Interieurstylist en blogger Theo-Bert is aan de slag gegaan in zijn slaapkamer met de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™

Kleur van het Jaar 2022: perfecte frisse boost voor je kamer

Kleurvriend Theo-Bert heeft zijn eigen blog The Nice Stuff Collector. Regelmatig gaat Theo-Bert aan de slag met Flexa. De stijl van Theo-Bert is kleurrijk, klassiek en het mixen van verschillende stijlen. Klaar voor Kleur met Theo-Bert!

Het is nu altijd een fijn moment in het jaar. Voor mij is het ook wel de start van het nieuwe seizoen dat we weer aan de slag gaan in huis nu het najaar weer voor de deur staat. De Flexa Kleur van het Jaar wordt weer bekend gemaakt, een perfect startpunt! En wat voor een kleur! Ik ben ermee aan de slag gegaan in onze slaapkamer en zie hier het frisse resultaat én met genoeg kleuren erbij voor een fijne mix.

Before

Hoe de slaapkamer er voor de make-over uit zag
Theo-Bert is lekker aan de klus

Ik hou van schilderen in huis, zoveel mogelijk kleuren om met elkaar uit te proberen. Het leuke is dat ik een tijd geleden onze eetkamer en serre heb aangepakt. Deze heb ik in verschillende diepe kleuren geschilderd. Maar omdat ik wat lichters wilde toevoegen, was ik met oranje en lichtblauw bezig in huis. En wat is nu de Kleur van het Jaar 2022? Lichtblauw! Zoals je begrijpt werd ik direct enthousiast om deze kleur te gebruiken en juist verschillende pastellen met elkaar te mixen. Voor mij één van de trends van dit seizoen.

De schilderklus

De klus kan beginnen
Theo-Bert is hard bezig om de nieuwe kleuren aan te brengen op de muren

Voordat je start met verven is het fijn om goed te kijken naar je ondergrond. In mijn geval had ik behang op de muren zitten. Na het verwijderen hiervan heb ik diverse delen van de muur even goed bewerkt met Alabastine Muurvuller zodat de ondergrond mooi egaal is. Ik vind het prettig om eerst de randjes te verven om vervolgens met een grote of kleine muurverfroller de muren in te vullen met deze lichtblauwe kleur Bright Skies™.

Hou er altijd rekening mee dat je de muur twee keer moet schilderen, zo krijg je het beste resultaat en maakt Flexa met Creations de belofte waar dat de kleur door zonlicht niet zal verkleuren.

Emily in Paris

Naast de muren is Theo-Bert ook aan de slag gegaan om het houtwerk te lakken. Dit doet hij door eerst het houtwerk vetvrij te maken, goed te schuren, te gronden en vervolgens te lakken

Je zou misschien denken als kopje ‘Emily in Paris’? Jazeker, ken je deze serie op Netflix? Ik heb het eerste seizoen in een dag uitgekeken, een heerlijke serie! En waar ik van hou is de combi van klassiek en modern, dat vind je in één van mijn favoriete steden Parijs ook. Laat deze serie zich nu afspelen in Parijs. Toen ik de Kleur van het Jaar zag, moest ik meteen denken aan het kantoor waar Emily in de serie in werkt. Het kantoor is een prachtige combi van rustige tonen, waaronder een lichtblauw/grijze kleur. Ik dacht, die is perfect voor onze slaapkamer, want hier hebben we ook een oude houten lambrisering. Voor mij een leuke inspiratiebron voor deze make-over met de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™ én het extra kleurenpalet wat erbij hoort, het Flexa Kleurentrends 2022 palet.

Bright Skies™ it is!

Het resultaat van de make-over waarbij de Kleur van het Jaar Bright Skies™ centraal staat op de muren en op het doek Positive Blush
Bright Skies™ zit op de wanden en op het plafond zit Sweet Sunset
Bright Skies™ combineert prachtig met oranje tinten die ook in het Flexa Kleurentrends 2022 palet zitten

En kijk hoe Emily-proof onze slaapkamer nu is ;-) Leuk dat je je eigenlijk door alles kan laten inspireren, zelfs door een leuke comedy serie. Ik ben zo blij met de kleuren, juist ook met de toevoeging van het complete Flexa Kleurentrends 2022 palet kan je helemaal los gaan in huis. Ik heb gekozen om een aantal kleuren met elkaar te combineren. Op de muren heb ik de Kleur van het Jaar Bright Skies™ gebruikt. Als je mij kent, weet je dat ik weinig plafonds wit laat, dus voor het plafond koos ik de kleur Sweet Sunset. Het schildersdoek schilderde ik met Positive Blush en het dekbedovertrek is geïnspireerd op de kleur Fine Cream. De houten lambrisering heeft de kleur Blissful Blue gekregen, net een toon donkerder dan Bright Skies™, wat rust geeft in de ruimte.

Zo zie je dat je veel kleuren met elkaar kunt combineren, waardoor je je ruimte in huis persoonlijk maakt én zachte contrasten creëert. En waardoor ik de komende tijd waarschijnlijk nog meer kleur kan toevoegen, mezelf kennende.

Waarom je plafond wit houden?

Theo-Bert schildert graag plafonds in een kleur, wit is zo wit

Je slaapkamer, een plek die je als een dekentje mag omarmen. Sinds wij in dit huis wonen heeft het plafond, in onder andere de slaapkamer, altijd een kleur gehad. Ik vind het zo jammer als je alle wanden hebt voorzien van kleur en als je dan in bed ligt en naar het plafond kijkt, dat dan wit is. Dat is toch zonde? Nu hoor ik je zeggen: “Theo-Bert, een gekleurd plafond maakt de ruimte optisch toch kleiner?”

Ja, dat zou zeker kunnen, helemaal bij diepe kleuren. Maar is dat erg in een slaapkamer? Het geeft ook een gevoel van rust. Ik heb in onze slaapkamer gekozen voor een andere kleur op het plafond dan de muren, maar je zou alles natuurlijk ook in één kleur kunnen schilderen. Het voordeel hiervan is dat je muren en plafond, helemaal in de avond, oneindig hoog lijken. Juist in de avond, want het verschil tussen je muren en plafond lijken door de minimale verlichting te vervagen. Dus wees niet bang voor een kleurtje extra!

Let’s go crazy met kleur!

Maak je ruimte nog meer eigen en ga net als Theo-Bert aan de slag met grafische lijnen op de muur
Maak je ruimte nog meer eigen en ga net als Theo-Bert aan de slag met grafische lijnen op de muur

En als je mij dan vraagt: “Theo-Bert, je bent toch van origine grafisch ontwerper? En hoe combineer je grafisch en interieur met elkaar?” Dan begrijp je me meteen als ik zeg dat ik deze twee disciplines graag met elkaar combineer. Let’s go crazy om met een lijnenspel je muur speels te maken, hoger of breder te laten lijken én te experimenten met kleur.

Misschien herinner je dat ik een rustiger lijnenspel eerder heb toegepast op onze haard in de eetkamer? Het contrast was daar hoog in kleuren. In dit geval zijn de strepen veel drukker en rauwer, maar het contrast met de lichtblauwe kleur van de ondergrond is kleiner met de kleur van de strepen. Hiervoor heb ik de kleur Violet Vibe gebruikt, want ik hou van lila. En kijk hoe tof het effect is als je met twee lichte pastellen gaat schilderen en bij elkaar brengt. Het is een beetje ‘out of the box’, maar hé, soms wil je toch even buiten de lijntjes kleuren?

Geniet van dit heerlijke Flexa Kleurentrends 2022 palet! Welke ruimte ga jij als eerste aanpakken in huis?

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.