Resultaat van de make-over bij Vivian in Delft van haar werkkamer

Kleurrijke werkplek met positief effect

Kleurvriend Theo-Bert Pot heeft zijn eigen blog The Nice Stuff Collector. Regelmatig gaat Theo-Bert aan de slag met Flexa. De stijl van Theo-Bert is kleurrijk, klassiek/70’s en een tikje eigenwijs. Klaar voor Kleur met Theo-Bert!

Een paar weken geleden plaatste ik een oproep op de socials van Flexa en bij mijzelf. Je kon een kleur make-over winnen van je thuiswerkplek door mij! Ik heb hier super leuke reacties op ontvangen en daar is één winnares uitgekomen, Vivian uit Delft. Haar werkkamer was helemaal wit en gaf haar niet de inspiratie die ze nodig heeft voor haar werk. Daar kan ik natuurlijk wel bij helpen.

Kleurprobleem

Zo zag de werkkamer van Vivian eruit met overal witte muren
Zo zag de werkkamer van Vivian eruit met overal witte muren


Vivian omschrijft haar werkkamer als saai en inspiratieloos. Ik moet zeggen dat ik het daar wel mee eens ben ;-) Zoals je weet ben ik niet zo van alleen maar witte muren in huis. Laat staan als je hier gemiddeld zo’n acht uur per dag doorbrengt. Dan mag het best wat gezelliger zijn. Door Covid-19 werken we veel meer thuis en daarom wat extra aandacht aan je werkplek besteden, is niet verkeerd.

Om de kleur make-over te doen, heb ik een afspraak met Vivian gemaakt om gedurende één dag haar werkkamer totaal te veranderen in een kleurrijke kamer. Een extra paar handen waren welkom, daarom hielp haar handige vader Jan ook mee.

Kleuren

Vijf mooie kleuren bij elkaar van Flexa Creations

Omdat de ruimte bij Vivian hoog is en er veel licht naar binnen schijnt, leent zich dit uitstekend om te werken met aanwezige en diepe kleuren. Daarom koos ik voor een fris, maar diepblauwe kleur, 100% Lavendel genaamd. Deze kleur wil ik toepassen op de lange muur richting de woonkamer. Omdat deze muur zo lang is, wil ik deze ‘breken’ met kleurkaders op dezelfde muur. Daarom heb ik nog drie andere kleurtonen uitgekozen om met het donkerblauw te combineren. Dit zijn de kleuren Iets Oceaan (lichte blauwe kleur), C0.60.10 (nude/roze kleur) en Vol Branding (zeegroen) van Flexa. Deze kleuren werken speels en kleurrijk met elkaar.

Maar dan ben ik nog niet klaar, want de andere kant van de ruimte verdient ook kleur. Daar heb ik gekozen voor een fris groene kleur met de naam 85% Tijm. De combinatie werkt mooi met het donkere blauw aan de overzijde van deze groene muur.

Aan de slag

Jan, de vader van Vivian, is ook flink aan het schilderen

Na het afplakken en klaarzetten van de verf gaan we met z’n allen aan de slag. Alle muren hebben we met twee lagen geschilderd. Als de donkerblauwe muur droog is, kan ik beginnen met de kleurkaders. Dit heb ik samen met Vivian aangebracht en het leuke is, je ziet meteen wat deze kaders doen met de muur en de hal. Vivian: “Ik zou deze donkerblauwe kleur nooit zelf kiezen omdat ik bang was dat het de ruimte te donker zou maken. Maar integendeel! Het geeft juist rust en ruimte en met de kaders geeft dit vrolijkheid aan de ruimte”.

Resultaat? Bekijk de video!

Het resultaat van deze kleur make-over in de werkkamer van winnares Vivian
Het resultaat van deze kleur make-over in de werkkamer van winnares Vivian
Het resultaat van deze kleur make-over in de werkkamer van winnares Vivian

Nadat we de ruimte weer hebben ingericht is het resultaat verbluffend, van een blank canvas naar kleur op de muur. Ik denk dat Vivian klaar is voor kleur! Ben je nu benieuwd naar haar reactie op deze make-over? Bekijk dan mijn video rondom deze complete klus.

Veel kijk- en verfplezier!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.