img1

Verftechnieken

Benieuwd naar leuke, originele verftechnieken? Laat je inspireren door Flexa!


Verven is een van de leukste, creatieve klussen. Soms wil je echter meer dan alleen een kleur aanbrengen en ben je op zoek naar iets origineels. Ga daarom aan de slag met de verftechnieken van Flexa! Flexa heeft voor jou een aantal simpele, decoratieve technieken bedacht. Zo geef je jouw muren in de slaapkamer of woonkamer een unieke look. Welke verftechniek past het beste bij jou? Lees hier de verftechnieken van Flexa!

Sjablonen verven

Wil je decoratieve patronen en tekeningen op de muur verven? Ga dan aan de slag met muursjablonen. Door te verven met sjablonen creëer je makkelijk en snel unieke creaties! Deze verftechniek kun je perfect gebruiken op de kinderkamer, om bijvoorbeeld bloemenprints te verven. Het is hierbij belangrijk dat je de ondergrond goed reinigt en vetvrij maakt. Vervolgens bevestig je het sjabloon met tape op de muur. Als je daarna gaat verven, dien je weinig verf te gebruiken. Zo voorkom je dat het gaat druipen. Voor een optimale dekking kun je tenslotte een extra laag aanbrengen. Maak vervolgens het sjabloon schoon en geniet van jouw unieke ontwerpen!

img2

Sponstechniek

Een simpele, maar effectieve verftechniek is de sponstechniek. Met deze techniek kun je een oppervlak een steenachtige look geven, maar kun je bijvoorbeeld ook wolkenpatronen creëren. Met de sponstechniek kun je aan de slag nadat je het oppervlak hebt ontvet en ondergrond droog is. Maak een spons nat en knijp deze goed uit. Doop vervolgens de spons eerst in de lichtere verf. Dep daarna de spons voorzichtig op het oppervlak. Begin eerst licht te deppen, zodat je ontdekt hoeveel verf je het prettigst vindt. Dep daarna de donkere verf eroverheen, voordat de lichte verf helemaal is opgedroogd. Zo creëer je een geleidelijke overgang tussen de tinten en een unieke look!

img2

Cirkels verven

Om de muren een creatieve, speelse look te geven, kun je aan de gang gaan met cirkels verven. Cirkels op de muren is een perfecte verftechniek voor in de kinderkamer bijvoorbeeld. Je kunt beginnen met verven nadat je het oppervlak hebt ontvet en de grondverf hebt laten drogen. Bedenk daarna welke kleur je gaat gebruiken en hoe groot de cirkel moet worden. Knip vervolgens een stuk touw af op de helft van de cirkel en maak aan het uiteinde een lus. Doe vervolgens een potlood in de lus en trek het touw strak. Hou je handen zo stil mogelijk en teken een strakke cirkel rond het middelpunt. Foutje gemaakt? Niks aan de hand, haal het potlood weg en begin opnieuw. Verf vervolgens de cirkel met jouw favoriete kleur!

img2

Lambrisering verven

Met de verftechniek lambrisering kun je de muren in huis met verschillende kleuren verven. Dit is handig als je bijvoorbeeld moeilijk kunt kiezen uit lichte of donkere kleuren, of als je bijvoorbeeld twee kleuren hebt gevonden die mooi bij elkaar passen. Als je gaat verven, kun je het beste een strakke, rechte lijn af te plakken met afplaktape. De meestgebruikte hoogte om af te plakken is op zo’n 1.30 meter. Door laag af te plakken oogt de kamer kaal en hoog afplakken maakt de kamer kleiner. Bepaal de hoogte door met potlood puntjes te zetten. Verf vervolgens het oppervlak en verwijder de tape voordat de verf opgedroogd is! Tip: Wil je geen rechte lijn, maar een stoerdere afwerking? Werk dan de rand af met een kwast of verfroller!

 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.