flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur urban taupe

Welke kleur taupe in je interieur en hoe te combineren?

Kleurvriend Suzanne heeft haar eigen blog &Suus. Regelmatig gaat Suzanne aan de slag met Flexa. De stijl van Suzanne is gezellig, persoonlijk en warm. Klaar voor Kleur met Suzanne!

De kleur taupe levert vaak veel vragen op. Simpelweg ‘taupe’ adviseren bij een interieuradvies kan niet, want er zijn zoveel nuances. Hoeveel taupe kleuren zijn er?  Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een kleur taupe en hoe combineer je deze? Ik licht het graag toe.

Is het grijs, bruin of paars?

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur persoon

Eigenlijk zit je met al deze kleuren goed en dat maakt het een lastige, maar ook hele interessante kleur. Taupe noemen ze ook niet voor niets het zusje van grijs, maar dan met meer warmte. Het is een rustige natuurlijke kleur, die ergens tussen het grijs en bruin in zit. Het kan bovendien in veel verschillende soorten tinten voorkomen; van donker naar licht en van bijna paars tot heel lichtgrijs.

Hieronder zie je materialen gecombineerd met vier verschillende taupe-kleuren. Elke keer heb ik dezelfde materialen gebruikt. Echter door een andere taupe-kleur toe te passen, krijg je er direct een heel ander gevoel bij. Bij het ene materialenbord springt juist de taupe eruit en bij een ander gaat het volledig op in de materialen. De ene is wat spannender en de andere juist meer één geheel. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat voor uitstraling je wilt hebben in je interieur.

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur 1

Hierboven is Flexa Full Taupe gebruikt als taupe. Hier springt de verfkleur eruit en valt het donkere hout wat meer weg in het geheel.

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur 2

De Flexa kleur Leisteengrijs zorgt hier ervoor dat het wat spannender wordt door de paarsige tonen in de taupe. Tevens wordt deze combinatie ook wat vrouwelijker, zeker in combinatie met de lichtroze gordijnstof.

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur 3

Deze kleur is bijna grijs te noemen. Hier heb ik gebruik gemaakt van Flexa Sepiataupe. Het maakt het geheel fris en je ziet dat de verschillende grijstinten door deze taupe-kleur naar elkaar toe trekken.

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur 4

Dit warme ton sur ton palet met overduidelijk een warme taupe, in dit geval Flexa Urban Taupe, maakt van je interieur een warm geheel. Het is licht en laat lichte houtsoorten extra tot hun recht komen. Zo ook de naturelkleurige gordijnstoffen. Het lichtroze wordt overduidelijk afgezwakt en het donker bruine hout springt eruit.

50 tinten taupe, hoe kies je een kleur?

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur kleurtester

Vijftig tinten taupe zou dus geen gekke titel zijn geweest. Binnen alle Flexa kleuren ging ik op zoek naar diverse kleuren taupe en ben bij 10 gestopt: Urban Taupe, Subtle Taupe, Full Taupe, Heidetaupe, maar ook Puur Aarde en Leisteengrijs. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd in de vorm van een Flexa Kleurtester.

Aan de slag

Voor een interieuradvies legde ik de zelfgemaakte kleurstalen bij de gordijn- en bankstoffen, tegels en raamdecoratie en koos vier kleuren taupe uit. Deze zijn in een 3D interieuradvies gebruikt. Dit omdat je dan heel goed ziet, wat een verschil een kleur kan opleveren. Allemaal onder dezelfde noemer: taupe, maar zo verschillend! 

flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur urban taupe full taupe
flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur full taupe lijsteengrijs
flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur full taupe lijsteengrijs
flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur full taupe
flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur lijsteengrijs
flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur sepia taupe
flexa kleurvriendje ensuus taupe interieur urban taupe

Tip

De kleur taupe kun je ook goed gebruiken om meer diepte en contrast aan te brengen in je huis. Dit zie je ook duidelijk terugkomen in de visuals waar we Full Taupe met Urban Taupe en Leisteen Grijs hebben gecombineerd. Werk met ton sur ton tinten taupe, om elementen juist uit te lichten en/of te benadrukken. Of creëer bijvoorbeeld diepte door een muur achter in een donkere kleur taupe te verven.

Waar kun je op letten?

  • Vanwege de nuances is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over deze kleur. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een warme en een serene sfeer, ga dan opzoek naar een taupe met een warme (bruine) ondertoon. Kies dan niet voor de taupe met paarse ondertoon. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld Urban Taupe.

  • Taupe laat andere kleuren heel goed uitkomen, maar let op dat je niet te veel taupe gebruikt, dat kan vaak heel saai worden. Denk dus van tevoren goed na over het kleurenpalet waar je taupe bij gaat gebruiken en hou ook rekening met alle kleuren die al in de ruimte aanwezig zijn, zoals vloerbekleding, gordijnen, stoffen, enz.

  • Kleur heeft met zoveel aspecten te maken (daglicht, noorden/zuiden, andere kleuren in huis) dat ik altijd adviseer om zelf een Flexa Kleurtester op te vragen en te gebruiken. 

Hoe combineer je taupe in je interieur?

Welke kleur past erbij taupe? Ik zei het al eerder, deze kleur is zo veelzijdig dat hij net zoals grijs met elke kleur gecombineerd kan worden en toepasbaar is in heel veel verschillende interieurstijlen.

  • Taupe in combinatie met verschillende tinten wit , zorgt voor die ontspannen en serene sfeer. Hier is de trap geschilderd in Mooi Warmgrijs en gecombineerd met Mooi Gebroken Wit (beide van Flexa Mooi Makkelijk) en Stralend Wit (Flexa Powedek) op de muur.
flexa kleurvriendje ensuus taupe trap
  • Combineer je taupe met koele kleuren groen en blauw, dan worden deze kleuren enorm versterkt. Voorbeelden van koele groenen zijn Midden Tijm en Early Dew en voorbeelden van koele blauwen zijn Frosted Sky, Iets Oceaan en Denim Drift.

  • Wanneer je aardetinten toevoegt, dan wordt de warme toon van taupe benadrukt. Denk ook aan de zandkleuren zoals Bakery Brown, Vol Dadel en okergeel bijvoorbeeld 100% Duinpan en 100% Zandstrand.

  • Taupe met zwart, wit en donkerbruin zoals Fading Horizon zorgt voor een krachtige uitstraling en een beetje subtiel metaal zoals goud/messing maakt het direct elegant.

  • De paarsachtige kleur taupe Heart Wood combineer je ook mooi met paars/roze/nude tinten voor een vrouwelijke en hotel chique  sfeer. Hier is Heart Wood gecombineerd met een baan aan het plafond in Pink Nudity, de plint in Stylish Pink en een streepje Red Elegance.
flexa kleurvriendje ensuus taupe slaapkamer
  • En wil je meer die landelijke stijl, combineer dan verschillende taupe tinten met grijstinten. De combinatie Urban Taupe, Real Taupe (Pure by Flexa ColorLab), Gentle en Subtle Grey (Pure by Flexa ColorLab) werken perfect bij elkaar.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.