Kleurrijke verf boven het aanrecht kan met Flexa Easycare

De keuken die wel een afneembaar kleurtje mag gebruiken

Kleurvriend Suzanne heeft haar eigen blog &Suus. Regelmatig gaat Suzanne aan de slag met Flexa. De stijl van Suzanne is gezellig, persoonlijk en warm. Klaar voor Kleur met Suzanne!

Onze hoek in de keuken kan wel een kleurtje gebruiken. Vergeleken bij de rest van onze woning is deze hoek eigenlijk altijd saai wit gebleven. Nou ja, wit…vooral de plek bij de afvalbak wordt snel vies. Daarom gingen we aan de slag met een mini kleur metamorfose met Easycare Keuken muurverf van Flexa. 

Nieuw product: Flexa Easycare

Een totaal andere keuken door het gebruik van kleur

Easycare is een nieuw product van Flexa en omdat het de keuken betreft, wil ik dit heel graag uitproberen. Het is een vetbestendige, matte en heel goed reinigbare muurverf. Dus prima te gebruiken direct boven het aanrecht. Maar waar ik vooral ook erg benieuwd naar ben is de matheid van de verf. Ik ben namelijk een enorme fan van afneembare verf. Wij gebruiken het thuis zelf vaak (i.v.m. de kinderhandjes) en ik adviseer het ook regelmatig. Maar soms zie ik dan ook een beetje plastic, glimmende wanden voorbij komen. Spoiler, deze verf is echt super mooi mat! 

Kleur bepalen

Door verschillende materialen uit een ruimte bij elkaar te leggen, krijg je een moodboard.

Om de kleur te bepalen maakte ik eerst een moodboard met materialen uit de keuken. Ik koos voor 85% Appel om de kleuren vanuit de woonkamer, ook iets meer in de keuken door te trekken. Je kunt de Flexa Easycare Keuken in alle kleuren van Flexa mengen. Ik bestel voor de zekerheid een Flexa Kleurtester (tip: doe dit altijd als je twijfelt) en besloot na het testen om niet direct de hele muur te doen, maar een lambrisering te maken. Door dit te doen krijg ik net wat meer balans. 

Voorbereiding

Na het bepalen van de lambrisering hoogte aan de slag met Easycare.

Met het laserapparaat bepaal ik de juiste afmeting van de lambrisering. Op de laserstraal op de muur plak ik de tape. Uiteraard is ook de rest van de keuken afgeplakt zoals de kozijnen. Verven maar! De verf is wat dikker, maar verft heel erg gemakkelijk. Ik vind de verf echt snel dekken. De keuken krijgt twee lagen voor optimaal kleurbereik. Vergeet niet om snel je tape te verwijderen, de verf moet nog nat zijn. Als je te lang wacht, droogt de verf op en trek je de verf mee. 

Als mooi en praktisch samenkomt!

Alles komt mooier uit op kleur.

De keuken is nu echt veel meer onderdeel van de rest van de woning. Het was hiervoor zo saai. Bijzonder toch? Door een klein beetje kleur heb je gelijk zo’n ander gevoel. De gouden accessoires en het servies; het komt nu allemaal veel beter uit. Een gezellige, warme keukenhoek die veel beter bij ons past. En naast leuk ook zoveel praktischer! Iets te enthousiast een restje eten in de prullenbak gegooid? Doekje erover en schoon!

 

Tip! De verf is optimaal afneembaar na een maand. Dus de eerste maand nog een beetje opletten.

Suzanne van Ensuus wordt blij van haar mini make-over.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.