriendje Suzanne heeft haar eigen blog &Suus. Regelmatig gaat Suzanne aan de slag met Flexa. De stijl van Suzanne is gezellig, persoonlijk en warm. Klaar voor Kleur met Suzanne!

ensuus-kinderkamer-naast-elkaar

Een kinderkamer is natuurlijk de plek om te spelen en te slapen. En wanneer je kindjes nog klein zijn, is de kinderkamer geheel naar je eigen smaak ingericht. Maar wat als ze ouder worden en een eigen mening krijgen? Veel ouders vinden het lastig om de wensen van hun kinderen zo te combineren dat ze er zelf ook nog graag komen. Meestal is er geen tussenweg. Of het kind mag alles bepalen en krijgt een racewagen kamer of de ouders (vaak mama J ) bepaald. Maar hoe leuk zou het zijn als beide helemaal happy zijn met het eindresultaat. In deze blog wat tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

1. Neem je kind serieus

ensuus-kinderkamer-1

Uiteindelijk is hij of zij degene die er moet spelen en slapen. Een veilige plek waar ze zich kunnen terugtrekken en goed voelen. Zodra je kind kan aangeven wat hij/zij mooi vindt, kun je daarnaar vragen of vertel jouw kinderkamerideeën. Welke kleuren vinden ze mooi? Wat vinden ze absoluut niet mooi? Mijn ervaring is, dat als ze meegenomen worden in het proces ze dat enorm leuk vinden.

2. Maak een moodboard samen met je zoon of dochter

ensuus-kinderkamer-2

Samen met één van je ouders creatief bezig zijn vinden de meeste kinderen al ontzettend leuk. Ga op zoek naar kinderkamerinspiratie in tijdschriften en scheur deze uit. Nog een lage spanningsboog? Selecteer dan zelf wat plaatjes en laat ze daaruit kiezen. En ja, daar doe je dan gewoon geen plaatjes bij van dingen die je zelf niet mooi vindt.

3. Kleuren kiezen

ensuus-kinderkamer-3

Uit deze plaatjes en je gesprekje over de kleuren selecteer je minimaal 3 kleuren. Nog leuker, ga naar de verfspeciaalzaak en neem Flexa Kleurkaarten en Flexa Kleurstrookjes in die kleuren mee. Hierin kun je ook al een beetje bepalen. Je hebt blauw en blauw. Vind jij dat smurfen blauw niet zo mooi? Kies dan 3 andere blauwe tinten die je wel mooi vindt en laat je kind daaruit kiezen. Zo hebben zij het idee dat ze zelf bepaald hebben en dat maakt al zo’n verschil.

4. Testen maar

ensuus-kinderkamer-5

Kleuren zijn in elke kamer zo anders. Ga je echt een hele muur schilderen? Dan raad ik je aan om een Flexa Kleurtester te bestellen. Je kunt deze gelijk op de muur verven, of eerst op een blaadje. Hang deze even een paar dagen op, dan kun je goed zien hoe hij in de kamer uitpakt.

5. Indeling

ensuus-kinderkamer-6

Zelf heb je vast al nagedacht over een indeling. Bespreek ook deze met je kind. Het klinkt misschien wat overdreven, maar vooral de plek waar het bed staat, is echt belangrijk. Probeer deze zoveel mogelijk door je kind te bepalen (als dat redelijk is). Zo sliep bij ons Evie vroeger vlakbij het raam, maar wilde ze heel graag in de hoek aan de andere kant slapen. Zoveel rustiger voor haar en ze slaapt daardoor veel beter.

Met de indeling en de kleuren die jullie samen hebben uitgekozen, heb je al een hele goede basis. Per kind (en leeftijd) is het ook verschillend of je de verdere stappen ook gaat bespreken. Als je bijvoorbeeld naar mijn kinderen kijkt dan wil Bram naast zijn gouden muur ook een gouden bed, leuk idee, maar hij heeft een prima bed. Evie zou in eerste instantie veel accessoires en aankleding afkeuren. Ik koos er dus voor om haar kamer als verrassing af te maken en dat werkte: Een heel blij meisje!

En daar gaat het uiteindelijk om! Blije kindjes in hun eigen mooie kamertje. En heel fijn als wij (als we de troep mogen opruimen) er ook blij van worden.

Suzanne

 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.