Image alt tekst	Slaapkamer met het plafond in de Flexa kleur Bright Skies™ en de muren in de kleur Brave Ground

Bright Skies™ op het slaapkamer plafond

Kleurvriend Andrea heeft haar eigen blog Living Hip. Regelmatig gaat Andrea aan de slag met Flexa. De stijl van Andrea is eclectisch, vintage en earthy. Klaar voor Kleur met Andrea!

Ik wist het gelijk toen ik de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™ zag, ik ga voor het eerst een plafond verven en wel met deze kleur! Ik had deze kleur in eerste instantie niet verwacht. Het was dus wel even wennen maar toen ik het verhaal erachter hoorde, snapte ik de keuze helemaal. Een nieuw begin, een teug frisse lucht, dat is wat deze kleur uitstraalt. Het frisse blauw geeft zin, zin om naar buiten te gaan, zin om familie thuis uit te nodigen, zin in het leven. Ik vind dat echt een mooie gedachte.

Voor het eerst een plafond verven

De voor en na situatie van het plafond

Ik wist dus gelijk waar ik aan de slag wilde met de nieuwe Kleur van het Jaar. Onze slaapkamer en dan met name het plafond van onze slaapkamer. Vorig jaar ging ik ook al op onze slaapkamer aan de slag met de Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground™. Het mooie is dat Flexa elk jaar vier bijpassende kleurenpaletten heeft en daar ook kleuren van voorgaande jaren in worden gecombineerd. De kleur van vorig jaar zit in het Salon palet. Zo kun je dus makkelijk de nieuwe kleur integreren in je huis zonder de kleur – in mijn geval Brave Ground™ – helemaal te vervangen! Ik vind dat slim en handig want ik ben deze kleur nog lang niet zat in onze slaapkamer. 

Voorbereiding 

Voorbereiding op de verfklus, lekker aan de slag
Voorbereiding op de verfklus, lekker aan de slag

Ik besluit om naast het plafond de kleur een stukje door te laten lopen op de muren. Zo creëer je echt een omarmend gevoel. Altijd voordat ik ga verven bereid ik alles goed voor, zo ook nu. Samen met mijn man Peter hebben we de gaten in het plafond dichtgesmeerd en tekenen we een lijn af tot waar ik de kleur door wil laten lopen. Omdat onze muren niet glad zijn, plak ik de rand niet af maar verf ik vanuit de hand. Inmiddels gaat mij dat prima af, een kwestie van oefenen en doen! 

Een frisse omarming 

De slaapkamer met geverfde muren en plafond

Het eindresultaat is boven mijn verwachting geworden. Het frisse van Bright Skies™ in combinatie met het warme Brave Ground™ vind ik echt heel mooi. Ik denk dat ik in de toekomst ook vaker een plafond ga verven. Het geeft een bijzonder effect, de slaapkamer wordt als het ware echt omarmt. Doordat ik twee kleuren heb gecombineerd, kan ik qua styling ook meerdere kanten op. Groen past bijvoorbeeld erg goed bij deze combinatie. Maar ook oker, hout en natuurlijk ook blauw passen er mooi bij. 

Lekker slapen

Bed met daarboven het plafond geverfd in de kleur Bright Skies™
Bed met daarboven het plafond geverfd in de kleur Bright Skies™
Bed met daarboven het plafond geverfd in de kleur Bright Skies™

Wij slapen voortaan onder de hemel die Bright Skies™ heet en dat slaapt echt heerlijk! Durf jij het ook aan om je plafond te verven? Mijn tip, gewoon doen! Ik ben blij dat ik het heb gedurfd, het geeft echt een intieme fijne sfeer. 

Liefs,

Andrea

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.