Vrolijke kleuren in de keuken van blogger Andrea de Groot. De keuken is voorzien van een mooie gele kleur op de wanden.

De keuken in lentesfeer met Flexa Easycare

Kleurvriend Andrea heeft haar eigen blog Living Hip. Regelmatig gaat Andrea aan de slag met Flexa. De stijl van Andrea is eclectisch, vintage en earthy. Klaar voor Kleur met Andrea!

Wat is er leuker om met de seizoenen mee te verven? Ik vind dit echt heel tof. Na het behangen van een deel van onze keuken besloot ik de overige witte delen van de muren, zoals om de raampartijen heen, een kleur te geven. Ik ben momenteel helemaal gek van de kleur geel. Wat bijzonder leuk dat Souraya van Binti Home net een mooie nieuwe verflijn heeft ontwikkeld in samenwerking met Flexa. Overigens zijn er heel veel mooie Flexa geeltinten, enkele ervan zie je op de foto hieronder. Ik bestelde dus eerst een paar Flexa Kleurtesters (v.l.n.r. Binti Sunset, Binti Nomad, Binti Camel). Echt een handige tool van Flexa want in eerste instantie wilde ik voor een andere kleur gaan. Eenmaal op de muur vond ik de kleur Binti Sunset het allermooist staan.

Nieuw product – Flexa Easycare Keuken

Flexa Kleurtesters in verschillende geeltinten

Omdat ik in de keuken aan de slag ging, koos ik voor het nieuwe product van Flexa, namelijk Easycare Keuken. Dit is een matte, vetbestendige (Grease Resist Technology), extreem goed reinigbare muurverf voor binnen. Zeer goed bestand tegen vetvlekken en best praktisch in de keuken. Deze verf kun je laten mengen in alle kleuren van Flexa, zelfs in de nieuwe Flexa Binti Home kleuren.

Alle voordelen op een rijtje

Keukenkastenwand met de gele Binti Sunset kleur

Heel fijn is deze nieuwe verflijn van Flexa voor in de keuken. Een wandje is nu geel geworden waar de prullenbak staat. Hoe voorzichtig ook, er komen altijd vlekken op deze muur. De Flexa Easycare lijn is hiervoor echt ideaal! Flexa Easycare stoot namelijk (vet)vlekken af waardoor ze niet in de verf trekken. Geknoei met olie, boter of andere vettige producten was je nu heel makkelijk van de muur af. Hoe sneller je de vlek verwijderd, hoe beter! De voordelen op een rijtje:

  • Makkelijk verwijderen van (vet)vlekken
  • Stoot vlekken af
  • 10x beter schrob- en reinigbaar


De muren zijn na een maand optimaal beschermd en te reinigen. Gebruik hiervoor geen schuursponsjes maar een gewoon sponsje of nat doekje, dat werkt beter. Zaak is dus wel de eerste maand echt even in acht te nemen, na deze periode ‘werkt’ de verf optimaal en is hij heel goed schoon te maken.

Verftip, een goede voorbereiding is het halve werk

De keuken van blogger Andrea de Groot wordt geverfd in een gele kleur

Voordat ik ging verven, zorgde ik uiteraard eerst weer voor een goede voorbereiding. Ik maakte het muurtje achter de prullenbak schoon en plakte echt alles weer af. Het afplakken van kozijnen, plinten en deze keer zelfs keukenkastjes is even een werkje maar geloof mij, eenmaal aan het verven gaat het echt stukken sneller. Geen bibberende lijntjes hier! Zorg er wel voor dat je de tape snel na het verven verwijderd. Eenmaal opgedroogd gaat dit een stuk lastiger en trek je de verf mee.

De meest vrolijke keuken

Voor en na foto’s van de keuken die van wit naar geel geverfd is.

De keuken is nu echt een feestje. Ik vind het iets Spaans / Mexicaans hebben en het stemt mij in ieder geval heel vrolijk! Kleur doet gewoon echt heel veel met je beleving. Het saaie wit is weg en het geel knalt er nu uit. De lente en zomer mogen wat mij betreft beginnen! Het leuke van verven is dat ik steeds weer opnieuw geïnspireerd raak door kleur en nu alweer plannen maak om de vrolijkheid naar buiten toe te trekken. Binnenkort de schutting, die nu nog zwart is, ook maar eens voorzien van een mooie kleur!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.