Deze ladekast is geschilderd met krijtverf en doorgeschuurd voor een oude look

Een kast een oude look geven met krijtverf, zo doe je dat!

Kleurvriend Marij heeft haar eigen blog Enter my Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Je kent ze wel, van die prachtige oude meubels uit bijvoorbeeld Frankrijk die al jaren en jaren meegaan. Ze hebben zo'n mooie doorleefde look en de gebruikssporen die ze door de jaren heen hebben opgelopen, maken ze alleen maar mooier! Zo'n oude look kun jij zelf ook heel goed creëren met krijtverf en een meubelstuk dat je misschien al hebt staan of dat je bij de kringloop hebt gevonden. In deze blog laat ik je zien hoe je een kast een oude look kunt geven met Flexa Creations Krijtverf.

Kast voor een prikkie

Na een zoektocht op Marktplaats vond ik voor een prikkie deze oude ladenkast. Een vrij eenvoudige kast zou je zeggen maar daarom juist erg geschikt voor deze make-over. Des te beter zie je wat het effect van verf kan hebben op een meubel! Als je kijkt naar de voor- en nafoto dan zie je dat de kast met behulp van Flexa Creations Krijtverf een compleet andere uitstraling heeft gekregen!

De voor- en nasituatie, wat een verschil!

STAP 1: SCHOONMAKEN EN SCHUREN

Als eerste maak je de kast goed schoon met Alabastine verfreiniger. Wanneer de kast is opgedroogd kun je hem schuren.  Voor de grote oppervlaktes kun je een schuurmachine gebruiken en de kleinere hoekjes kun je met de hand opschuren. Maak de kast stofvrij na het schuren en reinig hem nogmaals met Alabastine verfreiniger.

Marij van My Attic geeft een kast een oude look door deze eerst te schuren

STAP 2: DE EERSTE LAAG KRIJTVERF AANBRENGEN

Wanneer de kast goed schoon en droog is, kun je de eerste laag Flexa Creations Krijtverf aanbrengen. Om een oude look te creëren kun je twee tinten verf gebruiken. Dit geeft wat meer gelaagdheid als je de kast later gaat doorschuren. Als je twee tinten gebruikt, zorg dan dat de donkerste kleur als eerste wordt aangebracht. Ik koos bij de eerste laag voor de kleur Camouflage Green. Breng de verf aan met een brede platte kwast, je hoeft bij deze klus niet netjes te schilderen. Door de verf met een kwast in verschillende richtingen aan te brengen creëer je al wat structuur. Hierdoor zul je straks bij het doorschuren meer effect gaan zien. Gebruik genoeg verf, een veegje hier en daar mag best!

Marij van My Attic geeft een kast een oude look door deze te schilderen met krijtverf.

STAP 3: DE TWEEDE LAAG KRIJTVERF AANBRENGEN

Laat de eerste laag verf goed uitharden voordat je de tweede laag aanbrengt. Hoe lang staat op de achterkant van het verfblik. De tweede laag Flexa Creations Krijtverf kun je op dezelfde manier aanbrengen als de eerste laag. Met een kwast en een beetje slordig mag dus best! Bij de tweede laag koos ik voor de kleur Green Tea. Een lichtere tint die wel in dezelfde lijn ligt met de Camouflage Green. Laat ook deze laag verf goed uitharden.

STAP 4: DOORSCHUREN VOOR EEN OUDE LOOK

Als de verf goed is opgedroogd kun je de kast gaan opschuren en op sommige plekken doorschuren. Met doorschuren bedoel ik dat de ondergrond weer zichtbaar wordt op sommige plekken. Hiermee creëer je echt die oude look. Doe dit vooral op de hoeken en randen van de kast, plekken waar een kast normaal gesproken ook als eerst aangetast zou worden. Omdat je tijdens het verven met de kwast ook extra structuur hebt gecreëerd, zal je bij het schuren ook meer van de onderste laag verf gaan zien. Schuur net zo lang door tot jij de look hebt die je voor ogen had. Maak de kast goed schoon en geef hem een mooie plekje in huis! Deze oude kast kan weer wat jaartjes mee!

Door de kast na het schilderen op enkele plaatsen te schuren, ontstaat de oude look.
Door de kast na het schilderen op enkele plaatsen te schuren, ontstaat de oude look.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.