wimke-tienerkamer-1

In 5 stappen een stijlvolle tienerkamer

Kleurvriendje Wimke heeft haar eigen blog onder haar voornaam Wimke. Regelmatig gaat Wimke aan de slag met Flexa. De stijl van Wimke is fris, Scandinavisch en vrouwelijk. Klaar voor Kleur met Wimke!

De kinderkamertjes verdwijnen langzaam uit ons huis. De meiden zijn inmiddels tieners en krijgen een volwassener smaak. Bente vindt het geweldig om mee te denken met de inrichting in haar kamer. En ik moet zeggen, ze heeft een goede smaak! Voor haar kamer koos ze en nieuw kleurenpallet, warm Rich Butterscotch, uit de Flexa Creations-serie, gecombineerd met roze en oranje. Hoe we het kamertje een volwassen uiterlijk gaven, deel ik hier in 5 tips voor een stijlvolle tienerkamer.

 

1. Kies samen de kleuren

 

Kies samen een kleur die mooi op de muur zou staan. Smaken verschillen. Maak samen een moodboard bijvoorbeeld op Pinterest met stijlen die jullie aanspreken. Dit werkt heel handig. Werk vervolgens je moodboard uit. Bestel altijd een Flexa Kleurtester om zeker te zijn  van je keus. Verf de Flexa Kleurtester op een groot vel papier.  Leg spullen, materialen en kleuren die terugkomen in het kamertje bij elkaar. Zo krijg je een goed beeld en weet je meteen of je de goede kleur(en) te pakken hebt.

We kozen tussen drie kleuren: Rich Butterscotch, Dandy Dust en de grijsblauwe kleur Blueberry Dream. Met de Flexa Kleurtesters verfden we drie vlakken op de muur en konden we meteen zien hoe de kleuren tot hun recht zouden komen bij daglicht. Rich Butterscotch is het geworden, een warme oranje-beige kleur die makkelijk combineert. 

2. Voorbereiding met aandacht

 

Wanneer je even wat extra tijd steekt in de voorbereiding zoals het afplakken van je lambrisering betaald dit zich later terug. Dus neem de tijd voor het uitmeten van de lambrisering. Gebruik een laser, en als je deze niet hebt, een rolmaat. Ga nauwkeurig te werk, bepaal de hoogte en zet met een potlood kleine stipjes waar de tape langs moet komen. Afplakken doe je met de paarse tape speciaal voor de wat gevoeligere ondergronden. Het resultaat: een strakke lijnen. 

3. Een lambrisering op 2 muren

wimke-tienerkamer-2

Ik vind een geverfde lambrisering altijd heel stijlvol. Lambrisering kun je op verschillende manieren doen, een hoge voor als je lage muren hebt, een onafgewerkte, waarbij je een nonchalante sfeer creëert. Wij kozen voor een lambrisering die doorloopt op de andere muur. Zo wordt de plek waar het bed staat een nisje. Lekker knus. 

4. Zijdemat een praktische keus

 

Voor op de muur heb ik gekozen voor een zijdemat in plaats van een extra matte verf. Op zijdematte muurverf zie je minder als het gaat om bijvoorbeeld een handafdruk. Puur een praktische keus. Ik heb de muur twee  keer geschilderd voor een optimaal kleurbereik.

5. Ton sur ton met natuurlijke materialen

wimke-tienerkamer-3

De kleuren in de kamer van Bente heb ik in hetzelfde kleurenpalet gehouden, Ton Sur Ton. Zo blijft het kamertje rustig.  Het nachtkastje verfde ik al eerder in de kleur Real Red Terra (Pure by Flexa ColorLab collectie) en kreeg een verouderd effect door de verf te schuren met een bol staalwol. Het stoeltje met roestkleur bekleding en een oranje sprei combineert mooi met natuurlijke materialen. Rustig en fris. 

Groetjes,

Wimke

 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.