oude stoel schilderen in drie kleuren blauw

Een oude stoel schilderen, zo doe je dat!

Kleurvriend Marij heeft haar eigen blog Enter my Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Tijd voor de vierde en laatste opknapper! Deze keer gaf ik een oude houten stoel een kleurrijke make-over. Heb jij al tijden een oude stoel in de schuur of op zolder staan? Dan is nu het moment om deze nieuw leven in te blazen! Met verf kun je namelijk altijd iets moois maken van een oud meubel. Ik scoorde deze oude houten klapstoel op Marktplaats met het doel om er weer iets moois van te maken. Om er een verrassende draai aan te geven koos ik ervoor om de klapstoel te schilderen in drie verschillende kleuren. Ik laat je zien welke stappen ik nam voor deze opknapper!

Stap 1: fineer repareren

De zitting van deze stoel is deels gemaakt van fineer. Dit was op sommige plekken wat losgekomen en bol gaan staan. Met behulp van houtlijm en lijmklemmen kon ik dit gelukkig netjes herstellen voordat ik met de schilderklus begon!

oude stoel repareren

Stap 2: stoel ontvetten en schuren

Zoals bij elke opknapper, moest ook deze stoel eerst worden ontvet. Dit deed ik met Alabastine Verfreiniger. Daarna schuurde ik de grotere opppervlaktes van de stoel met een schuurmachine. De kleinere delen, hoekjes en groeven schuurde ik met de hand. Na het schuren kon de stoel nogmaals worden gereinigd met Alabastine Verfreiniger. 

oude stoel repareren

Stap 3: schilderen met drie kleuren lak

Nadat de stoel na het reinigen goed was opgedroogd, kon ik deze gaan schilderen. Ik koos voor drie verschillende kleuren lak om de stoel een originele uitstraling te geven. De rugleuning en de voorste poten schilderde ik in de kleur Royal Blue met Flexa Mooi Makkelijk Meubels. Daarna kregen de achterste poten de kleur Celadon Mint uit het Flexa Creations palet. De zitting schilderde ik in de kleur T1.23.25, een Flexa Kleurentrends 2021 kleur. Het fijne van Flexa Mooi Makkelijk is dat ik direct met de lak aan de slag kan, dus grondverf gebruiken is niet nodig.

stoel schilderen met Flexa Mooi Makkelijk Meubels
stoel schilderen met Flexa Mooi Makkelijk Meubels

Zoek de verschillen

Wanneer je naar de voor- en na foto kijkt, herken je het oude klapstoeltje toch bijna niet meer terug? De frisse kleuren en kleurvlakken geven de stoel een eigentijdse uitstraling. Dat is echt de kracht van kleur en verf! Het klapstoeltje is erg geschikt voor aan een bureau of aan de eettafel maar je kunt de stoel ook gebruiken als nachtkastje, weer eens wat anders!

Geef oude meubels een tweede leven!

Ik vond het ontzettend leuk om vier verschillende oude meubelstukken op te knappen en het proces hier met je te delen! Natuurlijk hoop ik dat ik je hiermee heb weten te inspireren om meer oude en gebruikte meubels een nieuw leven te geven door ze op te knappen en te schilderen. Kijk dus wat vaker met een ander oog naar oude meubels op bijvoorbeeld een rommelmarkt, Marktplaats of in de kringloop. Wanneer je in kleuren gaat denken kom je gegarandeerd op hele leuke en originele ideeën! 

oude klapstoel geschilderd in drie verschillende kleuren
oude klapstoel geschilderd in drie verschillende kleuren
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.