brave-muren-theo-bert

Brave muren?

Kleurvriend Theo-Bert heeft zijn eigen blog The Nice Stuff Collector. Regelmatig gaat Theo-Bert aan de slag met Flexa. De stijl van Theo-Bert is Eclectisch, kleurrijk en een klassieke touch. Klaar voor Kleur met Theo-Bert!

Herken jij het ook dat je elk seizoen van het jaar weer zin hebt in het volgende seizoen? Zo heb ik in februari het gevoel dat het toch echt wel wat lichter en warmer mag worden. Dat verlangen heb ik nu ook, alleen andersom, het mag wat kouder worden, ik wil de kaarsen weer aan steken in huis en het najaar begint. Traditiegetrouw maakt Flexa de Kleur van het Jaar bekend in september en dat is voor mij dé start van een nieuw woonseizoen. Het najaar waar we met z’n allen weer fijn gaan veranderen in huis, heerlijk!

Woonkamer met Brave Ground muurverf voor en na

Voor en na

De Kleur van het Jaar 2021… welke kleur wordt het dit jaar? Heb jij al een idee?
Ik mocht in opdracht van Flexa al aan de slag met de nieuwe kleur en die is zo mooi! Naast de Kleur van het Jaar zijn er dit jaar vier kleurpaletten gemaakt die je goed kunt combineren met de Kleur van het Jaar die centraal staat. De Kleur van het Jaar 2021 is… Brave Ground! Een prachtige lichte bruine klei kleur waar je zowel in een klassiek, strak als Scandinavisch interieur mee aan de slag kan gaan.

De kleurenpaletten zijn dit jaar naast het Trust palet van de Kleur van het Jaar:

  • Het Expressive palet met roze en oranje tonen;
  • Het Timeless palet met geel en bruintinten;
  • Het Earth palet met blauwtinten.


Zoals je weet ben ik natuurlijk van kleur in het interieur en met deze rustigere kleur Brave Ground geeft het mij zoveel ruimte om met extra kleuren en patronen te experimenten in huis. Daarom ben ik aan de slag gegaan met onze serre en de woonkamer. Ik ben zo ontzettend benieuwd wat je ervan vindt.

Het idee van de metamorfose

Woonkamer muur met Brave Ground en close-up van de schouw met patroon

Zoals je net al las ben ik erg enthousiast over de kleur Brave Ground wordt dit het uitgangspunt van de woonkamer en wil daarom alle muren in de ruimte in deze kleur verven. Jelle en ik wonen in een huis uit 1905 en zijn verwend met prachtige ornamenten aan het plafond. Om deze ornamenten extra accent te geven hebben we de lijst om de ornamenten mee geverfd in de kleur Brave Ground. Dit geeft optisch zo’n mooi effect door dat de ornamenten die wit blijven eruit knallen en het geeft een gevoel van geborgenheid aan de ruimte. Daarnaast wil ik de schouw extra aandacht geven met kleur en iets met een patroon. Ik wil jullie graag drie opties laten zien wat je kan doen met kleur én hoe je jezelf kan ontpoppen tot een ware illustrator.

Aansluitend aan deze ruimte hebben we onze serre, wat in het najaar ook een heerlijke plek is om te genieten van een fijne nazomer, maar deze wil ik meer licht geven. In één van de kleurenpaletten voeren de gele- en oranje kleuren de boventoon en een van deze kleuren laat ik hier terug komen. Om contrast en kracht te geven aan deze twee zachtere kleuren lakken we ook onze kozijnen mee en maken we zwart. Daarmee creëer je rust en geeft een klassieke touch aan de ruimte.

 

Vind je het spannend?

Wil je zien hoe je met kleur aan de slag kan gaan in huis? Gebruik dan de Flexa Kleurtester in de kleur Brave Ground en smeer deze op de muur. Dan heb je een goed idee hoe de kleur werkt in jouw ruimte. Mocht je liever via de Flexa Visualizer App een before & after willen zien? Dat kan ook, want je kan je muur elke kleur geven om te zien hoe dit ongeveer staat. Echt, het werkt perfect! Wil je de Flexa Visualizer App installeren? Bekijk de App-store op je tablet of telefoon.

Aan de slag

Theo-Bert schildert muur met Flexa Kleur van het Jaar 2021

Het is een flinke klus, daarom heb ik mij goed voorbereid. Denk aan de volgende dingen voordat je begint.

  • Plak alles af zodat je netjes te werk kan gaan;
  • Zorg dat je vloer ook afgedekt is;
  • Werk met schone kwasten en verfrollers;
  • Meng de verf goed door met een mengstokje zodat de kleur optimaal is;
  • Leg een vochtig doekje klaar voor als je per ongeluk toch morst;
  • Voor houtwerk goed het houtwerk ontvetten, daarna opschuren en stofvrij maken;
  • Het label op het blik helpt je ook door de verfklus heen.

 

VERFTIP:
Ik ben begonnen met de muren te verven, vervolgens de schouw en als laatste het houtwerk. Ik heb namelijk gekozen om het houtwerk tussen woonkamer en serre zwart te maken. Mocht je een vlekje maken op het houtwerk, dan weet je dat de donkere kleur altijd dekkend is.

De schouw optie 1

Brave Ground muur en schouw met Daring Sienna en Dashy Stone

Op de muren in de woonkamer heb ik de kleur Brave Ground gebruikt en is na twee verflagen mooi diep van kleur. Om een de kleur wat gekheid mee te geven vind ik het leuk om te experimenten met kleur en patronen. Daarom heb ik de schouw een donkerbruine kleur gegeven in de eerste optie, dit is de kleur Daring Sienna en die combineer ik met een lichte kleur Dashy Stone. Ik gaf al eerder aan op mijn Instagram dat ik een beetje ‘crazy’ wilde gaan met deze verfopdracht. Ik werd geïnspireerd door een behang wat ik zag wat volledig geïllustreerd was. Dat gevoel wil ik op de schouw ook creëren. Wanneer de onderlaag was opgedroogd ben ik met een kwast strepen en vormen gaan zetten. Het resulteerde in een graffiti-achtig werk wat ontstaat puur uit grafische lijnen.

De combinatie van de rustige aarde tinten en deze krachtige strepen geven voor mij spanning aan het interieur. Ook met het stylen vind ik het dan juist te gek om te werken met een klassieke spiegel, mooie vazen wat het juiste contrast geeft tussen het rauwe en de klassieke stijl. Het idee van de illustratie vind je mooi of totaal niet! Daarom wil ik je ook nog twee andere ideeën geven.

De schouw optie 2

Brave ground muur en schouw met een roze/oranje kalkverf uitstraling

De kleur Brave Ground werkt ook prachtig met roze, oranje en bruine tinten. Een schouw is natuurlijk een echte eyecatcher wanneer deze knalt. Daarom heb ik gekozen voor kleurnummer Flexa A5.33.39 om de schouw er uit te laten knallen en je ziet hoe dit werkt, echt een wow-factor! Om de verflaag minder gelikt te maken koos ik ervoor om de verf in de tweede laag te verdunnen met een klein beetje water zodat je verfstrepen ziet. Hiervoor kreeg ik de inspiratie uit het hotel The Auto in Kopenhagen. Het gevoel van kalkverf komt hier toch weer een beetje terug in de woonkamer. Maar uiteraard kan je dit ook netjes verven waardoor dit volledig dekkend is.

De schouw optie 3

Brave Ground muur en schouw met terrazzo patroon in donkerblauw en Sweet Umber

Maar ik kon het niet laten om ook nog een derde optie aan je te laten zien. Het gevoel van illustreren bij mijn eerste experiment smaakte naar meer. Het zelf illustreren met verf op de muur vind ik te gek om te doen. Je maakt het nog persoonlijker. De kleur die ik hiervoor als basis op de schouw heb gebruikt is kleurnummer Flexa S2.18.28 en deze heb ik gecombineerd met de kleur Sweet Umber. Met een klein penseel kan je heel verfijnd werken. Ik ben afdrukken gaan maken met de kwast in organische vormen op de schouw. Het resultaat laat een tijger/panter print zien op een klassieke manier, maar je kan er ook een terrazzo patroon in zien. Ik ben hier zo blij mee en het is zo eenvoudig te maken. Het is een flinke klus, want het is een groot oppervlak, maar kijk het resultaat. Een patroon gemaakt van twee kleuren verf en ik denk dat ik dit houd. Wat is jou favoriet van deze drie opties? Hiermee is de woonkamer klaar om in te richten, maar… ik ga ook nog aan de slag met de serre.

Serre

Serre metamorfose met mostergele muurverf

Voor en na

De serre is in de zomer en in de winter een heerlijke plek om te werken, filmpje te kijken of te ontbijten. In de winter kan het een wat donkere kamer zijn en daarom wil ik het zonnetje in huis halen. Daarvoor heb ik gekozen om een mosterd gele kleur uit te zoeken. Deze kleur komt ook uit één van de kleurenpaletten van De Kleur van het Jaar 2021, dit is kleurnummer Flexa F1.34.58. Om het gevoel van zon en geborgenheid te creëren heb ik de muren en het plafond in deze kleur geverfd, uiteraard ook twee lagen waardoor de kleur optimaal qua kleur is.

KLEURTIP:
Wist je dat de Flexa Creations muurverf gecertificeerd is met een HD Colour Technology label? Dit geeft jouw muur een langdurige kleurgarantie, een diepe intense kleur en is ook makkelijk schoon te maken is.

Serre voor en na met roze en mostergele muur

Voor en na

Eén muur in de serre is voor een deel behangen met veel roze kleurtonen en heb ik omlijst met een zwart kader en dit wil ik behouden. Juist de roze kleur gecombineerd met de mosterd gele kleur is waanzinnig. Wanneer je door het glas van de pui naar de woonkamer kijkt, sluit de kleur Brave Ground er zo mooi op aan. Een verrassende en frisse kleurcombinatie.

Overige kleuren

Woonkamer en schouw met Flexa Kleur van het Jaar 2021, mostergeel en zachtroze

Ik ben ontzettend benieuwd wat je van het resultaat vindt! Ik heb naast de kleuren op de muren en het houtwerk in Flexa Mooi Makkelijk Mooi Zwart ook een aantal kleuren gebruik in de styling, dat zijn de volgende kleurnummers: Zachtgeel op het houten lampje op het gele bankje Flexa F8.31.69 - Zacht roze op het canvasdoek aan de muur Flexa C0.10.60 -  roze als stip op het canvasdoek Flexa B1.25.43

Niks geen brave muren, maar we gaan voor kleur!

Heel veel verfplezier dit najaar!

Theo-Bert

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.