Brave ground brengt rust

Een nieuwe start met de Kleur van het Jaar Brave Ground™

Kleurvriendje Sandra heeft haar eigen blog Finntage. Regelmatig gaat Sandra aan de slag met Flexa. De stijl van Sandra is modern, kleurrijk, eclectisch wonen. Klaar voor Kleur met Sandra!

Zoals ik jullie al eerder vertelde hoor ik nog steeds heel vaak: “We hebben alles maar wit geverfd, dat geeft rust en overzicht”. Bang dat het te druk of te donker wordt. En ook ik twijfel zeker nog wel eens over kleur op de muur want ook hier zijn nog wat lichte en witte muren in huis.

witte lichte muren

Maar ik heb na deze verfklus het bewijs dat kleur op de muur voor een veel rustiger beeld zorgt dan wit. Deze 'simpele' verfklus heeft zoveel extra sfeer aan onze woonkamer gegeven. Het heeft mij serieus ook echt verrast. En nog steeds moedig ik iedereen aan om te experimenteren met kleur op de muur, je zult echt merken dat de drempel steeds lager wordt om een stapje verder te gaan. Doe het! 

Op zoek

Zoek naar wooninspiratie en woonideeën die jou aanspreken en vind zo de kleur die bij jou en je huis past! Twijfel je over verschillende kleuren? Gebruik dan vooraf altijd de Flexa Kleurtester om de kleur uit te proberen. Een kleur in je huis valt altijd anders uit door bijvoorbeeld het licht. De Flexa Kleurtester kan je hierbij echt helpen. Scheelt een heel blik verf en het is daardoor minder belastend voor het milieu. Kijk ook eens buiten je comfortzone en kies en durf een kleur die je in eerste instantie niet zou kiezen. Laat je verrassen!

Moodboard

moodboard met bloemen

Zo werd ik afgelopen september enorm verrast door de Kleur van het Jaar Brave Ground™. Een aardse tint die met heel veel kleuren is te combineren. Maar heel eerlijk, in eerste instantie sprak de kleur me niet zo aan. Ik kreeg er niet direct een 'wow' gevoel van en zag deze kleur niet direct terug in mijn huis. 

Maar ik ben echt van deze kleur gaan houden en ging er toch mee aan de slag. Mijn uitgangspunt voor alle kleuren in de woonkamer is mijn gigantische bloemenexplosie aan de wand. Daarin zitten alle kleuren voor de totale sfeer en vibe in de woonkamer.

moodboard met bloemen 2

Klaar voor meer kleur

Afgelopen zomer verfde ik het allerlaatste witte RAL-muurtje in een wat warmere wittint Cosmic Glory.  Als finishing touch kreeg de muur ook nog een streep Autumn Gold over de totale lengte van de muur. Toen de nieuwe kleur op de muur zat, was ik blij! Maar ik dacht ook gelijk, dat had wel wat spannender gemogen. Het verbaasde me dus enorm dat deze muur echt wel wat kleur aan kon, ondanks dat er nauwelijks lichtinval aan deze kant van de kamer is. Ik was te voorzichtig geweest.

cosmic glory met een streepje autumn gold

Aan de slag met Brave Ground™

En toen was daar dus Brave Ground. De kleur waarvan ik niet wist dat ik er naar op zoek was. Ik klemde een gekleurd A4tje tussen de tv en het schilderij en liet dit een week op me inwerken. En ja ik wist het zeker, dit moest het worden. Een mooie warme neutrale tint, een prachtige aanvulling voor mijn woonkamer.

Vol goede moed ging ik aan de slag. Ik klom wederom in de nok van het huis, 4 meter hoog! Eerst verfde ik de streep op de muur voor perfecte dekking. Daarna was 1 laag voldoende om de muur helemaal dekkend te krijgen. Top! Klusje van niets met een heel groot effect!

brave ground testen
brave ground schilderen

Het resultaat

Wow, wat een zachtere en warmere uitstraling heeft deze muur gekregen. Het klopt zo met de nieuwe items in huis. En kijk het groen, de gouden kast en de schilderijen zoveel mooier uitkomen met een kleurtje op de muur. De combinatie is een veel prettiger aangezicht dan de hardere wittint. Zien jullie dat verschil ook? Nooit verwacht, maar ik denk dat Brave Ground™ mijn nieuwe wit in huis is.

Ik hoop dat ik wederom wat ‘angst’ heb weg kunnen nemen om aan de slag te gaan met kleur. Kleur hoeft niet altijd heftig te zijn, kies een aardse tint zoals bijvoorbeeld Brave Ground™. Het zal je echt verrassen welk effect het oplevert. Ben jij ook #klaarvoorkleur?

brave ground maakt het af
brave ground past overal
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.