de douchehoek in de badkamer

De badkamer verven voor een finishing touch

Kleurvriendje Mindy heeft haar eigen blog Mindy Schroor. Regelmatig gaat Mindy aan de slag met Flexa. De stijl van Mindy is kleurrijk, eclectisch en eigen. Klaar voor Kleur met Mindy!

Afgelopen zomer lieten wij onze badkamer verbouwen. Dat was hoog nodig want naast dat de badkamer qua looks echt niet bij ons paste, hadden we ook een groot vochtprobleem. Deze problemen zijn nu gelukkig opgelost maar de herinneringen van schimmelaanslag staan nog vers in mijn geheugen en dat wil ik dus absoluut niet weer! Daarom besloot ik de badkamer een finishing touch te geven en het plafond te verven.

De badkamer verven met Flexa Easycare


Gelukkig heeft Flexa nu Easycare, verf die speciaal ontwikkeld is voor ruimtes die wat meer te verduren krijgen zoals je gang, keuken en ook de badkamer. Deze nieuwe verf van Flexa heeft een vlekwerende technologie en is zeer goed afwasbaar. Er zijn drie producten waar je uit kan kiezen namelijk Flexa Easycare Muren, Flexa Easycare Keuken en de variant voor de Badkamer. Deze is niet alleen goed afneembaar maar biedt daarnaast ook weerstand tegen stoom én vormt een schimmelbestendige verflaag. Precies waar ik naar op zoek was dus.

de badkamer voor het verven

Voor je aan de slag gaat


Wij hebben onze badkamer volledig laten tegelen en dus is alleen het plafond gestuukt. Om te zorgen voor een goeie hechting van de verf en kleurverschil tegen te gaan heb ik deze eerst behandeld met Flexa Easy Care Voorstrijk. Dat kan heel makkelijk gewoon met een verfroller. Nadat ik die 6 uur heb laten drogen, kon ik alles klaar maken om de badkamer te gaan verven. Natuurlijk betekende dat eerst alles goed afdekken. Een plafond verven geeft nu eenmaal spetters. Daarna heb ik alle randen afgeplakt, niet mijn favoriete werkje maar het geeft wel het mooiste resultaat. Toen alles goed was voorbereid kon ik aan de slag.

Mindy is het plafond in de badkamer aan het verven

Kiezen voor kleur


Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om gelijk een kleurtje toe te voegen in onze badkamer. Als Flexa Kleurvriend ben ik natuurlijk een enorme liefhebber van kleur in huis. Voor onze badkamer hebben we bewust gekozen voor een rustig basispalet zodat ik daar altijd kleurtjes aan toe kan voegen. Het plan om het plafond een kleur te geven was er dan ook al tijdens het ontwerpen van de badkamer maar is natuurlijk ook goed toe te passen in een bestaande badkamer. Op deze manier kun je de badkamer een hele nieuwe look geven en aanpassen aan je smaak zonder dat je gelijk hoeft te verbouwen. Flexa Easycare is kant en klaar verkrijgbaar in mooie toegankelijke kleuren maar daarnaast ook te mengen in elke gewenste kleur.

badkamer verven met Flexa Easycare

Mijn kleurkeuze


De sfeer van onze badkamer is vintage chique met marmer look tegels, goudkleurig sanitair en natuurlijk het vintage wastafelmeubel. Eerst overwoog ik om ook het meubel een kleurtje te geven maar daar twijfelde ik toch wat over. Daarom werd de kleur van het meubel bepalend voor mijn kleurkeuze. Ook was mijn doel om net iets meer warmte te brengen in de badkamer. Door het folie op het raam komt er erg koel licht naar binnen en door te kiezen voor Flexa Vol Sesam oogt het nu veel zonniger. Doordat de kleur goed aansluit bij het meubel en de aders in het marmer oogt de kleur subtiel maar heeft het toch een groots effect. En ons plafond is nu mooi beschermd tegen schimmelvorming!

eindresultaat van de badkamer
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.