Een kleurvlak in de kleur Faded Indigo van Flexa achter de vintage kast.

Blauwtinten op de muur bij Marjan zorgen voor sfeer!

Kleurvriend Marij heeft haar eigen blog My Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern, retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Ik mocht een kleur make-over weggeven aan één van mijn volgers! De winnares is Marjan, die samen met haar man en twee kinderen in een heerlijke jaren 30 woning in De Zilk woont. Zij wonen nu ongeveer negen maanden in hun nieuwe huis en hebben al een hoop werk verricht in en om het huis. Maar de muren? Die waren allemaal nog wit… Tijd om kleur toe te voegen voor een extra dosis sfeer in huis!

KLEUR DURVEN KIEZEN

Eethoek met grote tafel, vintage stoelen en een jaren 60 wandkast.

Vooraf aan de kleur make-over heb ik overleg met Marjan en maak ik een moodboard. Ik adviseer haar om voor een zachte groentint te kiezen of voor vergrijsde blauwtinten. Deze kleuren zijn mooi te combineren met de teakhouten, vintage meubels, de denim blauwe bank, okergele fauteuil en het groen van de planten in het interieur. Om de keuze wat gemakkelijker te maken, stuur ik Marjan een aantal Flexa Kleurtesters. Nadat Marjan de testers heeft uitgeprobeerd, komt ze al vrij snel uit op de keuze voor twee blauwtinten, namelijk ‘Vleugje Marmer’ en ‘Faded Indigo’.

BLAUWTINTEN OP DE MUUR

Pot met lichtblauwe muurverf van Flexa

Met de verf en verfbenodigdheden op zak, ga ik op pad richting De Zilk. Wat een mooie woning tref ik aan! Heerlijk licht, mooie details, meubels en accessoires… Maar nog wel heel veel witte muren. Daar mag verandering in komen! Marjan en haar man vonden het tot nu toe erg lastig om voor deze ruimte een kleur te kiezen. Ze missen kleur maar willen het frisse en lichte gevoel in de woonkamer wel behouden. Soms is het dan fijn als een ander de knoop voor je doorhakt!

AAN DE SLAG MET KLEURVLAKKEN

Blogger Marij en bewoner Marjan zijn kleurvlakken op de muur aan het schilderen.
Blogger Marij en bewoner Marjan zijn kleurvlakken op de muur aan het schilderen.

Ik kies ervoor om te werken met twee grote kleurvlakken in de woonkamer. Ook omdat het soms lastig is waar je op de muur moet stoppen met schilderen; denk aan hoeken, een koof en natuurlijk het plafond. Mijn mening? Of ga ‘all the way’ en neem die hoek of dat plafond mee in dezelfde kleur, of kies voor een kleurvlak. Een kleurvlak zweeft als het ware op de muur waardoor je geen rekening hoeft te houden met het wel of niet doortrekken van een kleur. 

MEER SFEER MET EEN VLEUGJE MARMER

Een kleurvlak in de kleur Vleugje Marmer op de muur van de zithoek.
Een kleurvlak in de kleur Vleugje Marmer op de muur van de zithoek.
Een kleurvlak in de kleur Vleugje Marmer op de muur van de zithoek.

Achter de bank komt een groot vlak in de kleur ‘Vleugje Marmer’. We trekken het vlak een stukje door op het plafond. Hiermee creëer je een speels effect en benadruk je de hoogte van de ruimte. Voor het maken van het kleurvlak gebruik ik altijd een laserapparaat. Hiermee projecteer je als het ware waterpas lijnen op de muur. Dit maakt het afplakken een stuk gemakkelijker! We schilderen het vlak twee keer voor een mooi diep resultaat. Met deze subtiele en frisse kleur is de ruimte gelijk meer aangekleed en dus sfeervoller!

HET EFFECT VAN KLEUR

Faded Indigo op de muur bij de eethoek met vintage meubels en planten
Faded Indigo op de muur bij de eethoek met vintage meubels en planten

De lange wand in de woonkamer kan ook zeker wat kleur gebruiken! Achter de mooie vintage jaren 60 kast, schilderen we een rechthoekig vlak in Faded Indigo. Zo’n mooie tint! Hier zie je ook goed wat een kleur kan doen met de meubels die ervoor staan. Ze komen eigenlijk nog beter tot hun recht! De reactie van Marjan maakt deze kleur make-over nog leuker dan hij al is. Wat een enthousiasme, zo leuk! Dat kleur op de muur een toevoeging aan je interieur is, daar is Marjan het gelukkig helemaal mee eens!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.