Zachtbruine muur met ruiten in zachtgeel

Hoe schilder je een ruitpatroon op een muur met de Flexa Kleur van het Jaar

Door een ruitpatroon op een muur te schilderen kun je elke ruimte een spannende nieuwe look geven. Zo krijg je deze look met de Flexa Kleur van het Jaar Wild Wonder™…

De lancering van de Flexa Kleur van het Jaar 2023, Wild WonderTM biedt jou een uitgelezen kans om aan een nieuw designproject te beginnen. Wil je wel eens wat anders dan effen gekleurde muren? Probeer dan te experimenteren met vormen en kleuren, zoals dit dambordeffect. Met behulp van stappenplan kun je dit effect eenvoudig op je muur aanbrengen en zo een gedurfd statement maken. Klaar om te beginnen? Zo krijg je deze look…

Tools to paint a wall

Wat je nodig hebt:

 

 • Een blik verf van elk van de door jou gekozen kleuren
 • Roerstokjes
 • 1 grote roller plus verfbak
 • 1 kleine roller plus verfbak
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Schaar
 • Touw
 • Sleutels
 • Krijt
 • Afplaktape
 • Waterpas

 

Stap 1: Schilder de basiskleur
Breng eerst je achtergrondkleur aan en gebruik daarvoor een roller om een groot oppervlak te bedekken. Laat deze verflaag drogen (dit kan 2-4 uur duren).

Stap 2: Meet en markeer de verticale strepen
Bereken hoe breed je de ruiten en de verticale strepen wilt maken. Meet en markeer vervolgens de secties bovenaan op de muur en zorg ervoor dat de verdeling gelijkmatig is.

Stap 3: Gebruik een krijtlijn om een richtlijn te maken
Knip een lang stuk touw af en plak het ene uiteinde met tape op de eerste markering op plafondhoogte. Bevestig sleutels aan het andere uiteinde om als gewicht te dienen, zodat het touwtje loodrecht hangt. Breng krijtpoeder aan op het touwtje. Trek het touwtje met duim en wijsvinger vervolgens iets op en laat het weer neerkomen op de muur. De krijtlijn is gezet.  Herhaal dit voor de andere verticale strepen.

Iemand laat een touwtje met krijtpoeder tegen een muur tikken

Stap 4: Plak de strepen af met tape
Breng afplaktape aan op de randen van je strepen, waarbij je krijtlijnen gebruikt als richtlijn.

Iemand brengt maskeertape aan om verticale lijnen te maken

Stap 5: Breng verf aan met een kleine roller
Gebruik vervolgens een kleine roller om de door jou gekozen contrasterende kleur zorgvuldig binnen de afgeplakte verticale lijnen te schilderen. Verwijder de afplaktape terwijl de verf nog nat is en laat de verf vervolgens volledig drogen. 

Iemand brengt verf aan met een kleine roller tussen twee stukken afplaktape

Stap 6: Schilder de horizontale strepen
Herhaal het proces dat je voor de verticale strepen hebt gebruikt. Bevestig deze keer je touwtje aan beide zijden van de muur en gebruik daarbij een waterpas om te controleren of de lijn recht is. Breng vervolgens krijtpoeder aan op het touwtje. Trek het touwtje met duim en wijsvinger iets op en laat het weer neerkomen op de muur. De horizontale richtlijn is gecreëerd. Plak de lijnen af met tape, breng de verf aan en laat deze drogen.

Je bent klaar! Doe nu een stap terug om de grote verandering te bewonderen.

 

Welke kleuren?
Wild WonderTM
Dark Tulip

Iemand brengt verf aan met een kleinere roller binnen twee horizontale stroken afplaktape
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.