Keuken pimpen 7

Budget make-over voor de keuken

Kleurvriendje Mindy heeft haar eigen blog Mindy Schroor. Regelmatig gaat Mindy aan de slag met Flexa. De stijl van Mindy is kleurrijk, eclectisch en eigen. Klaar voor Kleur met Mindy!

Een nieuwe keuken is iets wat al een tijd op onze wishlist staat. Maar daarboven stond ook nog een nieuwe badkamer. En aangezien deze twee wensen niet bepaald goedkoop zijn besloot ik onze twintig jaar oude elementen keuken een low budget make-over te geven. Hoewel de keuken qua looks niet bij ons paste kon hij zeker nog wel wat jaartjes mee. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat men er voor kiest om de keuken een nieuwe look te geven door de keukenkastjes te verven. En dat is precies wat ik ook heb gedaan.

 

Kleur kiezen

Natuurlijk heb ik eerst veel keukeninspiratie opgedaan. Op internet is tegenwoordig zoveel moois te vinden. Omdat ik van onze keuken graag een eyecatcher wou maken die goed aansluit op ons interieur, koos ik voor een pittig kleurtje. Ik heb een aantal Flexa Kleurtesters gebruikt om de kleur te bepalen en uiteindelijk koos ik de kleur Bordeuax Leaf voor de kastjes. Deze kleur komt ook terug in onze woonkamer en omdat het best een gewaagde kleur is, maakt hij van onze keuken een echt pronkstuk.

 

Aanpassingen doen

keuken-pimpen-12

Omdat ik het gevoel van losse elementen niet meer wilde, hebben we voor we de keukenkastjes gingen verven eerst een ander werkblad geplaats. Daarnaast hebben we nog een aantal kleine aanpassingen gedaan. Zoals de hoge kast verlagen en extra lades plaatsen. Zo is de keuken veel functioneler geworden. En door te kiezen voor één kleur op de kastjes benadruk je echt de lengte van de keuken.

 

Aan de slag

keuken-pimpen-2

Ik ben iemand die graag snel resultaat ziet. En al het voorwerk is iets wat ik het liefste over zou slaan. Doe ik natuurlijk niet, anders kun je binnen de kortste keren weer aan de slag. Dus voor je gaat verven eerst ontvetten, schuren en weer ontvetten. En het mooie van Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten is dat er geen grondverf of primer nodig is. Dat scheelt dus een hoop werk en bovendien begin je gelijk met het leuke werk. Je ziet namelijk direct de uiteindelijke kleur! En zelfs een kleur als Bordeaux Leaf, met veel roodpigment is dekkend na twee lagen.

 

Bijna klaar

keuken-pimpen-8

Belangrijk is om de verf niet te dik aan te brengen. Zo voorkom je druipers en krijg je een mooi strak resultaat. Tussen de lagen door is het belangrijk om de verf goed te laten drogen. Zelf heb ik het verven over twee dagen verdeeld zodat het echt goed uit kon harden. Maar in principe is 6 uur voldoende om verder te gaan  met de volgende laag. Eerst weer even ontvetten, licht opschuren en weer ontvetten en dan weer schilderen. Voor de hoeken en de richeltjes heb ik een kwast speciaal voor verf op waterbasis gebruikt en verder zoveel mogelijk een lakroller. Dit geeft toch het meest strakke resultaat.

Het resultaat

keuken-pimpen-11

En na twee dagen verven had ik gewoon een compleet andere keuken! Ik ben extreem blij met het resultaat. Een keuken die weer helemaal van nu is en bovendien goed aansluit bij ons interieur. Voor een klein budget toch een enorm groot resultaat. Om het af te maken heb ik ook gekozen voor een andere kraan en handgrepen. De muur achter de keuken heb ik de kleur Heart Wood gegeven. En hoewel ik dit heel mooi vind staan zullen hier nog wel tegels komen. Vooral uit praktisch oogpunt want een structuurwand achter je aanrecht is gewoon niet ideaal.

 

Meest gestelde vragen

 

Op mijn instagram pagina had ik al gedeeld dat ik bezig was met de keuken en daarop kreeg ik een aantal vragen waar ik graag antwoord op geef;

Vraag: Kun je Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten alleen gebruiken op hout?
Antwoord: Nee! Deze fijne verf is ook geschikt voor gebruik op melamine en PVC. Erg fijn want onze keuken is een combi van hout en melamine.

Vraag: Is het nodig om grondverf of primer te gebruiken?
Antwoord: Nee zoals ik hierboven al vertelde is dat bij deze handige verf niet nodig. Lekker snel resultaat dus!

Vraag: Hoe zorg je voor een glad en streepvrij resultaat?
Antwoord: Wat hierbij vooral belangrijk is, is om het voorwerk niet te vergeten. Dus ontvetten met Alabastine Ontvetter en schuren! Breng vervolgens dunne lagen verf aan met een goede kwalitatieve kwast en roller speciaal voor lakken op waterbasis. Een goed merk is Meesterhand.  

Vraag: In welke kleuren is Flexa Mooi Makkelijk verkrijgbaar?
Antwoord: Dat is misschien nog wel het beste. De verf is verkrijgbaar als mengverf en kan dus in elke gewenste kleur gemengd worden. Dat betekend dat je jouw keuken dus gewoon je lievelingskleur kunt geven. Daarnaast is het ook kant-en-klaar op kleur in het schap te vinden in tien kleuren waaronder Mooi Zwart.

Vraag: En natuurlijk wouden heel veel mensen graag weten of het goed blijft zitten?
Antwoord: Daar kan ik gelukkig volmondig ja op antwoorden. De kastjes hebben inmiddels al een aantal weken deze kleur en er zit nog nergens een krasje of iets dergelijks, zelfs niet op de plank in het grote open vak.

Groetjes,

Mindy

keuken-pimpen-10
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.