Geverfde boog boven bureau met kinderbed

Een boog verven met de Flexa Kleur van het Jaar 2021

Op zoek naar een muurverftechniek om elke kamer een andere look te geven? Verf eens een boog. Volg onze eenvoudige stappen om de perfecte boog te maken met Flexa Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground.


 

De lancering van Brave Ground, Flexa Kleur van het Jaar 2021, is de perfecte kans om je huis in gedurfdere kleuren te verven. Wil je een kamer opnieuw tot leven wekken of visueel aantrekkelijker maken? Door een boog te schilderen, bereik je beide. Niet alleen kun je hierbij experimenteren met een tweekleurencombinatie, het is ook een slimme manier om zones te maken, waardoor een interessant centraal punt ontstaat. Lijkt dit je moeilijk? Dat is het niet. Ons eenvoudige stappenplan maakt het makkelijk. 

Verfbenodigdheden inclusief rollers en verf

Om een boog te verven, heb je nodig:

 • Een blik Flexa muurverf in de door jouw gekozen kleur
 • Een blik Flexa muurverf  met een contrasterende tint voor de boog
 • 1 grote muurverfroller en verfbak
 • 1 kleine muurverfroller en verfbakje
 • Waterpas
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Touw
 • Sleutels
 • Krijt
 • Afplaktape voor gevoelige ondergronden
 • Kleine verfkwast
 • Spelden
 • Schaar

 

 1. Wil je meteen zien hoe je kleurkeuzes er in je kamer zullen uitzien, download dan de gratis Flexa Visualizer app.
 2. Heb je een paar tinten gekozen? Probeer ze dan uit met onze gebruiksvriendelijke Flexa Kleurtesters om de perfecte kleurencombinatie te vinden.
 3. Breng eerst de achtergrondkleur aan met de grote muurverfroller om een groot oppervlak te bedekken. Rol eerst verticaal, dan horizontaal en tot slot rol je in één richting verticaal na zodat je een gelijkmatige dekking krijgt. Zodra de verf helemaal droog is (dit staat op het etiket van het muurverfblik), ben je klaar om met de boog te starten.
 4. Knip een lang stuk touw en bevestig sleutels aan één uiteinde.
 5. Gebruik afplaktape en plak het touw op de juiste hoogte aan de muur voor de zijkant van de boog. Bedek het touw met krijt en maak met het krijt een stippellijn. Plak hierlangs af met tape.
 6. Bepaal de breedte van de boog en markeer met een waterpas de bovenkant van de andere kant op dezelfde hoogte. Herhaal het bovenstaande proces.
 7. Meet de afstand tussen de zijden en markeer het middelpunt.
 8. Bevestig een potlood aan het einde van een stuk touw. Speld het touw op het middelpunt, zodat het potlood tot aan de bovenkant van beide zijlijnen komt. 
 9. Teken een halve cirkel vanaf de bovenkant van de boog en verf voorzichtig de omtrek met een verfkwast. Verf de rest van de boog met een kleine muurverfroller.
 10. Verwijder voorzichtig de afplaktape voordat de verf droog is.

 

Zoek je meer inspiratie voor slimme muurkleurideeën met deze techniek? Hier zijn vier manieren waarop je een prachtige boog in huis kunt halen:

1. Simpele, stijvolle zones met verfeffectbogen

Geverfde boog boven bureau met kinderbed

Laat de ruimte boven een bureau of dressoir beter uitkomen door simpelweg een boog te verven die een paar tinten lichter is dan de muurkleur. Meng de warme, natuurlijke tint van de Flexa Kleur van het Jaar 2021 met een lichtere, bijpassende tint en je krijgt een subtiele tweekleurige look die overal past.

Welke kleur?
Brave Ground
Perky Limestone

2. Een hoofdeinde, zelf gemaakt met één blik verf

Geverfde, verdeelde boog achter bed met raam en luiken

Weet je niet wat je met de slaapkamermuren moet? Dit is een makkelijk en effectief idee: voeg dynamiek toe aan de slaapkamer door een grote boog achter je bed te verven in de Flexa Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground. Verdeel de boog met een streep in dezelfde kleur als de muur en je hebt een stijlvol, voordelig verfeffect bij je hoofdeinde.

Welke kleur?
Brave Ground
E5.03.82 

3. Kleuren en rondingen combineren in een boogpatroon

Crèmekleurige en bruine rondingen op de muur met eettafel en stoelen

Wil je geen gewone boog op de muur? Wees creatief met deze muurverftechniek. Verf een reeks zijbogen op de muur in onze Timeless kleuren: een van onze kant-en-klare verfpaletten waarmee je makkelijk kunt experimenteren met bijpassende kleurencombinaties. Dit verfeffect creëert interessante grafische rondingen op de muur en geeft een moderne uitstraling aan elke kamer. 

Welke kleur?
Brave Ground
Spiced Honey
E5.03.82

4. Slim idee voor een verfeffect in een open woonkamer

Open eetkamer met houten tafel en hoge ramen aan de linkerkant

Als je deze muurverftechniek eenmaal onder de knie hebt, waarom zou je dan bij één boog blijven? In een grote, open ruimte kan een reeks echt impact hebben. Bogen in de Flexa Kleur van het Jaar vormen hier versieringen tussen kamerhoge ramen. Afgezet tegen warme okerkleurige muren vallen ze op in een moderne keuken. Je kunt hetzelfde effect creëren met verschillende kleuren, dus durf te experimenteren.

Welke kleur?
Brave Ground
Spiced Honey
E5.37.44

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.