andrea-sjabloneren-header

Sjabloneren met Flexa verf

Kleurvriendje Andrea heeft haar eigen blog Living Hip. Regelmatig gaat Andrea aan de slag met Flexa. De stijl van Andrea is eclectisch, vintage en earthy. Klaar voor Kleur met Andrea!

Omdat ik graag creatief bezig ben wilde ik eens aan de slag met sjablonen. Ik ken het sjabloneren nog van vroeger. In de jaren 80 werden er heel wat muurtjes voorzien van een motief op de muur, meestal een horizontale strook in het midden of boven bij het plafond. Wat je een aantal jaren geleden veel zag waren de mandala’s voor op de muur. Tegenwoordig zijn er veel verschillende sjablonen verkrijgbaar.

andrea-sjabloneren-muur

Ik wilde echter een beetje de vrije hand gebruiken. Daarnaast vind ik Japans oud behang ontzettend mooi alleen veel te duur. Ook lenen mijn muren zich niet voor behang. Gelukkig vond ik op internet een geschikt sjabloon met takken en fijne blaadjes. Ook een sjabloon met veldbloemen heb ik besteld. Deze combinatie had voor mij wel iets Oosters iets mystieks. Dit was wat ik zocht. Ik had er zin in!

Verouderde muur met Flexa verf

Omdat ik onze muur achter de bank een verouderde look had gegeven met o.a. de kleur Sandy Beach van Flexa leek het mij het mooist om ook op deze muur te gaan werken met de sjablonen. Hier schreef ik al eens een blog over. Wat nou zo leuk is aan sjablonen, je hebt er niet heel veel verf voor nodig. Een klein potje is ruim voldoende, je kunt zelfs met restjes verf werken mits je ze in de juiste kleuren hebt staan.

Voor dit project gebruikte ik verschillende kleuren van Flexa Creations. Te weten de volgende:

  • Forest Song
  • Cheeky Chestnut
  • Metallic muurverf Touch of Glamour
  • Autumn Gold
andrea-sjabloneren-verf

Goede start

Voordat ik begin zorg ik altijd voor een goede werkplek. In dit geval hoefde ik niet zo heel veel te doen, een stuk karton voor de muur was voldoende. Wel heb ik alle verf op tafel uitgestald, verschillende kwastjes klaargelegd en uiteraard de sjablonen en plakband erbij gepakt. Omdat ik het zonde vind om voor elke kleur plastic bakjes te gebruiken heb ik hiervoor de dekseltjes gebruikt. Je kunt ook wat verf op schoteltjes doen. Werkt prima. Een oud glas met water en een doekje voor de kwasten schoon te maken is ook handig. 

andrea-sjabloneren-tafel

Het begin vind ik altijd het spannends wanneer ik iets nieuws probeer. Ik wilde graag een overhangende tak dus begon ik in de hoek van de muur. De eerste lijnen van de dikke tak zette ik uit met het sjabloon en een potlood. Daarna was het een kwestie van het sjabloon op de muur plakken en kwasten maar. Om te voorkomen dat het patroon te veel op elkaar ging lijken gebruikte ik het sjabloon van twee kanten. Zo vallen de takken steeds een andere kant op en voorkom je een repeterend motief.

andrea-sjabloneren-tekenen

De bloemen

De bloemen heb ik in een horizontale lijn aangebracht. Ik heb eerst de lijn uitgemeten en met plakband afgeplakt zodat ik niet schuin zou weglopen tijdens het sjabloneren. Ook heb ik bij de bloemen meer kleuraccenten aangebracht met de verschillende Flexa kleuren waarvan ik nog twee restjes had staan. Zo geef je ondanks dat je een sjabloon gebruikt er een eigen touch aan en meer diepgang. 

andrea-sjabloneren-voorbeeld
andrea-sjabloneren-motief

Ik ben echt heel tevreden met het resultaat aangezien ik helemaal niet goed kan tekenen. Wat ik wel goed kan is verven en spelen met verf. Ik heb het al eerder gezegd, probeer eens wat meer te variëren met verf. Flexa verf leent zich hier uitstekend voor. Zelfs met een aantal Flexa Kleurtesters kun je al aan de slag. Mijn volgende project staat inmiddels al voor de deur en betreft een grote muurschildering op de babykamer van mijn dochter. Maar daarover een volgende keer meer.

Liefs Andrea 

andrea-sjabloneren-kamer
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.