img1

De juiste verfafwerking kiezen voor muren met de mooiste resultaten

Vind je al die verschillende verfafwerkingen verwarrend? Als je gegarandeerd het perfecte resultaat wilt, lees dan onze handige tips voordat je verf gaat kopen


 

"Help! Ik ben mijn woonkamer aan het opknappen, maar vind al die verschillende verfsoorten en -afwerkingen erg verwarrend. Welke afwerking kan ik het beste gebruiken op welke ondergrond?"

Van eierschil tot zijdeglans

Om het gewenste effect te bereiken bij het verven van je muren is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste muurverf kiest. Onderschat echter niet het belang van de juiste afwerking. Met één verkeerde keuze kun je de uitstraling en look van je kamer compleet veranderen.

Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat en lees ons handige advies voordat je verf gaat kopen. Zo bereik je gegarandeerd het perfecte resultaat.

 

1. (Zijde)matte emulsie

img1

Matte en zijdematte emulsies zijn zacht en fluweelachtig. Hierdoor zijn ze geschikt voor de meeste binnenmuren. De gladde samenstelling van matte emulsies is handig om imperfecties weg te werken, terwijl zijdemat zachter is en een subtiele kalkachtige afwerking heeft. Deze afwerking is ideaal voor moderne inrichtingen.

 

2. Zijdeglans afwerking

img1

Zijdeglans is de meest glanzende muurverf die er is. Deze verf kun je makkelijk schoonvegen, waardoor het een praktische keuze is voor ruimtes die intensief worden gebruikt, zoals keukens en hallen. Maar pas op: bobbels en oneffenheden op de muur zijn duidelijk zichtbaar als je kiest voor deze afwerking. Zorg dus dat het oppervlak helemaal glad is voordat je de verf aanbrengt. Je kunt deze afwerking ook gebruiken om traditionele details zoals sierlijsten en plinten te benadrukken.

 

3. Zijdemat

img1

Zijdematte verf glanst minder dan zijdeglans. Deze verf is een goed compromis tussen mat en zijdeglans. Ideaal voor binnenmuren en plafonds, heeft een goede dekking, opaciteit en een subtiele glans.

 

4. Eierschil afwerking op waterbasis

img1

Deze verf met een minimale glans is niet alleen duurzaam, maar ook waterbestendig. Daarom is dit de perfecte keuze voor keuken- en badkamermuren, maar ook voor houtwerk. Gebruik eierschil alleen op houten en metalen oppervlakken binnenshuis. Deze afwerking is zeer duurzaam en daarom uitermate geschikt voor oppervlakken die snel kunnen slijten, zoals kozijnen en richels.

 

5. Afwerking met satijnglans

img1

Satijnglans glanst meer dan eierschil. Bovendien is het een goede afwerking om imperfecties mee weg te werken. Net zoals eierschil gebruik je satijnglans verf alleen voor houten en metalen oppervlakken binnenshuis.

 

6. Glanzende afwerking

img1

 

Glansverf is de beste keuze voor al je houtwerk binnen- en buitenshuis. Verkrijgbaar als verf met een gewone glans en extra glans, waarbij deze laatste variant vaak hoogglans wordt genoemd. Beide varianten geven houten oppervlakken een spiegelende afwerking en kunnen zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt om details te accentueren. Deze verf is ook afveegbaar. Gebruik glansverf op waterbasis voor projecten binnenshuis en op oliebasis als je buiten aan de slag gaat.

Top tip

 

Voor een opvallende, ongebruikelijke look verf je een muur afwisselend met matte en zijdeglans verfstrepen. Voor een subtiel effect kun je dezelfde kleur gebruiken, maar dan met verschillende afwerkingen.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.