Gang met mintgroene muur en verschillende lijsten

Een mintgroene gang die tegen een stootje kan met Flexa Easycare

Kleurvriend Marij heeft haar eigen blog Enter my Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

De gang is bijna altijd een ruimte in huis die intensief wordt gebruikt. Dit is bij ons ook zeker het geval. Daarom gaf ik de gang een metamorfose met Flexa Easycare. De perfecte verf voor deze ruimte! Waarom? Dat vertel ik je in deze blogpost… 

Behoefte aan verandering

De gang geschilderd in blauw en mintgroen

Een verfklus begint bij mij altijd met de behoefte aan verandering in ons interieur. Ik heb steeds meer zin in frisse maar uitgesproken pastellen in huis. Misschien omdat de lente is begonnen? Om de gang meer te betrekken bij de woonkamer besloot ik de muren ook een nieuwe kleur te geven. De muren waren nu geschilderd in een uitgesproken blauw maar dit paste niet zo goed meer bij het lila en lichtgeel in de woonkamer. Ik bedacht dat ook de hal een frisse pasteltint moest krijgen en kwam al snel uit op mintgroen! 

De perfecte tint kiezen

Kleurstalen maken met de Flexa Kleurtester

Om de juiste tint te kiezen bestelde ik vier Flexa Kleurtesters en rolde deze uit op vier vellen stevig papier. Deze hing ik op in de gang en bekeek wat de lichtinval deed met deze vier tinten. Ook keek ik welke tint het beste combineerde met de blauwe Portugese tegeltjes op de vloer. Ik koos voor de kleur Midden Tijm, een frisse mintgroen, en liet deze mengen in Flexa Easycare Muren. De metamorfose van de gang kon beginnen!

Vlekken en krassen op de muur

Blauwe muur met haak. Fiets tegen de blauwe muur

Bij ons wordt de gang vrij intensief gebruikt. Pakketjes die bezorgd worden (en dat zijn er veel), worden altijd eerst in de gang ‘opgeslagen’ voordat ze op de juiste plek terechtkomen. Ook staat mijn fiets vaak tegen de muur in de gang, gewoon omdat dat lekker makkelijk is… Dan hebben we met z’n tweeën nog eens aardig wat jassen en tassen die tegen de muur aankomen en soms vlekken of krassen veroorzaken. Tenslotte worden er hier regelmatig meubels naar boven of beneden verplaatst wat soms ook weer zorgt voor vlekken of vegen op de muur langs de trap. Kortom, de muren in de gang en het trappengat zagen er niet meer zo netjes uit! 

Muurverf van Flexa Easycare, perfect voor de gang!

Blogger Marij is de muur in de gang aan het schilderen met Flexa Easycare

De nieuwe Easycare lijn van Flexa kwam dus als geroepen! De muurverf van Flexa Easycare is namelijk ontwikkeld voor ruimtes in huis die intensief worden gebruikt zoals de keuken, badkamer en gang. Deze muurverf is goed reinigbaar en vlekafstotend waardoor de vlekken niet in de verf trekken. Als er dan toch een vlek op de muur komt, kun je deze gemakkelijk verwijderen zonder de verf zelf te beschadigen. Veel geschikter dus dan de mooie maar kwetsbare krijtverf die eerst op de muren in de gang zat!

Fijne binnenkomer

Een doorkijkje van de gang met Midden Tijm muren

Zowel de muren als het plafond schilderde ik in de nieuwe kleur en ik trok de kleur ook door naar boven langs de trap. Door het plafond te schilderen ontstaat er vaak meer rust en eenheid in een ruimte. Ook de verwarming kreeg dezelfde kleur, hiervoor heb ik lak van Flexa Creations gebruikt. Ik ben erg blij met het frisse resultaat, het is nu nog fijner binnenkomen in ons huis! De Portugese tegeltjes op de vloer komen zelfs beter uit zo. Misschien schilder ik de witte deuren binnenkort ook nog wel met Midden Tijm, uiteraard met lak.

Met een gerust hart

Fiets in de gang tegen een mintgroene muur

Naast dat de hal weer een frisse nieuwe look heeft gekregen, is het vanuit een praktisch oogpunt ook een flinke verbetering! Ik kan nu met een gerust hart mijn fiets in de gang zetten zonder bang te zijn dat er blijvende vlekken op de muur komen. Laat wel de muur goed ‘uitharden’ voordat je de muur belast. Na een week gaat het al redelijk, maar een maand is optimaal. We hebben nu tijdelijk een staande kapstok maar op de planning staat een leuke doe-het-zelf kapstok voor aan de muur. Dat betekent ook weer jassen en tassen tegen de muur! Gelukkig kunnen de muren in de gang nu tegen een stootje en hoeven we ons daar ook niet druk om te maken. Ik denk dat ik de Flexa Easycare lijn nog wel vaker zal gaan gebruiken in huis! 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.