Kleurvriendje Andrea babykamer header

Babykamer met muurschildering Flexa

Kleurvriendje Andrea heeft haar eigen blog Living Hip. Regelmatig gaat Andrea aan de slag met Flexa. De stijl van Andrea is eclectisch, vintage en earthy. Klaar voor Kleur met Andrea!

Kleurvriendje Andrea babykamer

Babykamer roze én stoer

Wat was ik in mijn nopjes toen Kim mijn dochter mij vroeg om de babykamer samen met haar te bedenken en te stylen. Ik werd voor het eerst oma en mocht meehelpen aan de babykamer van mijn eerste kleinkind. Leuker wordt het niet! Samen met Kim maakte ik een plan de campagne.

We gingen twee dagen meubelshoppen en al vrij snel viel Kim voor een prachtig rotan ledikantje. We besloten om het kamertje het thema ‘Happy Nature’ te geven, geen jungle thema maar natuurlijke materialen gecombineerd met vrolijke kleuren en accessoires. Het kleurenpalet werd ook al snel duidelijk. Kim was zwanger van een meisje en ze wilde geen gender neutraal kamertje maar echt een meisjeskamer. Het mocht roze worden!

Een muurschildering

Kleurvriendje Andrea babykamer muurschildering

Ook wilde Kim graag een muurschildering van een regenboog. Ze had een voorbeeld gevonden van een regenboog die lief maar ook stoer was. Dat moest het worden! Een stoer maar lief kamertje. Het leukste deel kon beginnen. Het uitzoeken van geschikte kleuren voor de regenboog en het nisje wat we gingen maken daar waar het ledikantje komt te staan.

Aan de hand van de Flexa website en Flexa Kleurtesters zochten we vijf kleuren uit die de regenboog zou krijgen. We kozen voor de volgende kleuren.

  • Midden Tijm
  • Vleugje Rabarber
  • Midden Rabarber
  • Vol Zandstrand
  • Puur Walnoot
     

Voor de dotjes in de regenboog gebruikten we 100% Grafiet. 

Kleurvriendje Andrea babykamer kleuren

Aan de slag

Kleurvriendje Andrea babykamer aan de slag

Nadat we het eens waren over de kleuren en de meubels hadden uitgezocht, kon ik aan de slag met verven. Door de schuine muur en een gedeelte van de rechte muur in het kamertje te verven ontstond er een nisje waar het toffe ledikantje in komt. Het nisje kreeg de kleur ‘Vleugje Rabarber’ wat ook weer terugkomt in de regenboog.

Het maken van de regenboog

Kleurvriendje Andrea babykamer regenboog

De regenboog is echt een muurschildering geworden. Je kunt met Flexa verf echt zoveel meer dan alleen een muurtje verven. Omdat de regenboog niet te strak mocht worden heb ik met plakband uit de hand de bogen op de muur geplakt. Om rond te kunnen gaan maakte ik kleine inkepingen in het plakband. Vervolgens verfde ik de lijnen net onder de plakbandrand, ook weer uit de hand. 

Kleurvriendje Andrea babykamer regenboog detail

Ik begon met de buitenste boog en werkte zo naar binnen toe. Het is even een klusje maar dan heb je ook wat! De meeste tijd zit in de dotjes. Hiervoor gebruikte ik een ronde stempel van schuim. Dat werkte perfect! Waar nodig verfde ik met een klein kwastje de dotjes in. Het hartje tekende ik op de muur door middel van een kartonnen sjabloon wat ik zelf maakte. 

Kleurvriendje Andrea babykamer regenboog klaar

Aankleden van het kamertje

Toen het verf gedeelte klaar was konden de meubels erin. Het rotan van het ledikantje, de lamp, het kledingrek en de spiegel staat geweldig bij de frisse vrolijke kleuren van de verf. Door het af te stylen met enkele mooie items en fijn beddengoed is het een vrolijk geheel geworden. Een echte meisjeskamer. 

Kleurvriendje Andrea babykamer aankleden kamertje
Kleurvriendje Andrea babykamer resultaat
Kleurvriendje Andrea babykamer resultaat 2

Welkom Soof

Niet lang nadat het kamertje klaar was is Soof, mijn kleindochter geboren. Inmiddels slaapt ze prinsessen heerlijk op haar vrolijke kamertje. Ik vond dit een van mijn allerleukste Flexa projecten tot nu toe! Wat vind jij van het eindresultaat?

Liefs Andrea

Kleurvriendje Andrea babykamer soof
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.