kleurvriendje-marij-makeover-header

Kleur toevoegen aan een nieuwe woning

Kleurvriendje Marij heeft haar eigen blog Enter my Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Veel mensen vinden het best spannend of lastig om aan de slag te gaan met kleur in huis. Zeker wanneer er net een huis is gekocht of wanneer er net is verbouwd. Alles is lekker fris en wit, bijna zonde om te gaan schilderen! Maar met kleur geef je zoveel sfeer aan een woning waardoor je je dus ook veel meer thuis zult voelen in een nieuwe of net verbouwde woning. Zonde dus om alles wit te laten!

Makeover in Utrecht

kleurvriendje-marij-makeover-1

Omdat ik erg vaak mensen hoor die tegen dit probleem aanlopen en de stap naar kleur op de muur nog niet durven zetten, besloot ik één van mijn volgers een handje te helpen! Een tijdje geleden plaatste ik een oproep op Instagram waar ik ontzettend leuke reacties op kreeg… Ik besloot om bij Sandra in Utrecht aan de slag te gaan. Sandra woont sinds kort samen met haar vriend Rolf en pup Bram in hun eerste koophuis. Een jaren 30 bovenwoning met mooie oude elementen en veel sfeer! Alleen die stap naar kleur durven ze maar niet te zetten. Waarom? Omdat dit hun eerste koophuis is en ze graag gelijk de juiste keuze maken. Ik begrijp dat een kleur kiezen best lastig is en er ligt dan daar best wat druk op. Tijd voor advies en een kleurrijke make-over dus!

Kleuren kiezen

Vooraf aan de make-over heb ik contact met Sandra via de mail en vroeg ik haar en Rolf om mij wat sfeerbeelden toe te sturen die zij mooi vinden. Ook ontving ik foto’s van hun woning en huidige  interieur. Daarnaast deelden zij wat items uit hun interieur waar ze al erg blij mee waren en vertelden ze welke meubels ze nog zouden willen toevoegen. Het werd me al snel duidelijk dat dit een kleurrijk stel was en in de beelden kwamen frisse kleuren naar voren zoals groen, okergeel, blauw en roze. Met deze informatie ging ik aan de slag met een moodboard waar ik bijpassende kleuren van Flexa bij zocht. De vraag die Sara en Rolf vooral hadden was: Hoe maak je een geheel van twee ruimtes (de eethoek en de zithoek) met kleur?

Hulp met de Flexa kleurtester

kleurvriendje-marij-makeover-2

Omdat er al wat okergeel aanwezig was in het huidige interieur, leek het me mooi om met een groenblauwe tint en een roze tint te werken. Warme en krachtige kleuren die elkaar mooi aanvullen. Ik maakte een voorselectie van drie groenblauwe tinten en drie roze tinten. Sara en Rolf ontvingen hier Flexa Kleurtesters van zodat zij deze thuis konden uitproberen. Ik adviseerde ze om de testers op een stuk papier uit te rollen en deze kleurstalen minimaal een dag op de muur te laten hangen. Zo konden ze zien wat de kleur in de ruimte zou doen met verschillend licht gedurende de dag. Nadat ze dit hadden gedaan kozen ze voor de kleuren Flexa Greyed Green en Flexa Vleugje Rabarber. Een prachtige keuze!

Verbindende factor

kleurvriendje-marij-makeover-3

Het was tijd om in Utrecht aan de slag te gaan en om kleur toe te voegen aan het interieur van Sara en Rolf. Voor deze makeover koos ik de woonkamer en eethoek als uitgangspunt. De kleur Greyed Green zou op de lange wand komen voor een echt kleur statement. Omdat in deze woning de zithoek en eethoek in twee delen zijn verdeeld door de en suite deuren, zou de lange wand juist als verbindende factor kunnen werken. Dat was ook de wens van Sara en Rolf zodat deze ruimte meer een eenheid zou worden.

Aan de slag!

kleurvriendje-marij-makeover-4

Wat een luxe! Sara en Rolf gingen aan de slag met deze verfklus zodat ik op afstand het proces vast kon leggen. Ze begonnen met de lange wand en schoven de meubels aan de kant die hiervoor stonden. Daarna konden de vloer, het plafond en de schouw worden afgeplakt en werd de vloer ook afgedekt met plastic. Vervolgens werden eerst alle randen en hoeken met een kwast afgewerkt waarna de grote vlakken met een muurverfroller ingevuld konden worden. Bij grote vlakken kun je het beste werken met een verfstok. Hiermee hoef je minder kracht te zetten, kun je mooie lange banen maken en hoef je ook niet op een ladder te staan. Het was best spannend om zo’n grote wand een redelijk uitgesproken kleur te geven! Maar het was al snel duidelijk dat deze kleur in de smaak viel en gelijk al veel sfeer gaf aan de ruimte.

Nieuw huis, nieuwe sfeer

kleurvriendje-marij-makeover-5

Nadat de tweede laag Greyed Green was aangebracht en deze goed was opgedroogd, konden de meubels  en decoratie weer terug op hun plek. De kleur komt prachtig uit in het interieur van Sara en Rolf en de geschilderde lange muur zorgt er echt voor dat de twee ruimtes naar elkaar worden toegetrokken. Wat een ander gezicht! Sara en Rolf zijn erg blij met deze toevoeging van kleur en de nieuwe sfeer in hun interieur. Zo fijn om die enthousiaste reactie te zien!

Een roze eethoek

kleurvriendje-marij-makeover-6

In de tijd dat de eerste laag van de Greyed Green muur moest drogen, konden we verder met de muur bij de eethoek. Deze kreeg namelijk de roze kleur Vleugje Rabarber. Bij deze eethoek ontbrak het ook nog wat aan sfeer en met kleur kun je hier in één keer verandering in brengen! Sara en Rolf kozen voor de lichtere roze zodat het geheel niet te donker zou worden. Wanneer je de voor- en na-foto bekijkt zie je gelijk wat zo’n geschilderde muur doet! Met de roze tint op de muur heeft deze zithoek een warmere uitstraling gekregen.

Binnen een dag een andere sfeer

kleurvriendje-marij-makeover-6

Door flink door te werken en goed samen te werken, lukte het Sara en Rolf om de twee wanden in één dag te schilderen. Zo zie je dat je binnen een dag een compleet andere sfeer kunt creëren met kleur! Vind jij het nou ook zo lastig en spannend om kleur toe te voegen aan een nieuwe woning waar alles nog wit is? Hopelijk haal je dan inspiratie uit deze blogpost en vind je de moed om voor kleur te gaan. Je ziet het, kleur zorgt voor warmte en sfeer in je interieur!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.