img1

In zeven stappen strepen op muren schilderen

Ben je op zoek naar inspiratie voor horizontaal gestreepte muren? Wij laten je zien hoe je de perfecte strepen op je muur schildert.

Een nieuw laagje verf kan een kamer nieuw leven inblazen, dat is duidelijk. Maar wist je dat strepen dat effect nog veel intenser kunnen maken? Met strepen kun je een heel palet aan inspirerende kleuren toevoegen en met grafische effecten een echt statement maken, zoals een ervaren interieurontwerper. Dankzij ons eenvoudige stappenplan is deze look bovendien heel eenvoudig aan te brengen.

Zo schilder je strepen op je muur – je hebt nodig:

Eén blik verf van elke gekozen kleur

Verfroller en -bak

Rolmaat

Potlood

Bolletje touw

Krijt

Maskeertape

Kwasten

Schaar

1. Heb je een aantal kleuren gekozen? Probeer ze dan eens uit met onze gebruiksvriendelijke Kleurtesters om zonder rommel de perfecte kleurencombinatie te vinden.

2. Breng eerst de achtergrondkleur aan. Zodra de verf helemaal droog is, kun je aan de strepen beginnen.

3. Beslis waar de strepen moeten komen en teken de lijnen vervolgens af met krijt. Meet vervolgens vanaf het plafond naar beneden en markeer een paar gestippelde potloodlijnen met het maskeertape. Wrijf vervolgens een stuk touw met krijt in. Span het touw over de stippellijn op de muur en zet het aan de uiteinden vast met maskeertape. Herhaal dit voor de boven- en onderkant van elke streep.

4. Plak een strook maskeertape over elke krijtlijn, zodat deze een kader om je strepen heen vormen.

5. Breng met je verfroller en -bak de strepen aan. Voor een perfecte afwerking ga je maar nét over de rand van de maskeertape heen.

6. Wacht totdat de verf nog een beetje vochtig is en verwijder dan de maskeertape. Je tweekleurige muur is af!

Ben je op zoek naar inspiratie voor gestreepte muren? Met deze prachtige kamers reiken wij je ideeën aan voor perfecte horizontale strepen...

Een idee voor een gestreepte muur met speelse tinten die de kamer doen opleven 

Met deze horizontale strepen voeg je op een gedurfde manier wat kleur aan een kamer toe: een echt statement in je huis. Kies felle maar ongebruikelijke kleuren, zoals intens poederroze en mosterdgeel, en temper deze met de zachte noten van Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020. In dit kleurenschema worden regelmatige strepen bovenaan de muur voor een nóg speelser effect gecombineerd met een brede strook kleur op het onderste deel van de muur. Met kleurrijke accessoires komt deze look pas echt goed tot zijn recht.

Welke kleuren?
F9.44.69
Tranquil Dawn
B7.06.78

 

Zo schilder je vrolijke, maar verfijnde strepen op je muur

img2

In deze kamer bieden speelse elementen een tegenwicht voor de algehele sfeer van verfijning. Op de horizontaal gestreepte muur worden onregelmatige strepen gecombineerd met een rustige kleurencombinatie van zacht crème en Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar.

De warmte in deze ruimte is te danken aan het terracottaroze, zacht koraal en mosterdgeel. Een gestreept zwart-wit kleed geeft het geheel bovendien wat pit.


Welke kleuren?
Tranquil Dawn
JN.00.88
C9.21.58

 

Met een gestreepte muur creëer je een intense, sfeervolle omgeving

img3

In deze rustgevende slaapkamer zie je de voordelen van gedurfd kleurgebruik: deze look vormt een ongebruikelijk maar prachtig statement. De muren zijn verdeeld in drie stroken met verschillende breedten, zodat ze doen denken aan fotorails. De muur bestaat grotendeels uit rijk marineblauw, met weelderig groen aan de bovenkant, omlijst door krachtige strepen Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020.

Dankzij de luxueuze stoffen en accessoires met de kleuren van juwelen en edelmetalen is deze slaapkamer ideaal voor je meest decadente dagdromen.

Welke kleuren?

Forrest Song
Tranquil Dawn
Indigo Depths

 

Een lichte, luchtige look dankzij de strepen op de muur

img3

In deze rustgevende kinderkamer zorgen gekleurde strepen in de lichtste neutrale tinten voor een sfeer van eenvoud en rust, die desondanks niet saai aandoet. Op de onderkant van de muur gebruik je zachtblauw, met daarboven de Kleur van het Jaar, Tranquil Dawn. Warme houtelementen en gezellige kleden in bijpassende kleuren maken deze look helemaal af.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
ON.01.70
S4.04.62

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.