In het nieuwe huis van Kim en Roel maken de kleurencombinaties het huis warm en welkom

Prachtige kleurencombinaties maken een jaren 30 familiehuis warm

Kleurvriend Andrea heeft haar eigen blog Living Hip. Regelmatig gaat Andrea aan de slag met Flexa. De stijl van Andrea is eclectisch, vintage en earthy. Klaar voor Kleur met Andrea!

Kleuren kiezen en kleuren combineren voor je huis is niet eenvoudig. Daarom vroeg mijn dochter Kim of ik haar wilde helpen bij het kiezen van kleuren voor haar nieuwe jaren 30 huis. Samen zijn we gekomen tot een kleuradvies wat bij de gehele familie past en wat het huis een stuk warmer maakt. 

Wat een enorm project was het nieuwe huis van mijn dochter Kim met haar partner Roel en de kinderen. Begin 2020 kochten ze een jaren 30 huis wat helemaal opgeknapt moest worden. Het huis had een enorme uitstraling maar was nog in oude staat. Eenmaal verbouwd was het toe aan een kleuradvies van mij.  

Ze kochten het huis omdat hun oude huis niet meer voldeed voor een gezin met drie kinderen. Het nieuwe huis moest een echt warm familiehuis gaan worden met warme kleurencombinaties. Een huis waar alle kinderen zich thuis voelen en waar eventueel nog mogelijkheid is om het gezin verder uit te breiden. 

Compleet  kleuradvies voor een nieuw huis

Kleuren uitkiezen voor het nieuwe huis van Kim samen met haar moeder Andrea

Alles in het huis moest dus nieuw, de keuken, badkamer, elektriciteit en de vloeren en wanden. Kim vroeg mij of ik wilde meedenken over het kleurenpalet voor haar nieuwe huis. Ze wilde heel graag kleur in huis, geen witte muren maar kleurrijke muren door het hele huis. Als Flexa Kleurvriend ging mijn hart natuurlijk direct sneller kloppen. We spraken af dat we samen de kleuren gingen kiezen. Roel liet het uitzoeken van de kleuren en het kleuren combineren aan ons over. Hij deed de verbouwing grotendeels zelf en had daar meer dan genoeg werk aan. 

Een basiskleur als fundament in je huis

Een klein moodboard met stalen geeft direct overzicht en richting voor het kleurenpalet van je huis

Na maanden van verbouwen was het mijn beurt om samen met Kim de kleuren voor het nieuwe huis te bepalen. Aan de hand van de stalen, de handige Flexa Kleurtesters en het Flexa Kleurentrends 2022 boek, gingen we bij mij thuis aan de slag. Al snel werd duidelijk dat Kim voor een basiskleur wilde gaan. Deze kleur zou de basis leggen door het hele huis.

De kinder speelruimte in het huis krijgt ook de basiskleur

Kleurtip van Andrea

Wanneer je voor een basiskleur in je huis kiest, gebruik deze dan voor 60% van het totale huis. Denk hierbij aan de hal, de overloop, de wasruimte en als hoofdkleur in de woonkamer, slaapkamers en keuken. Dit geeft door het hele huis een mooi geheel. Je kunt daarnaast accenten en nog andere kleuren toevoegen. Een basiskleur werkt als een fundament. 

Kleurgebruik door het hele huis

 Voor en na situatie van de slaapkamer van Koen
Voor en na situatie van de slaapkamer van Bas
Voor en na situatie van de slaapkamer van Soof

Voor de slaapkamers wil Kim graag kleuren die bij de jongens Bas en Koen passen. De jongens hadden hun voorkeur doorgegeven. Bas wil graag een blauwtint en Koen een groene tint. Bij Soof wil Kim graag een warme stoere kleur maar ook een mooie roze tint. Op hun eigen slaapkamer wil Kim heel graag een donkergroene tint. Ook de badkamer krijgt kleur. En zelfs het toilet is niet overgeslagen.

De volgende kleuren zitten in het kleurenpalet voor dit kleurrijke jaren 30 huis:

Het volledige kleurenpalet van het nieuwe huis van Kim en Roel bestaat uit 10 kleuren en een wittint.

Andres is druk aan het schilderen met Vol Appel van Flexa

Verbluffend eindresultaat

2.	De woonkamer toont rustig door het gebruik van een warme naturel tint
1.	De keuken voelt warm en gezellig aan door het toepassen van een naturel kleur
3.	In de badkamer zijn geen tegels toegepast bij het bad en de wastafel. Hier is gebruik gemaakt van Flexa Easycare Badkamer

De basiskleur Iets Turf is toegepast in alle vertrekken, onder andere in de hal, het trappenhuis, de woon- en slaapkamers. Het resultaat is echt verbluffend mooi. Door elke ruimte daarnaast te voorzien van andere kleuren, voelt het huis niet alleen als één geheel aan, maar is er ook een kleurrijk en warm thuis ontstaan. Het huis straalt huiselijkheid uit zonder te gaan schreeuwen. Vaak wordt gedacht dat witte wanden een rustig effect hebben maar juist door kleur toe te voegen bereik je samenhang, rust en warmte.

Classic Car combineert prachtig met het behang

Roel, Kim, de kinderen en hond Amigo hebben inmiddels intrek genomen in hun nieuwe familiehuis vol kleur en voelden zich vanaf dag één helemaal op hun plek. Ze zijn enorm blij met hun kleurrijke huis! Precies wat Kim en Roel voor ogen hadden toen ze het huis kochten.  Kim: “Het huis voelt als een fijn thuis, heel geborgen en gezellig. Precies dit gevoel wilde ik graag bereiken. En kleur in ons jaren 30 huis heeft dit gebracht.”  Wat vind jij van het eindresultaat?

Liefs Andrea

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.