Theo-bert-krijtverf-header

Meer diepte met krijtverf

Kleurvriendje Theo-Bert heeft zijn eigen blog The Nice Stuff Collector. Regelmatig gaat Theo-Bert aan de slag met Flexa. De stijl van Theo-Bert is Eclectisch, kleurrijk en een klassieke touch. Klaar voor Kleur met Theo-Bert!

Meer diepte met krijtverf

Theo-bert-krijtverf-1

Zoals je weet ben ik gek op kleur en hou ik ervan om te experimenteren in huis met kleur. Kleur is belangrijk, het geeft meteen sfeer aan je ruimte, dat is wat ik doe in ons huis en in interieurprojecten. Het liefst verf ik zoveel mogelijk vierkante meters wat voor rust zorgt, gezelligheid en harmonie. Maar nu was ik eind vorig jaar in Kopenhagen en sliepen we in een leuk hotel The Audo. Rustige kleuren, maar dan wel met een effect. En overal waar we naar toe gingen, zagen we de muren met een kalkeffect. Ik vind dat zo mooi!

Licht en donker

In zowel lichte interieurs als donkere interieurs kan dit een meerwaarde zijn voor de muren. Het heeft structuur en direct diepte. Diepte aan de muur omdat je door het effect van donker en licht in dezelfde kleurtoon op de muur ziet ontstaan.

Ik werk met Krijtverf van Flexa Creations en heb hier gekozen om de muren van onze tussenkamer roze te maken. Daarvoor heb ik de kleur Iets Appel en Midden Appel gekozen.

Hoe creëer je een kalkeffect met krijtverf

Theo-bert-krijtverf-2
  • Met de lichtere kleur Iets Appel heb ik de muren één laag geverfd zoals je normaal ook een muur zou verven;

  • Met een (schuur)spons en door een klein beetje water toe te voegen aan de donkere verfkleur, in mijn geval Midden Appel, ben ik ronde bewegingen gaan maken over de muur heen. Door het klein beetje water wordt de verf transparanter;

  • Zorg wel dat je alles afplakt en de vloer afdekt, want door het aanlengen met water wordt de verf iets minder dik;

  • Deze manier kan je 3 keer herhalen en je kan ook eens wisselen van donker en de lichte kleur om het effect extra aan te zetten;
Theo-bert-krijtverf-3
  • Op deze manier kan je een muur net specialer maken. Neem ook af en toe afstand van de muur om te beoordelen waar je de muur nog wat moet bijwerken;

  • Zorg ervoor dat de muur tussen de lagen door goed droog is, want anders neem je de verf mee en wordt de originele ondergrond zichtbaar.
Theo-bert-krijtverf-4

Tip voor extra donker effect: mocht je het effect heftiger willen dan kan je ook een donkere kleur gebruiken, zoals de antraciet Full Grey van Pure by Flexa ColorLab. Ook deze doe je in een bakje met een beetje water erbij. Doop de spons in het bakje en zorg ervoor dat het net niet druipt. En wrijven maar in ronde bewegingen. Je ziet dat er direct meer diepte ontstaat en het effect heftiger wordt.

“Ik wil dit effect overal toepassen!”

Theo-bert-krijtverf-5

Dit effect heb ik ook toegepast bij ons op kantoor (onze studio), maar dan met de kleur geel. Ook twee geel tinten te gebruikt en op dezelfde manier het effect gecreëerd. Mocht je al een kleur op de muur hebben zitten, dan maakt dat niet uit, dan zou je er een donkerdere tint overheen kunnen zetten.

Ga je hier ook mee aan de slag in je huis? Ik ben benieuwd naar jouw resultaat of misschien heb jij een ander tof effect wat je met me wilt delen. En mocht je geen spons in de buurt hebben, dan kan je ook met een oude theedoek aan de slag. Ikzelf vind een (schuur)spons prettiger werken.

Veel verfplezier!

Theo-Bert

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.