andrea-muur-header

Maak een verouderde muur met Flexa verf

Kleurvriendje Andrea heeft haar eigen blog Living Hip. Regelmatig gaat Andrea aan de slag met Flexa. De stijl van Andrea is eclectisch, vintage en earthy. Klaar voor Kleur met Andrea!

Je ziet ze vaak in oude panden, verouderde muren. Muren die niet puntgaaf zijn maar juist door de jaren heen die bijzondere oude uitstraling hebben gekregen. Dat vind ik zo mooi. Helaas heb ik zulke muren niet in mijn huis. Toch is het mij gelukt om zo’n muur te maken. Ik leg je graag uit hoe ik te werk ben gegaan. Lees gezellig mee met mijn DIY verouderde muur met Flexa verf.

Omdat wij spachtelputz muren hebben was het belangrijk om de muur eerst glad te maken. Ik heb dit gedaan met kant en klare Alabastine MuurGlad Superieur. Het voordeel voor mij was dat de muur niet super glad hoefde te worden. Het was juist de bedoeling dat je vegen en ongelijkmatigheden bleef zien. Dit scheelt natuurlijk enorm en kun je dan ook gemakkelijk zelf doen. Geen stukadoor nodig.

Aan de slag met restjes verf

Nadat de muur droog was kon ik aan de slag met Flexa creations verf extra mat. Thuis had ik van vorige verfprojecten nog wat restjes verf over die nu goed van pas kwamen. Ik gebruikte de warme kleur Autumn Gold en de stoere kleur Greyed Green om de muur te voorzien van vlekken. Door dit te doen creëer je echt die oude look op de muur. Ik maakte de vlekken met verschillende materialen op de muur. Zo gebruikte ik de kwast maar ook een oude doek en zelfs een stuk karton.

Het is belangrijk om niet een te strak patroon aan te houden waar je de vlekken maakt. Een echt oude muur heeft dit natuurlijk ook niet. Ik gebruikte een plantenspuit om verfdruipers te maken. Spray water op de verfvlekken als de verf nog nat is, dit werkt het beste. In deze fase van de muur kun je wellicht denken ‘waar ben ik aan begonnen’ maar vrees niet, het komt echt goed.

Sandy Beach on top

andrea-muur-diy

Toen de verf gedroogd was ben ik er met de mooie warme kleur Sandy Beach overheen gegaan. Ik verfde ook nu weer niet al te netjes. Bij de verfvlekken heb ik niet dekkend geverfd. Het effect wat je hiermee creëert komt echt in de buurt van een oude muur met oude verfresten. De muur was bijna klaar, wat ik nog heb gedaan is met de Alabastine MuurGlad hier en daar nog wat gesmeerd en op de manier waarop je normaal een spijkergat zou wegsmeren. Ook haalde ik wat as uit onze kachel waarmee ik wat horizontale strepen maakte, ik bracht de as aan met een latje van hout.

andrea-muur-resultaat

Ik heb gekozen voor subtiele nuances op de muur maar je kunt natuurlijk zoveel effect met verf aanbrengen als dat je mooi vindt. Met het resultaat ben ik zeer tevreden. Onze muur heeft nu echt de look van een oude muur gekregen.

andrea-muur-verouderd

Leuk dat je hebt meegelezen hoe deze verouderde muur met Flexa verf tot stand is gekomen. Heb je nog vragen, stel ze mij gerust via mijn Instagram a.

Liefs Andrea

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.