De babykamer kan wel wat kleur gebruiken

Een warm nestje met Flexa Easycare

Kleurvriend Sandra heeft haar eigen blog Finntage. Regelmatig gaat Sandra aan de slag met Flexa. De stijl van Sandra is kleurrijk, modern, en eigen. Klaar voor kleur met Sandra!

Normaal gesproken zijn jullie van mij gewend dat ik in mijn eigen huis schilder. Maar dit keer maak ik een uitstapje naar een heel leuk adresje! Ik ga aan de slag in de babykamer van Linda en Marcin. Zij verwachten in augustus hun eerste kindje. Hoe bijzonder is dat?! De laatste keer dat ik een babykamertje verfde is 16 jaar geleden. Het kamertje van Finn. Ik kreeg regelmatig dejavu’s tijdens deze klus.

De babykamer verven met Flexa Easycare

Flexa Easycare Muren is perfect voor de baby- of kinderkamer en De kleur Brave Ground laat de houten items nog meer spreken

Ik ga dus aan de slag met een nieuw product van Flexa, namelijk Flexa Easycare Muren. Verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Dit product zorgt voor een zorgeloos dagelijks leven in huis. Deze verf met een vlekwerende technologie is tien keer beter schrobbaar dan een standaard muurverf. Dus ideaal in de baby- en kinderkamer! Ik kan me nog goed herinneren dat in de loop der jaren Finn’s kamertje regelmatig opnieuw geschilderd moest worden. Ongelukjes boven de commode of later in speelhoekjes gebeurden regelmatig. Wat fijn dat hier nu een oplossing voor is in de vorm van Flexa Easycare.

Kleur bepalen en aan de slag

Met een moodboard krijg je een gevoel van sfeer en Sandra van Finntage gaat aan de slag met Brave Ground

De babykamer van Linda en Marcin is totaal anders dan mijn persoonlijke kleur smaak, maar daardoor zeker niet minder mooi. Ik kan ook echt genieten van een hele andere sfeer, die ver af ligt van mijn eigen kleurgebruik in huis. De wens is een warm nestje te creëren voor de kleine spruit die in augustus komt. Ik mag verder gaan dan alleen een kleurvlak op de muur. De toekomstige ouders willen in ieder geval geen heftige kleuren. Dat is dan weer een uitdaging voor mij. Het kamertje heeft door de witte muren nog weinig sfeer, daar moet verandering in komen. Om vooraf een beeld te geven van de sfeer waar ik naar toe wil, maak ik een levend moodboard met de bestaande kleuren van het kamertje. Uiteindelijk kiezen we unaniem voor de Kleur van het Jaar 2021: Brave Ground. Afplakken en aan de slag! Ik schilder niet helemaal tot het einde van de muur. Dit geeft net wat meer lucht in dit kamertje.

Vlakverdeling op de muur

Voor situatie, klaar voor kleur. Na situatie, Brave Ground in Flexa Easycare ideaal boven de commode

Omdat Linda en Marcin niet de voorkeur hebben om de verwarming mee te laten schilderen, kies ik ervoor om na de verwarming te starten met schilderen. Ik vind het namelijk heel onrustig als een muur in een bepaalde kleur is geschilderd en de verwarming niet is meegenomen. Deze optie geeft veel meer rust. Ik stel ook voor om de kleur door te trekken naar de aansluitende muur, zodat de witte kast veel mooier uit gaat komen. Ook hier schilder ik niet helemaal tot het einde van de muur. Dit geeft net wat meer lucht in dit kamertje. Bij deze twee foto's zie je ook wat licht doet. De voor situatie foto is genomen aan het begin van de dag en de na situatie aan het einde van de dag.  Het kastje lijkt wel twee verschillende kleuren, echter in realiteit is deze hetzelfde gebleven.

Warm nestje

Kleur laat witte eubels beter tot recht komen. Linda en Marcin, nu al troste toekomstige ouders

Kijk eens wat een fijn warm ‘nestje’ dit kamertje met deze kleur op de muur is geworden. De kleur verbindt alle kleuren in de ruimte met elkaar. Ook de kast en commode komen veel mooier uit tegen een gekleurd muurtje. En het allerbelangrijkste: Linda en Marcin zijn er super blij mee. Wat een heerlijke klus was dit om te doen. Het begint alweer te kriebelen, en NEE niet om een kleine spruit ;-) maar de zin in de volgende verfklus!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.