Kleurvriendje Mindy slaapkamer inspiratie kleurvlakken header

Slaapkamerinspiratie met kleurvlakken

Kleurvriendje Mindy heeft haar eigen blog Mindy Schroor. Regelmatig gaat Mindy aan de slag met Flexa. De stijl van Mindy is kleurrijk, eclectisch en eigen. Klaar voor Kleur met Mindy!

Alweer ruim 5 jaar geleden verhuisden mijn schoonouders naar hun huidige woning. Een woning die ze naar wens hebben laten ontwerpen en bouwen en waar wonen en werk samenkomt. Echt hun droomhuis dus! Maar zoals dat vaak gaat bij verhuizen kregen niet alle ruimtes de nodige aandacht. Hun slaapkamer was daarom lange tijd niets meer dan dat. Een grote kale witte ruimte met alleen een bed. De wens naar een sfeervolle slaapkamer was groot maar mijn schoonouders kwamen er niet uit. Ze hadden al veel slaapkamerinspiratie opgedaan maar zagen door de bomen het bos niet meer. Daarom vroegen ze mij om hulp.

Wat is het probleem?

Kleurvriendje Mindy slaapkamer voor
Kleurvriendje Mindy slaapkamer na

Voor ik aan de slag kon was het belangrijk om in beeld te krijgen waarom de slaapkamer nog zo was. Mijn schoonouders gaven aan teveel ideeën te hebben waardoor ze niet konden kiezen wat ze nou écht wilden. En eenmaal een keuze gemaakt, wisten ze niet hoe ze het voor elkaar konden krijgen. Op een gegeven moment verzopen ze erin en bleef de slaapkamer wit. Het was dus belangrijk om in kaart te brengen welke sfeer ze graag wilden. Om vervolgens een plan te maken hoe dit te realiseren. We hebben heel wat slaapkamerideeën besproken. Waarbij sommige plannen gelijk van tafel zijn geveegd omdat het onhaalbaar was of te veel werk. Je moet bij het maken van een plan altijd realistisch blijven!

Een plan maken

Kleurvriendje Mindy slaapkamer details

Stel jezelf bij het maken van een plan een aantal vragen. Dit helpt je om duidelijk te krijgen wat je nu echt wilt. Waar wil je de ruimte voor gebruiken? Welk gevoel wil je dat een ruimte je geeft? Wat wil je in elk geval terug zien in de ruimte? Wat vind je echt heel belangrijk? Uiteindelijk was het voor mijn schoonouders duidelijk dat het vooral belangrijk is om een gevoel van rust en geborgenheid te creëer. Aan de hand daarvan hebben ze een mooi moodboard gemaakt.

Een moodboard maken

Kleurvriendje Mindy slaapkamer moodboard

Een moodboard is de manier om te kijken waar je voorkeur ligt wat betreft kleur en materialen. Je kunt gerust beginnen met een grote verzameling plaatjes uit een tijdschrift of een board op Pinterest. Als je goed kijkt zie je dat er bepaalde kleuren en materialen vaak terugkomen zoals veel foto’s met blauw, planten of riet. Dan is het duidelijk dat dat de dingen zijn waar je mee verdergaat. Het moodboard met de slaapkamerinspiratie van mijn schoonouders  gaf een wat rustieke sfeer met veel bruintinten en natuurlijke materialen.

Kleurvriendje Mindy slaapkamer kleur aanbrengen

De dingen die ze zeker terug wilden zien was een mandela, de hoekkast en een hanger van schelpen die mijn schoonvader zelf heeft gemaakt van schelpen gevonden op hun geliefde eiland Texel. Uiteindelijk heb ik deze schelpen gebruikt als inspiratie voor mijn kleurenpalet. Ik heb geluk want de Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground en de kleuren uit het Trust palet sluiten hier perfect bij aan. Jaarlijks presenteert Flexa namelijk bij de Kleur van het Jaar een aantal kleurpaletten. Deze zijn onwijs makkelijk te gebruiken om een goed kleurplan te maken voor je huis. Wil je liever zelf aan de slag met het combineren van kleuren? Dan kun je in de Flexa Visualizer App  makkelijk verschillende kleuren combineren en opslaan.

Kleurgebruik

 

Kleurvriendje Mindy slaapkamer motief

Omdat de slaapkamer een boven gemiddelde omvang heeft kon ik lekker uitpakken. Als basis heb ik gekozen voor Steady Pebble. Een hele zachte kleur met een vleugje bruin roze. Zo blijft de ruimte fris maar voegt het toch wat warmte toe. Achter het bed heb ik met een kleurvlak een soort hemel geschilderd in de kleur Brave Ground. Deze kleur is warm en geeft in dit kleurenpalet genoeg contrast om een echte blikvanger te zijn. Op dit vlak is de gewenste mandela in de kleur Daring Sienna gesjabloneerd. De wens was om de kast ook een kleurtje te geven. Hiervoor koos ik Dashy Stone, een frisse grijs blauwe kleur. Er is ook nog  een fijne zithoek waar ik met kleurvlakken in ronde vormen alle kleuren weer terug laat komen.

Puntjes op de i

Kleurvriendje Mindy slaapkamer puntjes op de i

Om het af te maken heb ik nog wat leuke items toegevoegd. Zoals het vloerkleed waarin de gebruikte kleuren terugkomen. Ook heb ik even lekker bij m’n schoonouders op zolder gesnuffeld. Hier bleken nog een aantal leuke bruikbare items te liggen.  Uiteindelijk straalt de ruimte rust en geborgenheid uit die ze wensen. Het heeft iets rustieks met een vleugje spiritualiteit. Niet voor de hand liggend maar wel helemaal passend bij mijn schoonouders. De kleurvlakken geven de grote ruimte geborgenheid zonder dat het te donker wordt. Bovendien zorgen ze ervoor dat er verschillende hoekjes ontstaan. Ik ben erg tevreden met het resultaat en nog belangrijker; mijn schoonouders zijn er erg blij mee!

Kleurvriendje Mindy slaapkamer klaar
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.