In drie eenvoudige stappen een cirkel op de muur verven

Vind je het leuk om te experimenteren met een goed uit te voeren verfeffect? Gebruik dan ons eenvoudige stappenplan om een cirkel op je muur te verven


 

Je kunt jezelf op talloze manieren uitdrukken met verf, het is niet alleen maar je vier muren opnieuw verven in één enkele tint. Een cirkelvorm is een simpele en toch effectieve manier om een statement te maken, je kamer in te delen en om zelfs een gespreksonderwerp te creëren. We helpen je er stap voor stap mee, inclusief alle basismaterialen die je nodig hebt...

Dit heb je nodig:

img1
 • Eén blik verf in elke gewenste kleur.
  Wij gebruikten:
  FN.01.84
  Spiced Honey
 • Verfroller
 • Verfbak
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Bolletje touw
 • Schaar
 • Punaise
 • Smalle kwasten

Stap 1: de basis leggen

img1

Breng je basiskleur aan in een tint die goed contrasteert met je cirkel. Kun je wel wat kleurinspiratie gebruiken? Kijk dan eens naar de Flexa Kleur van het Jaar 2019 kleurpaletten. En wil je dan meteen zien hoe de nieuwe tinten er op jouw muur uit zouden zien, download dan de gratis Flexa Visualizer App. Nadat je de nieuwe achtergrondkleur hebt aangebracht en de verf volledig is opgedroogd, kun je jouw cirkel gaan maken.

Stap 2: teken je cirkel

img1

Je moet bepalen waar je je cirkel wilt maken, dus denk goed na waar je meubels en accessoires gaat neerzetten. Bind een stukje touw aan een potlood en het andere uiteinde aan de punaise, die je vervolgens in de muur prikt waar het middelpunt van je cirkel moet komen. De lengte van het touw bepaalt de buitenste diameter van je cirkel. Teken, terwijl je het touw strak houdt, een cirkel op de muur. Kort het touw vervolgens iets in om de binnenrand van je cirkelomtrek te tekenen.

Stap 3: vullen maar

img1

Verf met een kleine, rechte kwast zorgvuldig tussen de twee potloodlijnen. Begin bovenaan en verf dan om de beurt in beide richtingen, om vegen te voorkomen. Op deze manier kun je nog meer cirkels maken.

Weet je niet precies welke verfkleuren het meest geschikt zijn voor jouw verfeffect? 

Ontdek hoe je Spiced Honey, Flexa Kleur van het Jaar 2019, kunt gebruiken en zoek een look die bij jouw eigen stijl past.

Zodra je je keuzes hebt beperkt tot een aantal kleuren, kun je de perfecte match zoeken met de Flexa Kleurtesters. Deze kun je hier bestellen of via de gratis Flexa Visualizer App.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.