Peuterkamer in de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™

Een stoere peuterkamer met Bright Skies™

Sandra heeft haar eigen blog Finntage. Regelmatig gaat Sandra aan de slag met Flexa. De stijl van Sandra is kleurrijk, modern, en eigen. Klaar voor kleur met Sandra!

Zo leuk! Aan de slag met de Kleur van het Jaar 2022: Bright Skies™. Ook deze keer ben ik niet bij ons thuis aan de slag gegaan maar ergens anders. Ik heb gekozen voor het nieuwe slaapkamertje van mijn peuter neefje Bowis. Mijn broer en zijn gezin hebben namelijk een nieuw huis. Aan mij de eer om het eerste kamertje op te leveren. Het is een hele uitdaging om met kleur aan de slag te gaan bij mijn schoonzus. Zij is namelijk niet zo kapot van kleur in het interieur! ;-)

Geen grijs maar vergrijsd

Bij Bright Skies™ staan vergrijsde kleuren prachtig

Ik ging dus aan de slag met de Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™. Een luchtig lichtblauwe tint die staat voor een nieuw begin. Hoe toepasselijk voor deze situatie. Een nieuw begin voor Bowis in zijn nieuwe slaapkamertje.

Ik kreeg volledig de vrije hand voor deze klus, alhoewel mij een aantal keer werd ingefluisterd dat het wel heel tof zou zijn als de kamer bij de rest van het huis zou passen. Nu moet je weten dat de rest van het huis uit zwart en 50 tinten grijs bestaat. Je begrijpt het, niet helemaal mijn ding. Hahaha... Daarom was ik waanzinnig benieuwd naar de nieuwe kleurpaletten van 2022. Naast de Kleur van het Jaar worden namelijk ook vier kleurpaletten bekend gemaakt en die zijn elk jaar om te smullen. Zo knap om elk jaar trendpaletten te ontwikkelen waarmee iedereen uit de voeten kan. Ikzelf zou uiteraard gaan voor het meest kleurrijke palet voor ons eigen huis. Echter voor het kamertje van Bowis ging ik op zoek naar een mooie bijpassende grijze kleur en vond deze in het Studio Palet met de kleur Blissful Blue. Een hele fijne grijze kleur met een blauwe gloed. Dus de tint past prachtig bij Bright Skies™. Ja, van deze combinatie wordt mijn schoonzusje blij. Het wat stoerdere blauwige grijs naast het frisse Bright Skies™. Wow!

Kleur bepalen en aan de slag

Bowis helpt een handje mee met afplakken

Het eindresultaat van deze peuterkamer van Bowis is totaal anders dan mijn persoonlijke kleursmaak, maar daardoor zeker niet minder mooi. Ik blijf dit zo’n leuke uitdaging vinden. Dat ik dus zelf het ‘wow’-gevoel ervaar met een verfresultaat, echter met een kleurencombinatie die ik zelf nooit zou toepassen in mijn eigen huis. Ik hou daar echt van! De wens was dus een stoer peuterkamertje voor Bowis. Met de nadruk op stoer, koos ik ervoor om als hoofdkleur Blissfull Blue toe te passen en als accentkleur Bright Skies™. Het afplakken kon beginnen en Bowis hielp een handje mee.

Ook het plafond krijgt kleur

Door licht en omgeving kan kleur zo anders uitpakken

Ik heb ervoor gekozen om ook het plafond mee te verven in de kleur Blissfull Blue. Ik hou echt van gekleurde plafonds! Het geeft zoveel meer intimiteit en sfeer aan een ruimte. De grijze kleur op het plafond zorgt er in het kamertje van Bowis voor dat de kleur Bright Skies™ nog meer uitgelicht wordt, maar toch niet te zoet wordt. Precies de sfeer die ik wilde creëren. De muur van het bedje kreeg een flink kleurvlak lichtblauw. Ik koos bewust voor deze muur omdat het zonlicht hier zo mooi op schijnt en de kleur zo extra wordt opgelicht. De kamer van Bowis is namelijk klein en ik wilde er geen donker holletje van maken. De rest van de muren en het plafond kreeg de kleur Blissfull Blue.

Tip: Houd altijd rekening met de lichtinval in een ruimte! Door licht kunnen kleuren namelijk heel anders uitvallen op de muur. Kijk maar eens naar de foto van het plafond. Het plafond is de kleur Blissfull Blue en de wanden allebei Bright Skies. Je zou toch zeggen dat dit drie verschillende kleuren zijn! Ook op andere foto’s van dit blog lijkt de kleur Blissful Blue beige echter is het een grijze kleur.

Stoere peuterkamer

Iedereen blij met het nieuwe kamertje van Bowis

Kijk eens wat een stoer kamertje dit is geworden. De Kleur van het Jaar Bright Skies™ pakt, ondanks dat ik het op twee stukken muur heb gebruikt, toch de hoofdrol! Ongelofelijk, wat een ander effect deze kleur geeft met een wat donkerdere tegenhanger. De kracht van kleur! Het was een klus, een blanco canvas, zonder vloer en met vers stucwerk. Maar het is gelukt. Iedereen blij! Ook mijn schoonzus ;-) En Bowis helpt mij voortaan met afplakken.

Iedereen blij met het nieuwe kamertje van Bowis
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.