brave-ground-geeft-kleur-aan-je-interieur-theo-bert

Brave Ground geeft ruimte aan kleur in je interieur

Kleurvriend Theo-Bert heeft zijn eigen blog The Nice Stuff Collector. Regelmatig gaat Theo-Bert aan de slag met Flexa. De stijl van Theo-Bert is Eclectisch, kleurrijk en een klassieke touch. Klaar voor Kleur met Theo-Bert!


 

Genieten van kleur in het interieur, ik doe niet anders. Heerlijk om met kleur sfeer te maken voor interieur opdrachten, make-overs op TV en natuurlijk ook thuis. Zo blijf ik altijd nieuwsgierig naar kleur en het combineren. Dus: als je tijdens de kerstvakantie nog iets 'kleins' wilt verven voor extra gezelligheid tijdens de feestdagen? Dan geef ik je hierbij inspiratie om aan de slag te gaan.

 

De donkere hoek wordt lichter met kleur

Aan de slag
Aan de slag

Voor deze verf blog ben ik niet thuis maar ben ik in onze office-studio gaan verven. Ik ben groot voorstander om met kleur je niet te laten beperken tot het verven van één muur in de ruimte, maar juist kleur op alle muren toe te passen. Eerder heb ik dit ook gedaan in onze studio met een mooi vergrijsde groene kleur. Maar omdat we van één kant direct daglicht binnenkrijgen bedacht ik mij dat het achterste gedeelte van de ruimte (een soort nisje) misschien een lichtere kleur nodig zou hebben. Hoe klein dit nisje ook is van de ruimte, ik pak wel rondom de muren mee. Het grote voordeel is: veel effect, weinig werk.

Kleur

Theo-Bert aan de klus

Ik kies als kleur Mild Umber. Deze kleur komt uit de Pure by Flexa ColorLab collectie. Een prachtig assortiment aan kwalitatieve verf die met een extra matte afwerking een bijna poederachtig resultaat op de muren geeft. De kleur Mild Umber is een nude-roze kleur met een vleugje beige/bruin. Heel mooi subtiel, maar tegelijkertijd ook zonnig om de wat donkere plek in de studio fris te maken.

TIP: Vind je oud-roze of een fel roze te heftig? Of denkt manlief… “Nee!! roze wil ik echt niet in huis!?”, dan is de kleur ‘Mild Umber’ dé oplossing. De kleur is roze, maar net zachter, waardoor het de perfect match is! Vraag een kleurtester aan via www.flexa.nl/nl/kleurtester.

Creëer je een kleurrijke rust in je huis

Theo-Bert klust lekker door met Pure by Flexa Colorlab

Ik krijg vaak de vraag hoe ik kleur uitzoek. De reden dat kleur bepalen voor mij ‘makkelijker’ wordt, is dat ik veel met kleur werk. Ik probeer combinaties te maken van twee tot soms wel zes kleuren in één ruimte. Nu hoor ik je denken: “Dat is toch veel te veel bij elkaar én sterker nog, wordt het daar niet drukker van?” Mijn antwoord daarop is direct: “Nee zeker niet!” Als je werkt met een kleurenpalet, dan creëer je juist rust in huis. Op deze manier zal je zien dat de kleuren beter in elkaar doorlopen en dat rustiger maakt. Juist wit met een kleur maakt contrast heel hard en kan daardoor onrustiger zijn. Wanneer je een klein stukje muur of een kleine muur verft met kleur en combineert met wit, ook dan komt de kleur op de muur juist heel hard en onrustig over. Wanneer alles kleur heeft, worden aanvullende kleuren zacht en versterken ze elkaar.  Eigenlijk wil ik daarom zeggen: gebruik meerdere op elkaar afgestemde kleuren in huis, voor rust en eenheid. Contrast moet omlaag, de sfeer gaat omhoog (is deze zin niet een tegeltje waard?)

TIP: Wanneer je gaat voor zes primaire kleuren, dan zal dit uiteraard heftiger zijn en minder rust opleveren dan dat je gaat voor kleuren met een vergrijsde ondertoon. De collectie Pure by Flexa ColorLab heeft daarin een mooie selectie, waarbij je heel makkelijk kunt combineren. Je vindt deze kleurcollectie bij de verfspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Hoe ben ik te werk gegaan?

Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.

In de hoek van onze studio heb ik als eerste ruimte gemaakt om te kunnen verven, de randen (waar nodig) afgeplakt en de verf verdeeld in de verfbakken. Zorg ervoor dat de verf goed gemengd is, gebruik daarom ook altijd een roerstokje, dan weet je dat de kleur optimaal is.

De ondergrond van de muren in de studio zijn donker, ondanks dat dekt de verf al in één laag. Maar verf altijd een tweede laag nadat je de eerste laag goed hebt laten drogen. De reden van de tweede laag is dat je zeker bent dat alles goed dekt bij het opdrogen én dat de kleur volledig tot uiting komt. Wanneer je klaar bent met verven, haal direct rustig de tape eraf. Met deze hoek in de ruimte die ik heb aangepakt ben ik ongeveer 2,5 uur bezig geweest, inclusief voorbereidend werk en exclusief droogtijd.

Kleuraccenten en hergebruik in huis

Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.

Heb je de muren geverfd en wil je nog wat extra kleuraccenten in huis? Dan is het leuk om bijvoor-beeld je ‘oude’ vazen collectie, keramiek of houten kastje een leuke kleur te geven. 

Ik heb gekozen voor diverse vazen die ik eigenlijk zat was. Maar door ze te verven in een diepere roze kleur Full Plum, een mooie blauw Lush Aqua en de Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground geeft dit een extra accent.

Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.

TIP: Bij het kiezen van deze drie kleuren heb ik erop gelet dat minstens één kleur als een ‘ton-sur-ton’ kleur terug komt en dat is de diepere roze/aubergine kleur Full Plum ten opzichte van de lichtere kleur op de muur Mild Umber.

Wil je ook aan de slag? Bestel de kleur ‘Mild Umber’ uit de Pure by Flexa ColorLab collectie online of ga naar de verfspeciaalzaak. 

Kleurgebruik: muur met Pure by Flexa ColorLab Extra Matte Muurverf Mild Umber, accessoires met Pure by Flexa ColorLab Krijtverf in Full Plum, Brave Ground en Lush Aqua.

Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.
Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.
Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.
Het resultaat van donker naar kleur maar dan net wat lichter met Mild Umber.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.