De bijkeuken na de makeover met Flexa Easycare

Kleur in de bijkeuken met Flexa Easycare

Kleurvriendje Mindy heeft haar eigen blog Mindy Schroor. Regelmatig gaat Mindy aan de slag met Flexa. De stijl van Mindy is kleurrijk, eclectisch en eigen. Klaar voor Kleur met Mindy!

Nadat ik onze badkamer een finishing touch had gegeven met Flexa Easycare ontstond het idee om ook onze bijkeuken een mooie look te geven. Dit is typisch zo’n ruimte in huis die weinig aandacht krijgt en waar je de deur het liefst stijf dicht houdt als er visite komt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Flexa Easycare, de perfecte keuze voor de bijkeuken

De bijkeuken na de makeover met Flexa Easycare

Wij hebben een lekkere ruime bijkeuken, waar niet alleen onze voorraad staat maar ook de wasmachine en de droger. Ook hangt er een kleine wasbak en gebruiken we deze ruimte dus ook om bijvoorbeeld de modderlaarzen van mijn zoontje Ravi schoon te spoelen. Het is fijn om zo’n ruimte te hebben want je begrijpt dat er hierdoor regelmatig vlekken op de muur zitten. Daarom ook de perfecte ruimte om met Flexa Easycare aan de slag te gaan. Deze nieuwe verflijn van Flexa heeft een speciale vlekwerende technologie. Wat betekent dat de vlekken niet in de verf trekken en je deze er met gemak weer af kunt vegen. Er zijn verschillende variaties en Flexa Easycare Keuken is dus perfect  voor onze bijkeuken.

Een blanke canvas

moodboard – aan de slag

Het begon natuurlijk allemaal met het leeghalen van de ruimte. Op het moment dat een ruimte weinig aandacht krijgt, verandert deze al snel in een rommelhok en dat was hier ook het geval. Dus spullen er uit en wat niet meer nodig is, gelijk weg doen. Dat ruimt ook lekker op! Onze bijkeuken was een saaie, volledig witte ruimte en daar moest echt verandering in komen. Waarom geen feestje maken van de was? Bovendien kun je juist extra uitpakken op zo’n plek waar je niet zoveel tijd doorbrengt. Ook moest er een beetje verbinding komen met de rest van ons huis. Dat kun je heel makkelijk doen door een kleur uit andere kamers terug te laten komen.

Kleur kiezen

Voor - Na

Na een poosje twijfelen besloot ik om alleen voor diepe donkere kleuren te kiezen. Dus compleet anders dan wat je zou verwachten in een bijkeuken. Daarnaast nam ik ook al het houtwerk én het plafond mee in mijn plan. Naast Flexa Easycare ging ik dus ook met Flexa Mooi Makkelijk Deuren en Kozijnen aan de slag in onze bijkeuken. Ik hou enorm van het gebruik van kleurvlakken omdat dit echt een extra dimensie aan een ruimte geeft. En op deze manier maakte ik een onderscheid tussen het wasgedeelte en de rest van de bijkeuken. Die kreeg namelijk de kleur Bordeaux Leaf, één van mijn favoriete kleuren die je in het hele huis terugvindt. De rest van de bijkeuken kreeg de kleur 100% Oceaan, een mooie diepblauwe tint. Om deze scheiding extra te benadrukken schilderde ik tussen deze twee kleuren een lijn in Autumn Gold. Deze geeft ook gelijk mijn liefde voor goudkleurige accessoires weer.

Een uitgesproken resultaat

Voor schuin – Na schuin

En nu heb ik door middel van kleur echt een toffe sfeer gecreëerd in onze bijkeuken. Eentje die helemaal bij ons past en daarom heel fijn aanvoelt. Als er nu visite komt laat ik ze graag ook even deze nieuwe ruimte zien. Helemaal omdat ik het nu allemaal goed schoon kan houden, hahaha. Het is trouwens nog niet helemaal af. Nu het allemaal zo mooi is geworden, wil ik het ook echt mooi gaan afwerken. Er komen daarom nog mooie kastjes op maat die ik ook helemaal mee zal gaan verven in de kleuren die ik gebruikt heb. Zo ontstaat er ondanks het pittige kleurgebruik toch rust en een opgeruimd gevoel.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.