marij-mix-match-header

Mix & Match met het Flexa Creations Kleurenpalet

Kleurvriendje Marij heeft haar eigen blog Enter my Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Het kiezen van een kleur of het maken van mooie kleurcombinaties voor je interieur kan best een lastige opgave zijn. Ten eerste: waar begin je? En als je dan weet welke kleur je mooi vindt, met welke kleuren kun je deze dan het beste combineren? Om je te helpen bij het maken van deze keuzes heeft Flexa Creations een kleurenpalet samengesteld. Dit palet bestaat uit 54 kleuren en is opgedeeld in de drie thema’s ‘Essential’, ‘Atmosphere’ en ‘Accent’. 

marij-kleurvriendje-1

Het thema Essential bestaat uit tijdloze, gekleurde witten en lichte pastellen waarmee je een serene sfeer kunt creëren in je interieur. Het thema Atmosphere bestaat uit volle en rijke kleuren waarmee je direct veel sfeer toevoegt aan een ruimte. Het Accent palet bestaat uit 18 vrolijke en frisse accentkleuren die een echte blikvanger vormen in huis.

Deze drie thema’s hebben elk een duidelijke en eigen uitstraling, zo kun je al makkelijker zien wat jou het meest aanspreekt. In de Creations folder worden tips, tricks en voorbeelden gegeven over hoe je binnen deze thema’s kleuren kunt combineren.

marij-kleurvriendje-2

Het leuke aan het Flexa Creations Palet is dat je deze ook op een hele andere manier kunt gebruiken. Het palet is namelijk ook nog opgedeeld in zes kleurgroepen die onder elkaar een rij vormen. Binnen deze zes groepen kun je ook weer hele mooie kleurcombi’s maken en zit je gegarandeerd goed! Om je op weg te helpen laten we je in dit artikel zien hoe je met deze kleurgroepen mooie combinaties kunt maken.

Inspiratie verzamelen

Om te ontdekken welke kleuren jou het meest aanspreken is het altijd goed om te beginnen met het verzamelen van inspiratie. Pak een stapel tijdschriften en scheur alles uit wat je mooi vindt. Kijk dan eens goed naar de beelden die je hebt gekozen, welke kleuren komen hier het meest in voor?

Kies jouw favoriete kleurgroep uit het creations palet

marij-kleurvriendje-3

Maak een selectie uit de verzamelde inspiratiebeelden en zorg dat het een geheel wordt wanneer je ze bij elkaar legt. Kies dan uit het Flexa Creations palet de groep die het best past bij jouw inspiratiebeelden. Met deze kleurgroep kun je gaan werken!

Kleurstalen maken en combineren

marij-kleurvriendje-4

Met de Flexa Kleurtester kun je natuurlijk direct een vlak op de muur zetten om te kijken of de kleur goed tot zijn recht komt in een ruimte. Wat je ook kunt doen is kleurstalen maken met een aantal testers uit de groep die je hebt gekozen. Met deze kleurstalen kun je vervolgens naar hartenlust combinaties maken. Net zo lang tot je de perfecte combinatie hebt gevonden die jij in je interieur toe wilt gaan passen. Hieronder laten we je wat voorbeelden zien van kleurgroepen uit het Flexa Creations Palet en hoe je deze kunt combineren.

Kleurgroep 1: trendy & uitgesproken

marij-kleurvriendje-5

De eerste kleurgroep uit het Flexa Creations Palet bestaat uit nude tinten, aubergine, paarstinten, lila en lichtroze. Een trendy palet want violetten worden steeds populairder in interieurland. Door de zachtere tinten als basis te gebruiken kun je de donkere en meer uitgesproken kleuren uit dit palet als gedurfd accent gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor Luxurious Silk als basis op de muur, een kleurvlak in Red Elegance en een meubelstuk in de kleur Dusty Lavender.

Kleurgroep 3: warme naturellen

marij-kleurvriendje-6

De derde kleurgroep bestaat uit zachte naturellen, warme grijzen en kruidige accentkleuren. Hiermee creëer je gegarandeerd warmte in je interieur! Ook in dit palet kun je kiezen voor een rustige basis, voeg je kracht toe met een grijstint en wat pit met een warm accent. Durf je een stapje verder te gaan? Draai het palet dan gewoon om en kies voor een warme kleur die overheerst. Bijvoorbeeld Rich Butterscotch op de muur met een accent in Indian Spice en een meubelstuk in Industrial Grey.

Kleurgroep 6: koele & frisse blauwtinten

marij-kleurvriendje-7

Als laatste een voorbeeld met de zesde kleurgroep. Deze groep bestaat uit lichte grijzen en verschillende blauwtinten. Met deze kleurgroep creëer je een rustgevende en tegelijkertijd luxe sfeer in een interieur. Ga voor subtiel met Wild Dove of Denim Drift of juist voor krachtig en gedurfd met Royal Blue of Turquoise Holiday. Verschillende blauwtinten zijn erg gemakkelijk met elkaar te combineren dus de mogelijkheden zijn hierin eindeloos!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.