flexa klaar voor kleur grenen kast verven na

Grenen kast verven

Kleurvriendje Marij heeft haar eigen blog Enter my Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Oude meubels opknappen, wat mij betreft een hele fijne bezigheid! Werken met je handen zorgt er namelijk voor dat je even uit je hoofd gaat en dat is gewoon ontzettend goed voor een mens… Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken als ik zeg dat schilderen soms bijna een meditatieve werking heeft. Maar je bent hier niet voor niets terechtgekomen, wie weet heb je ook zin om een oud meubel nieuw leven in te blazen? Ik ging aan de slag met een oude grenen kast en ik laat je hier stap voor stap zien hoe ik te werk ben gegaan.

Kast opknappen

flexa klaar voor kleur

Deze oude grenen kast (oorspronkelijk een winkelkast) vond ik op Marktplaats voor een mooi prijsje. Het leek me een mooi project om deze kast op te knappen en hem een nieuw leven te geven met een zonnig kleurtje! Ik koos ervoor om de grenen kast te verven met Mooi Makkelijk voor meubels met een kleur uit de Flexa Kleurentrends 2021die de kleurcode F8.31.81 draagt. Het voordeel van de Mooi Makkelijk lijn is dat je geen grondverf hoeft te gebruiken! Ik vertel je welke stappen je moet nemen bij het opknappen van een oude grenen kast.

STAP 1: KAST REPAREREN

flexa klaar voor kleur grenen kast repareren

Wanneer je oude meubels gaat opknappen, is de eerste stap altijd het nalopen van eventuele mankementen. Bij deze grenen kast keek ik dus eerst of er nog iets gerepareerd of aangepast moest worden. Zoals je ziet was één van de vier poten van de kast losgeraakt. Deze moest dus eerst worden vastgelijmd. Daarnaast zat er ook een lijst aan de bovenkant van de kast los, ook deze heb ik eerst weer vastgelijmd voordat ik de kast ging verven.

STAP 2: KAST SCHOONMAKEN

Voordat je de kast gaat schuren, dien je deze eerst schoon te maken en te ontvetten. Dit is nodig omdat je anders het vuil in het hout van de kast schuurt. Dit kan weer effect hebben op de laklaag die je aan gaat brengen. Voor het schoonmaken gebruik ik Alabastine verfreiniger.

STAP 3: KAST SCHUREN

Wanneer je een grenen kast gaat verven is het goed om deze te schuren. Dit zorgt voor de hechting van de verf. Op deze kast zat een dun laagje transparante lak en dat moest er ook verwijderd worden. Gelukkig schuur je dit er vrij gemakkelijk af. Gebruik middel grof schuurpapier (korrel 80 tot korrel 120) of fijn schuurpapier (korrel 120 tot korrel 180) bij het schuren om te voorkomen dat je krassen gaat zien op het hout.

STAP 4: KAST STOFVRIJ MAKEN

Wanneer je klaar bent met schuren kun je de kast weer goed schoonmaken en stofvrij maken. Bij deze stap kun je wederom Alabastine verfreiniger gebruiken.

STAP 5: KAST VERVEN

flexa klaar voor kleur grenen kast verven

Als de kast goed droog is kun je hem gaan verven. Begin altijd met een goede kwast en werk de hoekjes en randen hiermee af. Hier heb ik gebruik gemaakt van een kwast van Meesterhand speciaal voor lakken op waterbasis. Let goed op dat er geen druipers ontstaan (dit gebeurt vaak bij teveel verf aan de kwast). Daarna kun je de grote stukken invullen met een lakroller. Hierbij geldt juist, wees niet al te zuinig met de verf op je rollertje zodat je niet teveel hoeft te gaan duwen (hierdoor ga je banen zien). Breng na de omschreven droogtijd op het blik een tweede laag aan. Laat de lak goed drogen en uitharden voordat je de kast in gebruik neemt. Meestal dient een lak een week uit te harden voordat je het echt kan belasten.

flexa klaar voor kleur grenen kast verven resultaat

Klaar voor een nieuw thuis

Na de makeover is deze oude grenen kast weer klaar voor een nieuw leven! De frisse gele kleur geeft de kast een eigentijdse look en ik kan me zo voorstellen dat ‘ie ergens een ruimte ontzettend zal gaan opvrolijken!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.