wimke-witte-muren-header

Subtiel die witte muren weg

Kleurvriendje Wimke heeft haar eigen blog onder haar voornaam Wimke. Regelmatig gaat Wimke aan de slag met Flexa. De stijl van Wimke is fris, Scandinavisch en vrouwelijk. Klaar voor Kleur met Wimke!

Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik een liefde heb voor wit. En dan bedoel ik witte muren in huis. Toen we een paar jaar geleden in dit huis kwamen wonen hebben de schilders alles stralend wit geverfd. Naast dat het heel praktisch is, vind ik het fijn om lichte kleuren om mij heen te hebben. Ik word gelukkig van een lichte zonnige ruimte. Nu moet ik ook bekennen dat wit wel heel erg makkelijk is en niet bepaald creatief en sfeer verhogend is. Door het toevoegen van een toefje kleur, kan het je hele interieur ophalen, kijk maar eens naar onze werkkamer, slaapkamer of kamer van dochter Bente. Je hoeft natuurlijk niet meteen een complete woonkamer mosgroen te verven. Met neutrale kleuren maak je al een wereld van verschil. Onze woonkamer is sinds de komst van een nieuwe bank alweer een paar jaar wit en kan wel sfeer gebruiken. Voorwaarde is dat de kleuren sfeervol, licht en vrouwelijk moesten zijn en passend bij de rest van ons interieur. 

En dat is nog best lastig en ik ben hierin niet de enige. Ik deed een oproep op Instagram wie het ook lastig vindt om af te stappen van wit en te kiezen voor kleur in de huiskamer. Ik kreeg hier veel vragen over dat ik de vijf meest gestelde vragen hier met je ga delen: 

 

1. Hoe weet ik welke kleur bij mij past?

wimke-witte-muren-kamer

Kijk naar de rest van je interieur en smaak. Hou je van koele (kleuren met een blauwe ondertoon), warme (kleuren met een gele ondertoon) of neutrale (zachte rustgevende kleuren) tinten? Ik heb een liefde voor pasteltinten en neutrale kleuren. Dat maakt de keuze uit het gigantische kleurenpallet al een stuk duidelijker. 

 

2. Hoe kies je voor de juiste kleur?

wimke-witte-muren-verf

Ik wist dat ik wilde gaan voor een lichte beige zandkleur die niet te geel moest zijn. Eerst haalde ik verschillende Flexa Kleurtesters en verfde een kleurvlak op een groot vel wit papier. Hiermee kon ik een kleine moodboard maken. Ik combineerde het vel papier met de gordijnen, legde het kleurvlak op de bank of op de grond om te kijken hoe de kleur met de houten vloer past. Hierdoor vielen al verschillende kleuren af. 

 

3. Wat gaf jou de kleur-doorslag?

wimke-witte-muren-tafel

De definitieve keuze maakte ik door de Flexa Kleurtester rechtstreeks op de muur te testen, dus niet op een vel papier. Op een vel papier kan de kleur weer anders uitkomen, dit wordt bepaald door papierdikte, -soort, en structuur. Wanneer je direct op de muur verft, weet je meteen hoe de kleur uitpakt. Ik verfde kleurvlakken op verschillende plekken:
- vlakbij het raam, dan kun je meteen kijken of de gordijnen passen;

- in het midden van de kamer waar het minste zonlicht komt; 

- de andere kant van de kamer bij het raam;

- dichtbij de vloer. 

Op deze manier wist ik precies hoe de kleuren eruit kwamen te zien. Tip, bekijk de kleurvlakken ook bij volle zon, regen, in de ochtend, middag en avond. 

 

4. Welke muren ga je verven?

wimke-witte-muren-woonkamer

Onze huiskamer is een u-vorm. Ik besloot om de lange wand een neutrale kleur te geven: Gentle Stone uit de Pure collectie, de hoek van de gang naar de woonkamer kreeg een warmroze pasteltint: Pink Nudity uit de Flexa Creations Collectie. Hierdoor is de complete huiskamer voorzien van kleur. Door de lange wand een neutrale kleur te geven blijft de basis rustig. De kleur Pink Nudity geeft de kamer een warm accent en past goed bij  de rest van ons interieur. 

 

5. Hoe bewaar je rust in je interieur?

wimke-witte-muren-kamer-2

Werk met een kleurenpalet volgens de 80/20 regel. Dit betekend dat je 80% van je interieur een neutrale kleur heeft en 20% kleur. In mijn geval is 80% beige (muurkleur Gentle Stone van Pure by Flexa ColorLab, meubels en vloer) en 20% kleur, zacht roze (muur kleur Pink Nudity, gordijnen en accessoires met warme ondertonen). Op deze manier bewaar je rust. 

Hopelijk heb ik je kunnen helpen bij het kiezen voor kleur in de woonkamer. 

Groetjes, Wimke

wimke-witte-muren-bank
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.