Sandra-badkamer-header

Badkamer metamorfose

Kleurvriendje Sandra heeft haar eigen blog Finntage. Regelmatig gaat Sandra aan de slag met Flexa. De stijl van Sandra is modern, kleurrijk, eclectisch wonen. Klaar voor Kleur met Sandra!

Zes jaar geleden kreeg onze badkamer een rigoureuze make over. Van een ‘tot plafond aan vloer’ wit betegelde jaren 80 badkamer, naar een strakke frisse nieuwe look. Ik koos ervoor om alleen de ombouw van het toilet en het gedeelte onder en boven het bad te voorzien van tegels (leisteen strips in dit geval). De rest werd stucwerk.

De tegels

sandra-badkamer-1

Over het stucwerk was ik direct uit! Ik heb altijd gezegd dat als we een nieuwe badkamer krijgen, ik zo min mogelijk tegels wilde. Ik krijg altijd een slagerij idee van een volledig betegelde badkamer.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nu, na zes jaar, enorm spijt heb van de kleurkeuze van de tegels. Zowel aan de wand als op de vloer. Maar ik des te meer blij dat de rest van de muren stucwerk is. Die kan ik in ieder geval wel een ander kleurtje geven. Het wordt me niet in dank afgenomen als ik nu aangeef dat ik andere tegels wil.

Passen bij de slaapkamer

sandra-badkamer-2

De badkamer werd met spierwitte muurtjes opgeleverd wat gewoon pijn deed aan mijn ogen. Daar heb ik dus heel snel een ander kleurtje overheen gezet. Want wit is immers geen kleur hè!? Althans niet in mijn huis ;-) Een jaar of vier is de badkamer in deze grijzige kleur, dus het werd hoog tijd voor wat anders.

Buiten het feit dat ik enorm van kleurveranderingen in huis hou, was de echte reden voor deze klus de nieuwe kleuren in de slaapkamer. Onze slaapkamer en badkamer zijn één open ruimte, en de strakke antraciet badkamer was eigenlijk totaal geen match meer met de rest. Dit moest weer een mooie eenheid worden, dus op zoek naar de juiste kleur!

Kleuren kiezen

sandra-badkamer-3

Ik ben echt verliefd op de donkere vibe in de badkamer, dat geeft echt een heel fijn zen gevoel. Het moest dus sowieso een donkere kleur worden uit het kleurenpalet van de slaapkamer. Ik heb besloten om een keuze te maken uit Cheeky Chestnut of Forest Song. 

sandra-badkamer-4

Ik was er eigenlijk zo van overtuigd dat ik voor de mooie bruine kleur Cheeky Chestnut zou gaan, totdat ik deze bovenstaande foto maakte. Zoals je ziet heeft de slaapkamer muur van al de kleur Forest Song, en het gaf me een veel rustiger ogend gevoel als ik de badkamer ook in deze mooie groene kleur zou schilderen.

Jullie weten, ik hou van kleur! En eigenlijk is geen enkele combinatie me te gek, maar ik hou ook van een bepaalde rust in kleurgebruik. En het groen op groen gaf me echt een fijner gevoel in de toch al kleine ruimte. Er zouden anders te veel kleurvlakken ontstaan, en aangezien de oude situatie dat ook had, besloot ik vol overtuiging voor Forest Song te gaan.

Aan de klus

sandra-badkamer-5

Kluspak aan, afplakken en schilderen maar. Het zijn relatief kleine muurtjes, dus eigenlijk een klusje van niks. Het afplakken duurde nog langer. En zo fijn, de ondergrond was natuurlijk al donker, dus ik hoefde maar één laag te schilderen. Flexa Creations muurverf dekt echt heel goed! Ik schilder vaak maar één laag.

Ik begon met het muurtje in de kijkrichting van de slaapkamer.  En bij de eerste streep verf op de muur wist ik al direct dat ik de juiste keuze had gemaakt om voor deze toffe kleur groen te gaan. Wow!

sandra-badkamer-6

Het effect van deze groene kleur tov de grijze kleur is toch net wat frisser. Het grijs oogde ook wel eens grauw. Dit groen komt zo prachtig uit bij de planten en de rest van de accessoires. Een plaatje! Mijn badkamer stond altijd al bomvol planten en samen met deze kleur is het letterlijk en figuurlijk een prachtige groene oase van rust geworden.

De deuren van de inbouwkast hebben ook deze mooie kleur groen, vanaf deze kijkrichting een prachtig ton-sur-ton effect! Met Cheeky Chestnut als tegenhanger. Ik ben er ontzettend blij mee!

Kleine ingreep

sandra-badkamer-7

Met een kleine ingreep, een wereld van verschil! Wat een kleurtje al niet kan doen. Ik blijf het zeggen: Durf! Pak die kwast en verven maar! Ik heb de muren geverfd met de extra matte muurverf van Flexa Creations. De voorgaande verf heeft er ook bijna vijf jaar op gezeten en gaf geen probleem. De Flexa Creations muurverf van Flexa zijn namelijk ook afwasbaar. Het scheelt ook wel dat er niet veel water op de muren boven het bad komt. Wij liggen namelijk zen in bad en spetteren niet meer.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren voor meer kleur in huis, ik ben zelf in ieder geval onwijs blij met het resultaat.

Tot snel!

Sandra 

sandra-badkamer-8
sandra-badkamer-9
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.