Groen is een perfecte en veel gekozen kleur voor de babykamer

Welke groen in de babykamer?

Kleurvriend Suzanne de Jong heeft naast haar blog &Suus ook een interieuradviesbureau. Zij gebruikt Flexa in huis en geeft hierin ook kleuradvies. Haar stijl is een combinatie van Bohemian, vintage en Scandic. Klaar voor kleur met Suzanne.

De kleur groen is een vaak gekozen kleur voor de de babykamer. En dat is logisch, want groen staat voor rustig en sfeervol. Maar met welke kleur kun je een groen nou het beste combineren? Welke babykamer kleuren passen nou echt goed bij elkaar? En voor welke stijl ga je in de kamer van de kleine? Ik heb een aantal toffe en misschien ook wat niet -zo voor de hand- liggende kleurencombinaties voor je op een rijtje gezet. Of je nu gaat voor een warme, koude, donkere of lichte groen, met deze kleurencombinaties zit je sowieso goed!

Industrieel Stoer groen

Industrieel stoer groen moodboard voor babykamer

We beginnen met een bekende stijl en kleurencombinatie: Industrieel Stoer. Als hoofdkleur is de kleur 100% Jade gekozen, waarbij voor het stoere karakter van deze stijl deze gecombineerd wordt met koelere tinten blauw, grijs en groen. Wit, antreciet en zwart versterken het contrast en zorgen voor meer pit. In deze industriële stijl is het belangrijk om ergens ook wat warme elementen terug te laten komen. In dit geval zoek je dit niet in een kleur, maar in de materialen.  Denk aan een houten vloer of linnen gordijnen. 

Herfst Bos groen

Herfst Bos groen moodboard voor babykamer

We gaan door met Classic Car, een diep donkergroen, als basistint wat met het warme hout en kastanje kleuren een warm herfstachtig pallet geeft. Mooi om Classic Car te combineren met de warmte van een houten bed, commode of kast met oranje ondertoon. Voor wat meer frisheid kies je ervoor om wat wit terug te laten komen, bijvoorbeeld de commode, gordijnen of het kleed. Kies voor oranje accessoires en dan niet de felle oranje, maar eerder een donkerdere, subtielere oranje die je in de herfst veel terug ziet komen. Of schilder accessoires met Cheeky Chestnut dan zit je zeker goed. 

Rose Wood 

Lila en groen in de babykamer

Misschien zijn lila en olijfgroen, zoals Rose Wood en Olive Tree, niet de eerste kleuren die je met elkaar zou combineren, maar ik vind dit dus toch zo’n mooie en originele kleurencombinatie voor de babykamer. De vergrijsde lila paarstinten naast de warme groen en dan een heel klein tikje wijnrood. Heart Wood en Cosmic Glory zijn prachtige muurkleuren, naast Olive Tree. Maar ook de Plum serie uit de Pure by Flexa ColorLab collectie past hier heel goed bij. 

Boho Bordeaux Vintage

Lila en groen in de babykamer

Deze kleurencombinatie lijkt een beetje op de vorige Rose Wood, maar ik wilde hem jullie toch graag laten zien. Een Bohemian interieur valt vaak op door het gebruik van verschillende warme kleuren en materialen. Hier dus ook weer een warme groen, gecombineerd met bordeaux rood. Je kunt harde materialen als zwart staal en zwaar, donker hout beter vermijden in een Bohemian kinderkamer. Ga liever voor licht hout, rotan en andere natuurlijke materialen. Ook riet en stof doet het erg goed bij deze stijl.

Fris Frans

Boho Bordeau Vintage moodboard voor babykamer

Hier word je toch vrolijk van? De frisse groen Iets Salie naast de prachtige warm Mild Savanna in combinatie met Stylish Pink en Autumn Gold maakt dit een geweldige keuze. Deze kleuren staan lekker fris bij elkaar en stralen vrolijkheid uit. Een perfecte combinatie voor in een babykamer. Het doet mij denken aan een zomerse dag aan de Franse kust. Het zijn warme kleuren waardoor je kindje zich helemaal thuis zal voelen in zijn of haar kamer.

Creatieve tip:

De babykamer is de ideale plek om wat creatiever om te gaan met kleur. Kies niet alleen voor een kleur op de muur, maar kijk ook eens naar wat je kunt doen met die muur. Is er een mooi raam of kozijn aanwezig? Geef deze eens de aandacht door er een kader omheen te schilderen. De geschilderde lambrisering kennen we inmiddels, maar heb je ook weleens gedacht aan organische vormen, bergen of banen op de muur? Een cirkel op de muur, of verschillende kleurbanen, je kunt je lol op in de babykamer!

Genoeg combinaties en tips om zelf aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en mocht je vragen hebben, stel ze gerust via Instagram.

Groetjes Suzanne

 

Een baan om het raam doet veel voor de babykamer
Boho Bordeau Vintage moodboard voor babykamer
Boho Bordeau Vintage moodboard voor babykamer
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.